Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Mercedes-Benz Vans több mint kétmilliárd eurót fektet be új termékekbe és szolgáltatásokba

2017.03.06

Forrás: Mercedes-Benz Hírek
· 2016 az eddigi legsikeresebb év rekord eladással, bevétellel és üzemi eredménnyel
· A 2017-es és 2018-as befektetések nagy része új termékekre, innovatív közlekedési megoldásokra, valamint új gyárakra összpontosul


· 260 millió euró ráfordítás a németországi Sprinter gyárakra Düsseldorfban és Ludwigsfeldében az év végéig
· adVANce future kezdeményezés: az alkalmazottak száma megduplázódik 400-ra 2017 végéig
· A Mercedes-Benz Vans Mobility GmbH 2017 közepén kezdi meg termékei forgalmazását
· Volker Mornhinweg, a Mercedes-Benz Vans vezetője: "Jobb helyzetben vagyunk ma, mint eddig bármikor. Most itt az idő, hogy befektessünk a jövőnkbe is."

Stuttgart. A Mercedes-Benz Vans ismét rekordot döntött az eladások, a bevételek és az üzemi eredmények terén 2016-ban. A Daimler haszongépjármű divíziója összesen 359.100 teherautó és többcélú jármű kulcsát adta át az ügyfeleinek, ami körülbelül 12 százalékos növekedést tesz ki (2015: 321.000). A bevételek szintén mintegy 12 százalékkal gyarapodtak 12,8 milliárd euróra (2015: 11,5 milliárd euró). A Mercedes-Benz Vans üzemi eredménye (EBIT) viszont a harmadával növekedett 1,17 millió euróra (ez körülbelül plusz 33 százalék a 2015-ös 880 millió euróhoz képest), és először lépett egymillió euró fölé. Az értékesítési megtérülés szintén jelentősen nőtt az előző évhez képest a maga 9,1 százalékos értékével (2015: 7,7 százalék), elérve az előzetesen megcélzott szintet.

A Mercedes-Benz Vans kihasználja erős pozícióját és több mint kétmilliárd eurót fektet be 2017-ben és 2018-ban termékkínálatának kibővítésébe és megújításába, valamint új szolgáltatásokba. A befektetés legfőbb területei között megtaláljuk az új Mercedes-Benz pickupot és a nagyméretű Sprinter haszongépjármű új generációját, valamint számos innovatív koncepciót a Mercedes-Benz Vans termékeivel kapcsolatban. Az adVANce jövőbeli stratégiai kezdeményezés első kézzelfogható eredményként a Mercedes-Benz Vans Mobility GmbH megkezdi első termékeinek forgalmazását a 2017-es év közepén, egy forrásból kínált új bérlési, megosztási, finanszírozási és flottamenedzselési szolgáltatásával. A tervek szerint az év végig megduplázódik az adVANce alkalmazottak száma a jelenlegi 200-ról körülbelül 400-as számra.

A Mercedes-Benz Vans 2017-es befektetéseinek jelentős részét adja a gyártási hálózat világszerte elindított modernizációja és kibővítése - különös tekintettel az új modellekre való felkészülésre. Az idei évben a divízió körülbelül 260 millió eurót fektet be csak a Düsseldorfban és Ludwigsfeldében található németországi Sprinter gyárakba.

Volker Mornhinweg, a Mercedes-Benz Vans vezetője: "Jobb helyzetben vagyunk ma, mint eddig bármikor. Ez kiváló csapatunknak, valamint első osztályú termékkínálatunknak és szolgáltatásainknak köszönhető. Most itt az idő, hogy befektessünk a jövőnkbe is."

"A termékkínálat hézagjait tökéletesen kitöltjük az X-osztállyal, valamint haszongépjármű-ikonunk, a Sprinter következő generációjával. Ezekkel a termékekkel eredményesen szeretnénk tovább növekedni a jövőben, új piacokat is meghódítva," folytatta Mornhinweg. "Eközben a 'Mercedes-Benz Vans globálissá válik' stratégiánk részeként a hagyományos termékeknél és üzletvitelnél nagyobb távlatokban gondolkodunk. Az adVANce future kezdeményezésünkkel az iparág úttörői vagyunk. Ezt arra használjuk, hogy termékkínálatunkat úgy alkossuk meg, hogy minden eddiginél jobban kielégítsük ügyfeleink szükségleteit, mivel ezek jelentős mértékben változnak az urbanizáció és a digitalizáció hatására. Így a Mercedes-Benz Vans Mobility GmbH-val aktívan belevágunk az üzletbe nagy potenciállal, sikeresen kielégítve a járműveink flexibilis és újszerű felhasználási koncepciói iránti keresletet."

A Mercedes-Benz Vans Mobility GmbH 2017 közepétől megkezdi termékei forgalmazását

A Mercedes-Benz Vans körülbelül 500 millió eurót fektet be 2020-ig bezárólag. A stratégiai terv keretében a divízió folyamatosan kiépül egyszerű gyártóból holisztikus rendszermegoldások szolgáltatójává. A Mercedes-Benz Vans nem csak a járművekre koncentrál, hanem sokkal nagyobb távlatokban gondolkodva a teljes értékláncra és az ügyfelek üzletvitelére. A haszongépjárművek digitalizációja, automatizálása és robotizálása mellett a program innovatív mobilitási szolgáltatásokat is magában foglal.

A Mercedes-Benz Vans Mobility GmbH által kínált szolgáltatásokkal az ügyfelek például úgy használhatják a járműveket, hogy azok közben nem képezik az ő tulajdonaikat. Ezek a megoldások különösen érdekesek a mai nagy megrendelésszámmal dolgozó logisztikai cégeknek, mivel így szükség esetén átmenetileg bővíthetik a flottájukat. A Mercedes-Benz Vans Mobility GmbH által kínált szolgáltatások a haszongépjármű divízió teljes palettáját körbefogják, és minden szektor számára kínálnak személyre szabott lehetőségeket és megoldásokat. Az első termékek forgalmazása Németországban 2017 közepén kezdődik meg. Az új vállalat a Daimler Financial Services (DFS) alatt üzemel. A központja Berlinben van és az év végére összesen 40 munkavállalót foglalkoztat majd.

Előrelépés a Sprinternél a digitalizált jövő részeként

Az évtized vége előtt a Mercedes-Benz Vans bemutatja a Sprinter következő generációját. A modell kitűnik majd sokszínűségével, kimagaslóan hatékony és megbízható szállítási megoldásokat kínálva az ügyfelek számára. Az új generációval a Mercedes-Benz Vans ezt a törekvést szeretné még magasabb szintre emelni - az adVANce kezdeményezés hajtóerejét kihasználva. A jövőben a nagy haszongépjármű teljesen behálózva készül majd.

A világ különböző tájainak Sprinter gyártása a düsseldorfi vezető gyárban történik, amely mellett a németországi Ludwisfeldében található gyárban is átfogó előkészületek zajlanak az új generáció piaci startja előtt. A modernizálási és átalakítási intézkedések már megkezdődtek. A Mercedes-Benz Vans az egyetlen gyártó a nagyméretű haszongépjárművek szegmensében, amely továbbra is Németországban gyártja termékeit.

Az új Sprinter gyár építése a dél-karolinai North Charleston-ban az idei évben tovább folytatódik Amerikában. A Mercedes-Benz Vans összesen körülbelül fél milliárd amerikai dollárt fektet az új gyárba, amely a jelenlegi összeszerelő üzem kibővítésével jön létre, és közel 1300 új munkahelyet teremt. A Sprinter haszongépjármű amerikai gyártásával a folyamatosan növekvő észak-amerikai piac ügyfeleinek kiszolgálása az új generáció esetében személyre szabott, gyorsabb és gazdaságosabb formában történik.

A Mercedes-Benz X-osztály európai premierje 2017 végén várható

A Mercedes-Benz Vans jelentős befektetéseket tesz az X-osztály, vagyis a világ első prémium pickupjának piaci bevezetése érdekében. A piaci bevezetés idejében a befektetés eléri a kilencszámjegyű eurós összeget. A Mercedes-Benz Vans az X-osztályt először Európában indítja útnak, méghozzá 2017 végén. A többi kulcsfontosságú piac, mint például Dél-Afrika, Ausztrália, Új-Zéland, Argentína és Brazília 2018-ban következik. Az X-osztály lesz a pickupok Mercedese, a márkára jellemző tipikus formajegyekkel, valamint kimagasló szintű kényelemmel, vezetési dinamikával és biztonsággal. A modell a Renault-Nissan szövetséggel együttműködésben készül majd. A gyártás az európai piacok számára az idei évben, a Nissan barcelonai gyárában indul majd. Ezt követi a gyártás az ausztráliai, új-zélandi és dél-afrikai piacra. A későbbiekben a gyártás kibővül a latin-amerikai piaccal a Renault Argentínában található córdobai gyárának köszönhetően.

A Mercedes-Benz Vans-ról

A Mercedes-Benz Vans haszongépjárművek és hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások teljes körű ellátója. Világszerte elérhető kereskedelmi termékkínálatában megtalálható a Sprinter nagy haszongépjármű, a középkategóriás Vito (Metris néven az USA területén) és a Citan városi kishaszongépjármű. A magánügyfelek szegmensében a Mercedes-Benz Van a többcélú V-osztályt, valamint a Marco Polo lakókocsit kínálja. A divíziónak kilenc helyen található gyártóegysége Németországban, Spanyolországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Argentínában, Kínában (a Fujian Benz Automotive Co., Ltd.-vel létesített joint venture formájában), Franciaországban (a Renault-Nissan stratégiai szövetség révén) és Oroszországban (a GAZ és a YaMZ partnerekkel). A divízió a 'Mercedes-Benz Vans globálissá válik' stratégiával folyamatosan kihasználja növekedési potenciálját.

www.mercedes-benz.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: