Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Tizenhét motort adományozott az Opel Szentgotthárd

2013.12.18

Forrás: Opel, Hírek
December 13-án az Opel Szentgotthárd ünnepélyes gyárértekezlet keretében tizenhét motort adományozott oktatási intézmények részére, melyeket az intézmények képviselői Solt Tamás ügyvezető igazgatótól vettek át.


Szentgotthárd. December 13-án az Opel Szentgotthárd ünnepélyes gyárértekezlet keretében tizenhét motort adományozott oktatási intézmények részére, melyeket az intézmények képviselői Solt Tamás ügyvezető igazgatótól vettek át. Az adományozott közép- és felsőfokú intézmények elsősorban az északnyugat-dunántúli régióból kerültek ki, többek között a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola több intézménye, a győri Széchenyi István Egyetem, a Szentgotthárdi III. Béla Szakképző Iskola és a körmendi Rázsó Imre Szakközépiskola részesült motoradományban, ugyanakkor az adományozottak között szerepelt a Budapesti Műszaki Egyetem, az Óbudai Egyetem, a veszprémi Pannon Egyetem, valamint a gödöllői Szent István Egyetem is.

A szentgotthárdi Opel gyár régóta ápol szoros kapcsolatot az ország – azon belül is elsősorban a régió – számos oktatási intézményével, hozzájárulva a tudásfejlesztéshez, valamint a gyakorlati oktatás versenyképes és naprakész szinten tartásához. A pénteken átadott, korábban teszteléshez használt motoroknak köszönhetően a diákok a legmodernebb technológiával találkozhatnak a gyakorlati órák során: az Opel Szentgotthárd a vállalat új motorgenerációjának első tagjait, az 1.6 literes benzines és dízelmotorokat bocsájtotta az iskolák rendelkezésére. Az MGE (middle-size gasoline engine), azaz a közepes méretű benzines motor február elején, az MDE (middle-size diesel engine), a szintén közepes méretű dízelmotor pedig júniusban került sorozatgyártásba.

Az ünnepi gyárértekezleten – a motoradományozások mellett – Solt Tamás ügyvezető igazgató a gyár idei évét is értékelte. Beszédében kitért arra, hogy mozgalmas évet zár a szentgotthárdi Opel gyár, hiszen a már említett két új motortípus gyártásának megkezdése mellett újabb bővítések bejelentésére is sor került. Februárban egy 130 millió eurós kapacitásbővítést jelentett be a cég, melynek eredményeképpen a Flex gyár területe további 1.600 m2-rel bővül. A kivitelezési munkálatok jelenleg – a terveknek megfelelően – már a géptelepítések fázisánál tartanak. Az új épületrész a jövő év első felében kerül átadásra. A másik, júliusban bejelentett, 60 millió eurós beruházás a Flex gyár rugalmasságának növelését célozza: 2015 végétől a sorok 1.8 literes motorok gyártására is alkalmassá válnak.

Összegezve az idei év eredményeit, Solt Tamás elmondta, hogy a tavaly átadott, idén február óta üzemelő Flex gyárban termelt 14 ezer motor mellett a Family1-es motorgyár 340 ezer motort állított elő, melynek körülbelül 70 százaléka a tengerentúlon került értékesítésre. A jövő évben az összdarabszám 10%-os növekedése várható, azaz a két motorgyár együttesen közel 400 ezer darab motort állít majd elő. Amellett, hogy a darabszámok emelkednek, 2014-ben 20 új motorvariáns is bevezetésre kerül, továbbá a megmunkált motorkomponens-üzletág is újraindul. A jövő év legjelentősebb eseménye a kisméretű (1.4 literesnél nem nagyobb) benzines motorcsalád (SGE, small-size gasoline engine) sorozatgyártásának júniusi elindulása lesz. A Flex gyár folyamatos felfutásának köszönhetően a munkatársak létszáma idén 150 fővel nőtt, jövőre pedig közel 400 fős létszámnövekedés várható.

www.opel.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Opel ; - BME

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: