Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Egydarabos és kis gyártási sorozatú acélszerkezetek hegesztése - igm robotokkal, iPAT szoftver alkalmazásával

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Kis sorozat gyártású, vagy egy darabos acélszerkezetek robotos hegesztése különösen hatékony, gyors, egyszerű és rugalmas programozás technikát követel meg.


A munkadarabok előzetes analízise során megállapítható, hogy egyes munkadarab alkotórészek mint, pl. a merevítő bordák, vagy csatlakozó lemezek alapvetően hasonlóak és olyan alapelemekre vezethetők vissza, melyek formájukban hasonlóak és csak fő méreteikben különböznek egymástól. Ezen felismerés vezetett egy olyan korszerű paraméter programozás kifejlesztéséhez, melyet az igm mérnökei az iPAT (igm Program Assembly Tool) szoftverben a gyakorlatban kiválóan realizáltak.

Konkrét esetben a megrendelőnek leszállított robotberendezés két 10m szélességű hegesztő portálból áll, melyek 30m hosszúságú utazópályán mozognak. Mindkét portál 1,5m függőleges lökethosszúságú igm RTi330 függesztett hegesztőrobottal rendelkezik. A varrat keresztmetszetek pontos felismerésére és a hegesztési paraméterek szabályozására - különös tekintettel a többrétegű hegesztésekre - igm iCAM lézerkamera kerül alkalmazásra.

Az alkalmazáshoz szükséges alapprogramok (sablonok, makrók) az igm robotvezérlés könyvtárában kerülnek elmentésre. A mindenkor hegesztendő munkadarabok poziciója és méretei közvetlenül az offline programozási hely képernyőjén egyszerű kattintással felvehetőek és a paraméterlista segítségével az alapprogramok automatikusan változtathók. A könyvtárban tárolt makrók azonnal használhatók például egy merevítő borda esetén, ahol a hosszúság és magasság íly módon egyszerűen változtatható.

Az így előállított makrók (mini programok) összekapcsolása komplett robotprogrammá szintén az offline programozóhelyen történik, ahol vezérlőszoftver alkalmazásával minden lépéseltolás automatikusan tervezett. Ha egy állomáson esetleg több munkadarab hegesztését is meg kell oldani, akkor az egyes programok ún. konténer programban összefoglalhatók, amivel az adott munkaállomás összes hegesztési feladata elvégezhető. A program indítása az igm kezelő panelen történik és ezzel kezelő személyzet nélküli műszak is lehetségesé válik.

igm robot welding of structural beams_en
https://www.youtube.com/watch?v=MoydBrGHTYk&feature=youtu.be 

www.igm-group.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: