Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hibrid hajtású buszokra kapott megrendelést a Rába

2014.07.23

Forrás: Rába, Hírek
28 darab, a legkorszerűbb járműtechnológiát képviselő dízel-elektromos hibrid autóbusz szállításáról írt alá megállapodást a Rába Jármű Kft.


A most megrendelt buszflotta Budapesten fog közlekedni, így a legnagyobb európai városokban már bizonyított, fenntartható, csökkentett zajterhelésű, tisztább és zöldebb technológia jelenik meg a magyar főváros útjain is.

A szerződés értelmében a Rába-Volvo együttműködés egyedülálló hibrid technológiával rendelkező járműveket szállít a BKK csuklós autóbusz üzemeltetői tenderét megnyerő T&J Busz Projekt Kft-nek. Az új, alacsonypadlós, légkondicionált, legkorszerűbb Euro6 motorral felszerelt Volvo 7900-as típusú autóbuszok jövő év elején állnak forgalomba a belvárosi vonalakon. Mindez komoly előrelépés a hazai közösségi közlekedés és a Rába-Volvo együttműködés szempontjából egyaránt.

A környezetvédelmi normák szigorodásával párhuzamosan a Rába stratégiai partnere, a Volvo az Euro6-os dízelmotor fejlesztésen túlmutató megoldást dolgozott ki. Párhuzamos hibrid technológiájával alig néhány év alatt globális piacvezető pozíciót szerzett a hibrid buszok szegmensében. Egyedülálló konstrukciós megoldásokat ötvöző járművei a városi közösség, az utazóközönség és az üzemeltetők számára is egyértelmű előnyöket kínálnak. A buszokat magas megbízhatóság és élettartam, megnövelt befogadóképesség jellemzi, és akár 39%-kal alacsonyabb üzemanyag felhasználást, 40-50%-kal kevesebb károsanyag kibocsátást, valamint csendes, elektromotoros indulást tesznek lehetővé.

A fejlesztések során a dízel erőforrást egy komplett elektromos hajtóművel építették egybe. Ennek köszönhetően a jármű kiválóan tud alkalmazkodni a városi közlekedés folyamatosan változó körülményeihez. A forgalmi viszonyoknak megfelelően az autóbuszok tisztán elektromos hajtással, vagy a legszigorúbb kibocsátási normáknak is megfelelő Euro6 dízel motorral is képesek működni, sőt, ezek a hajtások egyszerre is működnek, ha a körülmények úgy kívánják.

A Rába-Volvo együttműködés egyik alappillére a világszínvonalú, érett, ugyanakkor fejlődőképes technológia. A felek kooperációjuk elmélyítésével a legkorszerűbb hibrid technológiát is elérhetővé tették hazánkban. Az együttműködésben újabb távlatokat nyithat a Rába hibrid futómű fejlesztése éppúgy, mint a Volvo tesztelés alatt álló tölthető hibrid autóbusza.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: