Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Vonzó modellekkel és sztárséfek egyedi receptjeivel készül a Mercedes-Benz a Gourmet Fesztiválra

2013.05.29

Forrás: Mercedes-Benz Hírek
Két új modelljét is kiállítja a Millenárison zajló Gourmet Fesztiválon a Mercedes-Benz a Mielével közös standon: az elsősorban a vendéglátóiparban dolgozók érdeklődésére számot tartó Citan mellett a kizárólag hazánkban készülő új CLA első példányát is megtekintheti a közönség, amelyre már felkerültek a "Segíts egy mosollyal!" című jótékonysági akció első támogatói.


A hétvége apropóján a csillagos márka a két héttel ezelőtt bemutatott új S-osztály világpremierjén felszolgált vacsora receptjeit is megjelenteti.

A hétvégén, a Millenárison zajló Gourmet Fesztiválon a Mercedes-Benz a kulináris élményekre vágyó közönség mellett a vendéglátóipari dolgozók számára is vonzó modelleket állít ki a Mielével közös standon. Az érdeklődők egyaránt megtekinthetik a kategóriateremtő, kizárólag Magyarországon készülő új Mercedes-Benz CLA-t, valamint a városi forgatag legjobb vendéglátóinak szánt új kisáruszállítót, a Mercedes-Benz Citant.

A Gourmet Fesztiválon a vendéglátóipar számára is bemutatkozik a Citan

A Citan megjelenésével teljessé vált a Mercedes-Benz márka áruszállító kínálata. Robosztus méretei ellenére - fürgeségével és fordulékonyságával kiválóan megállja a helyét a városi forgalomban, de tökéletes biztonságot nyújt az országúti kanyarokban történő manőverezésekhez is. Az autót a szervokormánytól a hátsó tengely felfüggesztéséig úgy tervezték, hogy minden körülmények között tökéletesen kihasználja óriási vonóerejét. Adottságainak köszönhetően a város új hőse az élelmiszer- és vendéglátóiparban dolgozók jobbkeze is lehet.

A Citan rugalmasan alakítható tereiben a tervezők külön gondot fordítottak a rakomány megfelelő elhelyezésére és rögzítésére is. Az alacsony üzemben tartási költségek és szén-dioxid kibocsátási mutatók további előnyöket ígérnek azoknak, akik az új generációs kishaszonjárművet választják.

A Citan Worker modellhez alapfelszereltségként kapható a klímaberendezés, az elektromos tükrök, valamint az elektromos első ablakemelők, amelyek tovább növelik komfortérzetet. Az új modellhez elérhető a MobiloVan mobilitási garancia is, amely a segélyszolgálattól a cserejárműig sok szempontból biztosítja a mobilitást, a jármű egész élettartama során.

Kategóriateremtő stílusforradalmár Kecskemétről

A fesztiválon a Citan mellett feltűnik a kizárólag Kecskeméten készülő új Mercedes-Benz CLA is, a világ legjobb légellenállási-együtthatójával (cw 0,22) rendelkező avantgárd coupé. Az újdonság alapfelszerelései között megtalálható a már 7 km/órás sebességtől aktív radartámogatású fékrendszer, kérésre sportfutóművel, dinamikus turbómotorokkal és 4MATIC összkerékhajtással és közösségi média szolgáltatásokkal is megrendelhető. A CLA vásárlók számára alapáron elérhető a Magyarországon egyedülálló, négy éves időtartamon vagy 120 000 kilométeres futásteljesítményen belül teljesen díjmentes karbantartás.

A Gourmet Fesztiválon látható CLA 2013. január 25-én elsőként gördült le a kecskeméti gyártósorról és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára gyűjt adományokat. Érdeklődő magánszemélyek és vállalatok a www.segitsegymosollyal.hu című weboldalon felületeket foglalhatnak le egységenként 10.000.- Ft-tól, amelyeken adakozók arcképeiket, a vállalatok logójukat vagy egyéb ábrákat helyezhetnek el. Az online rendszer lehetőséget biztosít a felületrész lefoglalására, az online fizetési tranzakció lebonyolítására és a kívánt fénykép vagy egyéb digitális kép feltöltésére. A dekorált CLA az év további részében számos rendezvényen látható lesz a közönség számára, majd a kecskeméti gyár auditóriumába kerül.

Különleges menüsor a Gourmet Fesztiválra az új Mercedes-Benz S-osztály világpremierjéről
A "Legjobbat vagy semmit!" filozófia jegyében a Mercedes-Benz "tízcsillagos éttermet" nyitott az új S-osztály világpremierjének helyszínén, az Airbus A380 átadóközpontjában, május közepén Hamburgban. A látványkonyha-standokon Juan Amador, Douce Steiner, Tim Raue, Matthias Schmidt és Wahabi Nouri tálalta fel ínyenc-kreációit a Flying Menu megkoronázásaként.
Kivételes, külön a világpremierre készült fogásokkal járultak hozzá a szakácsok az exkluzív első osztályú irodának és wellness-oázisnak számító új Mercedes-Benz luxuslimuzin bemutatásához. Amint az új S-osztály a luxusautózás etalonja, úgy az öt konyhaséf is a főzés művészetének nagykövete.

A klasszikus francia konyhaművészet és a molekuláris főzés elemeit avantgárd kompozíciókba álmodó Juan Amador egy különleges borjú-költeménnyel lepte meg közönségét. Douce Steiner, az első német szakácsnő, aki két Michelin-csillagot ért el, könnyű citrommártásával hódított, Tim Raue pedig egy újabb wasabival körített "szerelmi vallomással" kedveskedett Ázsiának.

A kizárólag helyi biotermékekkel dolgozó Matthias Schmidt az eddig elhanyagolt kerti berkenyét helyezte középpontba, míg a kifinomult élvezetek varázslójának is nevezett Wahabi Nouri a marhatarját gondolta újra zellerpuliszkával és ecetes mirabellával.

A csúcs-szakácsok S-osztály ínyencségei - Receptek

Juan Amador: borjú-vesepecsenye currymártással, kókuszzselével és mangó-majonézzel

4 borjú-vesepecsenye
őrölt fehér bors
50 g vaj
20 g bíbor curry
20 g céklagranulátum
Mie de Pain mogyoróolaj
Maldon sós curry-oldat
50 g dióvaj
80 g szárított mézes sütemény

Curry-mártás

1 evőkanál aprított mogyoróhagyma
1 teáskanál bíbor curry
200 ml vörös Banyuls nyílgyökérkivonat
Maldon só
1 evőkanál aprított fokhagyma
30 ml vörös borecet
500 ml besűrített borjúalaplé
vaj

Kókuszzselé

1 l kókusztej
4 levél zselatin
1 csipet Maldon só
10 g agar-agar
1 csipet só

Mangó-majonéz

400 g mangópüré
200 ml olivaolaj
6 g Lota (zselésítő)

Elkészítés

Curry-mártás:
a mogyoróhagymát és a fokhagymát némi vajon megfonnyasztjuk, bíbor curryvel meghintjük, majd vörös borecettel felöntjük. A Banyuls hozzáadása után szirupszerűre befőzzük. Ezt követően a besűrített borjúalaplével felöntjük, felére főzzük, szitán átpasszírozzuk és némi nyílgyökér-kivonattal kissé megkötjük.

Kókuszzselé:
a kókusztejet sóval és cukorral felforraljuk, az agar-agart belekeverjük, egyszer felforraljuk, passzírozzuk és a felpuhított zselatint hozzáadjuk, 2 cm magas formákba kiöntjük és hidegre tesszük. Tálalás előtt a zselét termomixerben némi argan-olajjal finom krémmé keverjük.

Mangó-majonéz:
a mangópürét felfőzzük, a Lotát belekeverjük, majd az olívaolajat kézi mixerrel belekeverjük a meleg masszába, amíg emulzió keletkezik, és melegre tesszük. A borjú-vesepecsenyéket egyenként megkenjük némi mogyoróolajjal és zacskóban, pontosan 60°C hőmérsékleten 12 óra hosszat pároljuk. A curry-kéreghez darabonként 50 g vajat és dióvajat olvasztunk serpenyőben, hozzá jön a bíbor curry, a Mie de Pain mogyoróolaj és a céklagranulátum, majd némi sóval meghintve melegre tesszük.

A borjú-vesepecsenye darabokat kivesszük a zacskóból, sóval-borssal fűszerezzük és mindkét oldalról röviden átsütjük. A curry-kéreggel bevonjuk, némi Maldon sóval meghintjük és feltálaljuk.

Douce Steiner: nagy rombuszhal kockák citrommártással, zöldspárga fejekkel és madársóskával

4 x 60 g nagy rombuszhal szelet
só és bors
1 evőkanál növényolaj
1 evőkanál vaj
1 szál kakukkfű

A halat megfűszerezzük, növényolajban mindkét oldalról aranyszínűre sütjük, kb. 3 percig 180° C hőfokú sütőben pároljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a kakukkfüvet és kb. fél percig állandóan öntözgetjük, aztán a citrommártásra helyezzük.

Citrommártás

2 finomra vágott mogyoróhagyma
2 szál citromfű, kiklopfolva, durvára vágva
3 szál sáfrány
2 evőkanál citromos olivaolaj
½ l szárnyas erőleves, halalaplé vagy zöldségleves
3 citrom lereszelt héja és leve
6 szál kakukkfű
50 g hideg vaj, só, őrölt bors
1 teáskanál őrölt rózsaszínű bors

A hagymát, a citromfüvet és a sáfrányt a citromos olívaolajban megpároljuk. Hozzáadjuk a szárnyas erőlevest és a reszelt citromhéjat, és körülbelül a felére befőzzük. Ezután 1-2 percig vele főzzük a kakukkfüvet. Az egészet átpasszírozzuk egy szűrőn és a folyadékot visszaöntjük az edénybe. Hozzáadjuk a citromlevet és a vajat, sózzuk-borsozzuk. Röviddel a tálalás előtt habverővel jól felkeverjük. A rózsaszínű borsot a legvégén hintjük rá.

Zöldspárga sípok és madársóska

4 köteg hámozott spárgát sózott-cukrozott vízben, 1 evőkanál vajjal kb. 5 percig főzünk, majd jeges vízzel hirtelen lehűtjük, hogy szép zöld maradjon. Röviddel tálalás előtt megfelezzük és egy evőkanálnyi olívaolajban röviden megsütjük, és a tányérban a citrommártáson fekvő halra rakjuk, végül a madársóskával meghintjük.

Tim Raue: wasabi-császárgarnéla

Császárgarnéla

4 darab császárgarnéla-farok
2 evőkanál kukoricakeményítő

Wasabi majonéz

7 evőkanál japán majonéz
1 evőkanál wasabipor
2 evőkanál frissen reszelt wasabigyökér
1 evőkanál zöld citromlé
4 teáskanál zöld rizs

Mártás

80 ml Nuc Nam halmártás
50 ml enyhe rizsecet (Marukan)
50 ml Lemon Squash (Roses)
3 evőkanál karotta, finomra kockázva
3 evőkanál mangó, finomra kockázva
1 evőkanál koriander-szár, darabolva

A császárgarnéla-farkakat 4 óra hosszan hagyjuk a hűtőszekrényben megdermedni, majd forró (160° C) zsírban 3 percig süssük. A wasabi-port zöld citromlével elkeverjük, majd a majonéz összes többi adalékkal összekeverjük. A rizst kb. 160° C forró zsírban néhány percig sütjük és konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni, majd sózzuk meg. Az öntethez az összes folyadékot összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a karottát, a mangót és a koriandert. Hűtve tálaljuk.

Matthias Schmidt: fagyasztott zsázsa kerti berkenye pürével és mustárkaramellel

A kerti berkenye egy vad gyümölcsfa, a rózsafélék közül.

Kerti berkenye püré

300 ml birsalmabor
400 ml glükóz
4,5 g szárított szagos müge
600 ml petrezselyemgyökér-lé
35 g kerti zsázsa
250 g Boskoop-alma
250 g Povida-alma
3 g agar-agar
3 lap zselatin
150 g érett berkenye

Mustárkaramella

60 g cukor
30 g mustármag

A birsalmabort a glükózzal egyszer felfőzzük, hozzáadjuk a szagos mügét, és az egészet hagyjuk 24 óráig meghúzni, majd szűrőn átpasszírozzuk. A kerti zsázsát, a petrezselyemgyökér-levet és a szagos müge-alapot mixerben pürésítjük, míg teljesen feloldódik a müge. A masszát lefagyasztjuk. A Boskop-almát kifacsarjuk, levét egyszer felfőzzük és kendőn átszűrjük. A Povida-almát kimagozzuk, felaprítjuk és a forró Boskop-almalében megpároljuk. A forró folyadékhoz hozzáadjuk az agar-agart, egy percig főzzük és hozzáadjuk a felpuhított zselatint. Mixerben az egészet sima pürévé keverjük. A berkenyét teljesen barnára főzzük és finom szűrőn átnyomjuk, hogy tiszta gyümölcshúst nyerjünk. A két pürét egymással összekeverjük.

A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, a mustármagot belekeverjük, majd a masszát gyorsan kiöntjük egy sütőpapírral letakart tepsire. Hagyjuk kihűlni, és késsel vagdaljuk kis darabokra.

Wahabi Nouri: fríz marhatarja raz el hanoutban párolva, zellerpuliszkával és ecetes mirabellával

Fríz marhatarja

1,5 kg marhatarja
2 szegfűbors
1 szegfűszeg
½ fahéjrúd
2 zöldhagyma
Raz el Hanout
15 g Ingwer
1 babérlevél
0,5 l fehérbor
1 narancs és 1 citrom héja
250 ml borjú-alaplé

A hagymát durva kockákra vágjuk és a többi adalékkal legalább 3 napig marinírozzuk. Utána a húst hirtelen megsütjük, sóval és raz el hanout-val fűszerezzük, hozzáadjuk a hagymát és együtt megfonnyasztjuk. A marináddal felöntjük és 80°C hőmérsékleten három óra hosszan puhára pároljuk. A húst kivesszük és hidegre tesszük. A mártás anyagát passzírozzuk és befőzzük, míg elérjük a kívánt állagot. A húst a mártásban felmelegítjük.

Zellerpuliszka

½ köteg zeller
50 g parmezán
250 ml szárnyas alaplé
100 g puliszka
100 ml tej
20 ml olívaolaj

A zellert kifacsarjuk és a folyadékot egyszer hirtelen felfőzzük, majd kendőn átszűrjük. A kapott alapléből és a többi adalékból puha puliszkát főzünk, a végén pedig belekeverjük a reszelt parmezánt és az olívaolajat.

Ecetes mirabella

100 g mirabella
50 g cukor
50 ml víz
25 g fehér balzsamecet

2 g agar-agar

A mirabellát félbevágjuk és a többi adalékkal, az agar-agar kivételével, felfőzzük, hagyjuk kihülni, és csak a magokat kiszedjük, Az egészet a 2 g agar-agarral együtt felfőzzük, hagyjuk kihűlni, finomra mixeljük és passzírozzuk. Jó étvágyat kívánunk!

www.mercedes-benz.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Mercedes ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; Élelmiszer

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: