Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Rába 2016: jövõt építõ beruházások indultak szilárd pénzügyi alapokon

2017.02.22

Forrás: Rába, Hírek
A Rába Csoport 42,6 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárta a mérföldkőnek számító 2016. évet. A társaság pénzügyi alapjait erősítő, rendkívül alacsony hitelállomány támogatta a tavalyi évben elindított, stratégiai jelentőségű beruházásokat.


A Rába termékportfoliója optimalizálásával, stratégiai partnerkapcsolatai mélyítésével és működése rugalmasságának növelésével ellensúlyozta a globális piaci környezet változásait. A Futómű üzletág közel 79 százalékos, kiemelkedő bővülést ért el a FÁK országok piacain, és Európában is növelte jelenlétét a cégcsoport másik két üzletágával együtt. A társaság a mérséklődő értékesítés ellenére - megőriztve iparágvezetői helyzetét − 2 milliárd forint üzemi nyereséget könyvelhetett el úgy, hogy mind a halmozott időszakban, mind negyedéves szinten valamennyi üzletág pozitív üzemi eredményt realizált. A készpénztermelési hatékonyságot mutató EBITDA 9,7 százalékos szintje a tárgyidőszakban ismét meghaladta az iparágban szokásos átlagot.

A tavalyi évben a 4 milliárd forintot meghaladó EBIDTA termeléssel párhuzamosan további 2,3 milliárd forinttal csökkent a bázisidőszakban is már rekord alacsony nettó hitelállomány, amely mindössze 1,1 milliárd forintot tett ki a negyedik negyedév végére.

A nyereséges és hatékony működés következtében a társaság saját tőkeállománya 9,2 százalékkal növekedett 2016-ban.

Piaci pozícióink megőrzésének záloga, hogy időben reagálunk élvonalbeli vevőink igényeire, és termékportfoliónkat, kapacitásainkat a piaci igények mentén rugalmasan kezeljük. 2016-ban elindítottuk beruházási programunkat annak érdekében, hogy a legkorszerűbb járműipari technológiával, minőségi szintlépéssel, a stratégiai céljainkat szolgáló kapacitással gyárthassuk termékeinket. Ezzel megerősítjük versenyképességünket és növeljük piaci részesedésünket. További lehetőségeket kínál számunkra, hogy kormányzati támogatással kibővíthettük beruházási programunkat, amely így magában foglalja mindhárom üzletágunk jövőbe mutató fejlesztését” – hangsúlyozta Pintér István, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

www.raba.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Rába ; Fém, gépipar

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: