Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A DAF XD termékválasztéka az új PACCAR PX-7 motorral bővült

2023.06.06

Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
Rendkívül üzemanyag-takarékos hajtáslánc akár 227 kW/310 le teljesítménnyel.


A DAF a népszerű XD termékcsaládot új, 6,7 literes PACCAR PX-7 hajtáslánccal bővítette, amely akár 227 kW (310 LE) teljesítményre is képes. A PX-7 motorral szerelt „International Truck of the Year 2023” tehergépkocsi 4x2 kerékképletű jármű, és Day Cab fülkével kapható. Hamarosan más fülkeváltozatok is elérhetők lesznek.

Az új DAF XD 6,7 literes PACCAR PX-7 hajtáslánccal (167 kW/230 LE - 227 kW/310 LE) bővíti ki a 2023-as év nemzetközi tehergépkocsija sorozat meglévő változatait, amelyek 10,8 literes PACCAR MX-11 motorral és 220 kW/300 LE-től 330 kW/450 LE-ig terjedő teljesítménnyel rendelkeznek. Ez lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy tökéletesen saját feladataikhoz és igényeikhez igazítsák az áruterítési és szakipari alkalmazásokhoz szánt teherautóikat. Az új PACCAR 6,7 literes PX-7 hajtáslánc 600 kg-mal kisebb tömegű, mint a már eddig is kis tömegű MX-11 hajtáslánc, ami hozzájárul a kategóriaelső hasznos teherbíráshoz és üzemanyag-fogyasztáshoz.

Új, rendkívül hatékony motorok

a 6,7 literes, 6 hengeres PACCAR PX-7 motort teljesen újraterveztük. A legkorszerűbb, EGR-rel nem rendelkező motor új, kis tömegű, mégis rendkívül erős, tömörített grafitvas (CGI) blokkal és öntöttvas hengerfejjel, új, kis súrlódású dugattyúkkal, új, rendkívül hatékony kompresszorral és új turbófeltöltővel rendelkezik. A motor 4 teljesítményváltozatban kapható: 167 kW/230 LE, 189 kW/260 LE, 212 kW/290 LE és 227 kW/310 LE. A kiváló üzemanyag-fogyasztás és a járművezető kiemelkedő kényelme érdekében a maximális nyomaték már nagyon alacsony motorfordulatszámon is elérhető.

PowerLine automata sebességváltók

A PACCAR PX-7 motorral szerelt DAF XD új, 8 sebességes, teljesen automata Powerline sebességváltóval rendelkezik, amely optimális fokozatelosztást és fokozatokat kínál. 

A nyomaték megszakítása nélküli erőátvitel sima váltásokat és gyors gázreakciót tesz lehetővé, ami páratlan kényelmet és vezethetőséget eredményez.
Emellett az új sebességváltó kiváló manőverezhetőséget biztosít alacsony sebességnél is, amelyet a fékpedál felengedése után az urge-to-move funkció tesz lehetővé. Az optimalizált hátsó tengelyáttételi arányokkal kombinálva az XD PX-7 motor a lehető legjobb üzemanyag-fogyasztást biztosítja, még vonzóbbá téve a DAF XD sorozat már most is kiváló üzleti ajánlatát az áruterítési szegmensben.

Opcióként a PACCAR PX-7 hajtáslánccal ellátott XD is elérhető a nagy teljesítményű PX motorfékkel, amely több mint 200 kW/276 LE csúcsteljesítmény leadására képes. 

A biztonság etalonja

Természetesen az új PX-7 hajtáslánccal rendelkező DAF XD a meglévő XD típusok összes prémium funkciójának előnyeit is élvezi. Első osztályú biztonság a nagy szélvédőnek és a nagy oldalablakoknak köszönhetően, amelyek rendkívül alacsony övvonalakkal rendelkeznek. Az alacsony fülkével és a járdára néző opcionális ablakkal páratlan kilátás élvezhető a fülkéből. Az egyedülálló DAF Corner View és a DAF Digital Vision System rendszer garantálja a tökéletes rálátást.

Vezetési kényelem

Az XD modellekbe nagyon könnyű be- és kiszállni, a fülke kifejezetten tágas, majdnem 10 m3. Az ülés és a kormánykerék kiemelkedő beállítási tartománya garantálja a legkényelmesebb vezetői pozíciót. A kiváló vezethetőség és kezelhetőség az alváz elülső részének, a fülkefelfüggesztésnek és a hátsó tengely felfüggesztésének optimális kialakításából adódik. 

A népszerű XD sorozat új, rendkívül hatékony PACCAR PX-7 motorral történő kibővítésével a DAF tovább erősítette pozícióját az áruterítési és a szakipari szegmensben azáltal, hogy most már akár 220 kW/300 LE teljesítményig is képes a kategória legjobb ajánlatát nyújtani. 

www.daftrucks.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - DAF Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: