Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új szívet kapott a magyar midibusz

2014.06.03

Forrás: Rába, Hírek
Új, a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő, Euro6-os motort kapott a Rába győri üzemében az S91-es típusú midibusz. A jármű jelenleg az egyetlen olyan hazai fejlesztésű autóbusz, amelyet magyar gyártó a külpiacokon értékesíteni tudott. A fejlesztés mellett megkezdődött a skandináv megrendelésre készülő midibuszok átadás-átvétele is.


Új szívet, Euro6-os motort kapott az S91-es midibusz, amelyet a Rába Jármű Kft. a Molitus Kft.-vel és a Webasto Hungária Kft.-vel együttműködésben készített. A jármű kiváló európai referenciákkal rendelkezik, a hajtáslánc már több mint 70 millió kilométeres futásteljesítményt tudhat maga mögött Európában.

Az autóbuszok alvázát, amely immáron a legkorszerűbb, Euro 6-os minősítésű motor fogadására is alkalmas, speciálisan midibuszokhoz fejlesztette ki a Rába Jármű Kft. Az egyedülálló konstrukció előnye, hogy a busz mindazzal a tudással, felszereltséggel és kényelemmel rendelkezik, mint a normál autóbuszok, mérete és fordulékonysága miatt pedig tökéletesen alkalmas a szűk belvárosi forgalmak költséghatékony lebonyolítására.

A korábbi kedvező minőségi és üzemeltetési tapasztalatok után a Rába a tavalyi év során újabb megrendelést kapott a svéd Vinga Bus Partnertől S91-es midibuszok szállítására. A járművek átadás-átvétele már megkezdődött és várhatóan június végéig lezárul. Az öt darab, környezetbarát biodízel üzemanyaggal üzemelő járművet jellemzően iskolabuszként állítják majd forgalomba Svédországban.

www.raba.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: