Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

igm hegesztőrobot negyven százalékkal csökkenti a hegesztési időt

2016.11.15

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
A Neuweiler AG már több évvel ezelőtt üzembe helyezte svájc legnagyobb hegesztő berendezését és rövid időn belül olyan meggyőzően bizonyította teljesítőképességét, hogy három év elteltével a gyártócsarnokban egy második igm robotrendszer is felállításra került.


A Bódeni-tó melletti Kreuzlingenben található vállalat specialitása nagyméretű és műszakilag igényes, gyakran kis darabszámú termékek előállítása, amelyekhez mindkét hegesztőrobot egyszerű programozással minden előfeltételt biztosít a magasfokú gazdaságos termeléshez.

Komplett vasúti forgózsámolyok hegesztése egy felfogással

A Neuweiler AG speciálisan nagyméretű munkadarabok automatikus hegesztését tervezte, amikor hét évvel ezelőtt egy igm RT 330 S robot mellett döntött. Egy RWM2 10.000 RCi L-manipulátor és egy RFP 10.000A 1. típusú forgató szinkronzáltan működnek és mindkettő 10 tonna névleges teherbírással rendelkezik, tehát együtt 20 tonna tömegű munkadarabot képesek pozicionálni. A robotberendezést kiegészíti még egy RWM 2 1.000 RCi L-manipulátor, amely kisebb kompakt alkatrészek hegesztéséhez szolgál. Süllyesztett árok lehetővé teszi túldimenzionált nagyméretű munkadarabok pozicionálását vertikális mozgatás nélkül. A Neuweiler AG elnök vezérigazgatója Christian Neuweiler szerint ebben az esetben Svájc legnagyobb hegesztő berendezéséről van szó. A robot aktuális információk szerint Európában egyedülálló, amely komplett vasúti forgózsámolyokat egy felfogatásban tud lehegeszteni.

További információ:
www.igm-group.com/files/doc/PR-Presse/igm-Anwendungsbericht_Neuweiler_HU_2016-11-15.pdf 

www.igm-group.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: