Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Suzuki és a Toyota az együttműködés lehetőségét vizsgálja

Forrás: Magyar Suzuki Zrt., Hírek
A Suzuki Motor Corporation (Suzuki) és a Toyota Motor Corporation (Toyota) bejelentette, hogy a két cég az üzleti partnerség lehetőségét vizsgálja.


A gépjárműipar környezete drasztikusan, soha nem látott iramban változik. Az iparágnak nemcsak a hagyományos személygépkocsikkal kapcsolatos kutatás-fejlesztés területén kell folyamatosan aktívnak lennie, hanem a fejlett és a jövőbeni technológiákkal kapcsolatos K+F-ben is, olyan területeken, mint a környezetvédelem, a biztonságtechnika és az IT. Az egyes cégek által önállóan végzett K+F-en kívül egyre fontosabb a vállalatok közötti együttműködés olyan területeken, mint az infrastruktúra-fejlesztés vagy az új iparági normák bevezetése.

Az elsősorban minigépjárműveket gyártó Suzuki következetesen fejleszti technológiáit, hogy árban rendkívül versenyképes járműveket alkothasson, ugyanakkor a fejlett és jövőbeni K+F területén növekvő kiszámíthatatlanságot tapasztal. Másrészt, bár a Toyota is végez K+F tevékenységet a környezetvédelem, biztonság és informatika területén, tudatában van annak, hogy ezeken a területeken észak-amerikai és európai versenytársai mögött járhat a normák bevezetése és a más vállalatokkal való együttműködés terén.

A Toyota és a Suzuki ezért most elkezdte az együttműködés lehetőségeit vizsgálni, abban a meggyőződésben, hogy ez mindkét vállalatnak segít majd, hogy jobban megfeleljenek az előttük álló kihívásoknak. A tárgyalások annak tudatában folynak, hogy a két vállalat továbbra is tisztességes és független versenytársa egymásnak. Az iparági normák minél szélesebb körű elterjesztése érdekében a Toyota és a Suzuki más vállalatok felé is nyitott lesz az együttműködésre.

A Suzuki elnöke, Osamu Suzuki elmondta: „A Toyota, amellett hogy piacvezető, egyben a legmegbízhatóbb vállalat is; aktívan jelen van a különböző fejlett és jövőbeni technológiák fejlesztése területén. Nagyra értékelem a lehetőséget, hogy a Suzuki tárgyalásokat kezdhet a Toyotával a partneri viszony kialakításáról. Először a Toyota tiszteletbeli elnökével, Shoichiro Toyodával beszéltem erről, és rendkívül hálás vagyok, hogy Akio Toyoda elnök úr is érdekélődést mutatott a lehetőség iránt. Ennek jegyében tovább folytatjuk a Suzuki jövője szempontjából nagy jelentőségű megbeszéléseket.

A Toyota elnöke, Akio Toyoda kifejtette: „A gépjárműipar környezete drámai változáson ment keresztül. A túlélés feltétele, hogy képesekké legyünk megfelelni a kihívásoknak. Az egyes vállalatok számára a saját K+F mellett rendkívül fontos lett, hogy olyan partnerekkel dolgozzanak, amelyekkel közösek a céljaik és vágyaik. Szeretnénk az ajtót mindig nyitva tartani minden olyan partneri együttműködés előtt, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy még jobb autókat készíthessünk, és a gépjárműipar továbbfejlődhessen.

www.suzuki.hu 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Suzuki

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: