Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A nyaralás mindig a repülőtéren kezdődik - a Budapest Airport útmutatója a stresszmentes nyári utazáshoz

2023.06.06

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Az utazás mindig élményekkel teli kaland, amikor végre kiszakadhatunk a mindennapok rutinjából és átadhatjuk magunkat a felfedezés örömének. A Budapest Airport számára épp ezért fontos, hogy a repülőtéri folyamatok mindenki számára stresszmentesek legyenek;


a repülőtér-üzemeltető vezetősége a teljes repülőtéri ökoszisztémával közösen megfelelő létszámú személyzettel és minőségjavító fejlesztések egész sorával biztosítja a nyári csúcs gördülékeny kezelését. Válasszon az idei nyári menetrend 121 úticélja közül, a Budapest Airport pedig megmutatja, mire érdemes figyelni azért, hogy a kikapcsolódás már a repülőtéren kezdetét vegye.

Tippek a gördülékeny utazásért

A járat indulása előtt legalább két és fél órával érkezzen meg a repülőtérre. Így biztosan elegendő idő jut arra, hogy feladja a poggyászát, átsuhanjon a biztonsági ellenőrzésen és még pihenjen is a beszállítás előtt. A nyári szezonban akár napi ötvenezernél is több utas fordulhat meg a repülőtér termináljain, ezért amennyiben megoldható, kísérő nélkül lépjen be a terminálépületbe; így elkerülhetővé válnak az esetleges torlódások.

Amennyiben lehetséges, az utasfelvételt (check-in) és a parkolóhelyfoglalást végezze el online, az otthona kényelméből - ezzel időt és pénzt is spórolhat, elkerülheti a repülőtéri sorban állást, és biztosíthatja parkolóhelyét a terminálok közelében.

Ha feladott poggyásszal utazik, és légitársasága lehetővé teszi, vegye igénybe a repülőtéri önkiszolgáló poggyászfeladó rendszert. Nyomtassa ki önállóan, gyorsan és egyszerűen csomagcímkéjét a 26 automata valamelyikével, illetve szükség esetén a repülőtéri személyzet segítségével, ezt követően pedig már csak fel kell helyeznie a csomagot a kijelölt poggyászszalagra. A helyszínen a Budapest Airport munkatársai ebben is örömmel segítenek. Ha pedig csak kézipoggyásszal utazik, még ennél is könnyebb dolga van: a 100E busz megállójához közel eső főbejáraton lépjen be a terminálra, és amennyiben már elvégezte az utasfelvételt, menjen közvetlenül a biztonsági ellenőrzéshez, ezzel is segítve a zsúfoltság elkerülését az indulócsarnokban.

Tájékozódjon a terminálokon kihelyezett várakozás-kijelző monitorokon vagy a Budapest Airport weboldalán arról, hogy a 2A vagy a 2B oldalon haladhat át gyorsabban a biztonsági ellenőrzésen. Jó tudni: az úticéljától függetlenül bármelyik oldalon található ellenőrzőpontot választhatja, hiszen nem-schengeni járat esetén az útlevélellenőrzés a biztonsági átvilágítás után történik. Ne feledje, a biztonsági ellenőrzés során már nem kell kivennie a táskából az elektronokai eszközeit, és a gyorsítósáv (Fast Track Lane) használata is tovább gyorsítja az ellenőrzési folyamatot.

A Budapest Airport gondoskodott az indulás előtti felfrissülésről is; hozza magával saját kulacsát, amelyet a biztonsági ellenőrzést követően a 13 ivókút bármelyikénél feltölthet friss, tiszta ivóvízzel.

A repülőtér-üzemeltető külön kényelmi szolgáltatásokkal gondoskodik a családok elégedettségéről. Ha kisgyermekkel utazik, használja bátran a Budapest Airport által biztosított babakocsikat, amelyeket a biztonsági ellenőrzést követően egészen a beszállásig díjmentesen igénybe vehet. A gyermekek ellátására öt baba-mama szoba is rendelkezésre áll a terminálon. A kicsik szórakozását három repülőtéri játszótér is garantálja, amelyek közül az 1. mólón található mini repülőtér páratlanul izgalmas birodalmat kínál a gyerekeknek.

Élvezze a repülőtéren töltött időt! Ha megérkezett, a nyaralás máris elkezdődött. Üljön be a repülőtéri éttermek vagy exkluzív várók valamelyikébe, válogasson a prémium üzletek kínálatából, vagy igyon egy finom kávét. Ha a szabad levegőn szeretne várakozni, már a 2A és a 2B Terminálon, valamint az 1. mólón is lehetősége van tágas teraszokról élvezni az előterekre nyíló páratlan kilátást. A 2B Terminál tavaly októberben átadott, 200 m2-es, fedett (nem dohányzó) szekcióval ellátott terasza az ide nyári szezonra nyerte el végleges dizájnját, amelyet az igényes szabadtéri bútorok mellett zöld növényzet tesz még szebbé.

Kérdése van? – Hasznos elérhetőségek

Ha kérdése van, a Budapest Airport a repülőtér több pontján elérhető terminálinformációs munkatársai szívesen segítenek, és a biztonsági ellenőrzés után, a SkyCourt központi részén kihelyezett információs pultnál is megtalálja őket.

Járattörlések és késések esetén forduljon a légitársasághoz. A légitársaságok elérhetősége:

• https://www.bud.hu/utazas/jarat_es_utazasi_informaciok/jaratok/legitarsasagok   

A később érkező vagy elveszett poggyászok kezelésében az adott légitársaság földi kiszolgáló partnere az illetékes. Itt megtalálja, hogy mely légitársaságnak melyik cég a földi kiszolgálója:

https://www.bud.hu/articles/show/1571  

Az utasbiztonsági ellenőrzés során elhagyott tárgyakkal kapcsolatban a következő e-mail címen érdeklődhet: bud.lp@excess-baggage.com     

Parkolás

• Parkolófoglalás és segítség az eljutáshoz: https://www.bud.hu/utazas/parkolas  
• Parkoló ügyfélszolgálat: parking@bud.hu ;  

Egyéb fontos elérhetőségek:

• Egészségügyi segítségnyújtás: ... 
• Általános utasinformáció (Call Center): ...
• Észrevételeit, tapasztalatait örömmel fogadjuk a velemeny@bud.hu címen.

Kibővített kapacitás és minőségi szolgáltatások a nyári szezonban

A feladott poggyásszal utazók számára idén már 26 önkiszolgáló címkenyomtató kioszk áll rendelkezésre, az utasbiztonsági sávok száma pedig májusban húszra bővült. Ezeket automata rendszerrel szerelték fel, amely visszaszállítja az üres tálcákat a sor elejére, és lehetőséget ad a legfejlettebb kézipoggyász röntgenezési módszer bevezetésére is; a röntgenképek elemzése az ellenőrzőponttól távol, nyugodt környezetben történik. Szintén gördülékenyebbé teszi a folyamatot, hogy a nagyobb elektronikai eszközöket – mint például a laptopot vagy hajszárítót – már nem kell kivenni a kézipoggyászból, hiszen azok ellenőrzését az új szoftver így is precízen el tudja végezni. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az ellenőrzés folyamata nemzetközi összevetésben is gyors, csúcsidőben is legfeljebb 15 percet vesz igénybe.

A Budapest Airport a repülőtéri hatóságokkal közösen dolgozik az útlevél-ellenőrzés felgyorsításán; a 2B oldalon zajlik tizenhat új, mindkét irányban működő határőrfülke telepítése.

A kisgyermekkel utazók számára kialakított öt baba-mama szoba mindegyike rendelkezik fotellel, pelenkázóval és mikrohullámú sütővel. A Budapest Airport ingyenes babakocsikat is biztosít a terminálokon, a legkisebbeket pedig megújult játszótér várja az 1. utasmólón; itt a gyerekek egy mini-repülőtér világába csöppenhetnek, mialatt a felnőttek szórakozásáról a közvetlenül a játszótér mellett található csocsóasztal gondoskodik, és a pihenésre is jut idő egy kis harapnivaló mellett. Emellett a repülőtér területén további két gyermekjátszó kínál biztonságos és örömteli várakozást.

A nyári szezon előtt befejeződött a 2A Terminál poggyászkiadó csarnokának bővítése; a korábbinál 520 négyzetméterrel nagyobb területen két új, kibővített poggyászszalag áll rendelkezésre, így az érkező utasok számára csökkenhet a várakozási idő és kényelmesebbé válhat a csomagok felvétele. A Budapest Airport 2019-ben a 2B Terminál poggyászkiadóját is felújította, ezért a nyári csúcsforgalom idejére már mindkét terminálon megnövelt kapacitás áll rendelkezésre.

A 2B Terminál földi oldalán éjjel-nappal nyitva tartó Universal Airport HUB-ban év eleje óta vény nélkül kapható gyógyszerek és gyógyhatású készítmények is elérhetők, tavasszal pedig SIM kártya vásárlási lehetőséggel bővült a szolgáltatások köre.

Az utasok az őrzött repülőtéri parkolókban biztonságban tudhatják járműveiket a nyári kikapcsolódás ideje alatt, a tervek szerint júniusban pedig átadják a 2. Terminál és az ibis Styles Budapest Airport Hotel között található új Terminál Parkolót, az autók számára további 586, a turistabuszok számára pedig 8 férőhellyel bővítve a kapacitásokat. Az új parkolóban ügyfélszolgálati iroda is helyet kap.

A Budapest Airport tehát technológiai újításokkal, infrastruktúrával és humánerőforrással egyaránt felkészült a nyári szezonra, hogy a gördülékeny utaskezelést és a minőségi szolgáltatást biztosítani tudja. Mivel az utaskezelésében több más partnercég is részt vesz, a Budapest Airport velük közösen ún. szolgáltatási szint megállapodásokban rögzítette az elvárt minőségi követelményeket, ezzel is biztosítva azok betartatását.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Munkagép, haszongép ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: