Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A kilométeróra nem pörög visszafelé

2016.06.02

Forrás: Porsche Hungaria, Das WeltAuto Sajtóközlemény
Budapest, 2016. június 2. - Használt autót vásárolni nagy felelősség. Ha nem vagyunk elég körültekintőek, akár az autónk értékét is meghaladó kiadások várhatnak ránk. Érdemes tehát megbízható helyen gépkocsit vennünk, ahol pontos képet kaphatunk a kiszemelt jármű állapotáról.


A Das WeltAuto mostantól a 110 pontos átvizsgálás eredménye mellett hatósági nyilvántartásból származó igazolást is átad az autó múltjáról garanciális használt gépjárműveihez.

Örvendetes hír a legálisan működő használt autó kereskedők számára, hogy bárki által hozzáférhetővé váltak a közúti közlekedési járműnyilvántartásban szereplő adatok. Ezzel a lehetőséggel megismerhető például valamennyi magyar okmányokkal rendelkező autó műszaki vizsga vagy eredetiségvizsgálat során hivatalosan Magyarországon rögzített km óra állása. A km órapörgetők csalásai nyomon követhetővé váltak, így most már nagyobb biztonsággal lehet választani a használtautók között.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a külföldről behozott autók kilométeróra pörgetésének komoly gátja lenne, mert ezeknél a járműveknél továbbra sincs az országban hivatalos, harmadik féltől származó igazolás a valós futásteljesítményről.

A Das WeltAuto hálózat ezentúl minden garanciával kínált használtautójához díjmentesen biztosítja a hatósági nyilvántartás adatait, ezzel is segítve azt, hogy ez a lekérdezés minden használt autó adás-vételekor rutinná váljon, hiszen fontos, hogy vásárlás előtt igyekezzünk kideríteni a kinézett gépkocsi előéletét. Ebben persze segítségünkre lehet az autó szervizkönyve, amiben megjelennek az eddigi karbantartások, azaz a kocsi hazai vagy akár nemzetközi szervizmúltja. De azzal is tisztában kell lennünk, hogy a szervizkönyv adatait sajnos könnyen meghamisítják, ezért érdemes egy állapotfelmérés keretében – a tulajdonos jelenlétében – lekérdeztetni a valós adatokat a márkaszervizben. Ezzel a valós futásteljesítményen és a korábbi sérüléseken kívül, az aktuális hibák is megállapíthatóak a műszaki átvizsgálást követően.

"Vásárlóként fontos, hogy az egyezkedés során körültekintőek legyünk, de arra is figyeljünk, hogy a szerződéskötést követően úgy tudjuk legjobban levédeni magunkat, ha a törvény szerint előírt állapotlapot is megkapjuk a kocsink mellé. Ebben ugyanis minden hibát és sérülést fel kell tüntetnie az eladónak, tehát elvileg nem veszünk zsákbamacskát, ráadásul a későbbi számonkérést is segíti egy ilyen lap, az elhallgatott probléma ugyanis jogos reklamációra ad okot" - tanácsolja Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója.

Frank György azt is hozzátette, hogy a Das WeltAuto száztíz ponton vizsgálja át garanciális használt autóit, s ennek eredményét minden eladott autóhoz átnyújtják az értékesítők. Májustól már az állami nyilvántartásban elérhető, hiteles adatokat is lekéri minden autó esetében a cég, és díj nélkül a vásárlók rendelkezésére bocsátja, a piac sok más szereplőjével ellentétben, akik inkább titkolni igyekeznek az információkat, mint például a valós kilométeróra állást.

A Das WeltAuto-ról

A minőségi használtautók forgalmazására létrehozott Weltauto program 2001-ben, osztrák mintára valósult meg Magyarországon. Az évek során a márka a hazai piac meghatározó szereplőjévé vált. Miután a Volkswagen Csoport 2011-ben felvásárolta a Porsche Holding-ot, érzékelhető volt, hogy a német anyacég szeretné a Weltauto programot a teljes világhálózatára kiterjeszteni. E törekvések végül 2013-ra valósultak meg: ettől az évtől kezdve új arculattal, ám a megszokott minőségi szolgáltatásokkal, Das WeltAuto néven a márka már a Volkswagen Csoport teljes hálózatában áll az ügyfelek rendelkezésére. A használtautó-kereskedők közül jelenleg a Das WeltAuto rendelkezik egyedül országos értékesítői hálózattal. A 28 értékesítő helyet számláló rendszerben az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, megbízható, kifogástalanul szervizelt autók közül választhatnak. A legjobb minőségű, hat évnél fiatalabb, 120.000 kilométernél kevesebbet futott autók esetében a Das WeltAuto egyedi elbírálás alapján 12 hónapos, vagy 30.000 kilométeres „5 csillagos” garanciát is vállal az autókra, így minimálisra csökken a vásárló kockázata használtautó-vásárlásesetén.

Bővebb információt a www.dasweltauto.hu honlapon talál. 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Das WeltAuto

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: