Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Nincs olyan, hogy rossz kérdés

2023.06.05

Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Szabó Melinda azért vágott bele a Schneider Electric frissdiplomás programjába, hogy minél többet tudjon tanulni a világ egyik legfenntarthatóbb cégének szakértőitől. Varga Dániel a mentora, aki fiatal kora ellenére két év alatt került középvezetői pozícióba.


Meséltek többek között a közös munkáról, és arról, mit tanultak egymástól.

Szabó Melinda tavaly szeptemberben kezdte karrierjét a Schneider Electric Fenntarthatósági Üzletágának frissdiplomás programjában. Két év alatt három különböző csapatnál is kipróbálhatja majd magát, jelenleg a Risk Management divíziót erősíti. A fiatal kifejezetten élvezi, hogy a program keretében személyre szabott feladatokat kap azért, hogy abban tudjon kiteljesedni, ami hozzá a legközelebb áll. Ez nem csak az egyéneknek, de a csapatoknak is jót tesz.

Varga Dániel mentorálja Melindát, aki már két éve a Schneider Electric munkatársa. Kockázati elemzőként kezdett a vállalatnál, majd kockázatkezelési munkatárs lett, jelenleg pedig az egyik kockázatkezelési csapat vezetője.

„Két év alatt kerültem egy középvezetői pozícióba, amiért nagyon hálás vagyok a cégnek. Megdolgoztam azért, hogy ilyen sikereket érjek el, viszont ez biztosan nem ment volna, ha nem ilyen vállalati kultúrában és nem ezekkel a vezetőkkel tanulok bele a szakmába. A cégtől bizalmat és lehetőséget kaptam, ami számomra sokat jelent”- mondta a szakember.

Dánielt mindig is érdekelte az emberek menedzselése, már az előző pozíciójában is lehetősége nyílt néhány gyakornok útját egyengetni. Majdnem egy évvel ezelőtt kezdték el cégen belül a frissdiplomás program szervezését, ami új kapukat nyitott meg mindkét fiatal számára.

A program egyik célja, hogy minél több pályakezdő megismerje a Schneider Electric-et és a vállalat misszióját, így alapja a folyamatos rotáció. Ennek során a résztvevők belekóstolhatnak a különböző osztályok és csapatok mindennapi működésébe azért, hogy a program végére egy pontosabb képet kapjanak arról, mi érdekli őket igazán.

„Szeretnénk, hogy a pályakezdőknek legyen lehetősége visszajelzéseket adni a programról, hiszen mi is arra törekszünk, hogy folyamatosan fejlődjünk és megújuljunk. Vágyunk a lendületes fiatalokra, akik minket is motiválnak. Szeretnénk nekik hosszú távú karrier lehetőséget biztosítani, ezért folyamatosan várjuk a frissen végzett tehetségeket a világ bármely pontjáról” – bátorít mindenkit Dániel.

Stresszkezelés és lényegre törő profizmus

Melinda és Dániel is pozitívan nyilatkozott a közös munkáról, mindketten sokat tanulnak egymástól.

„Hozzá kellett szoknom ahhoz a gondolkodásmódhoz, hogy nincs rossz kérdés. Bármikor bármit kérdezhetek Danitól, aki arra szokott bíztatni, hogy még azt a kérdést is tegyem fel, amire már sejtem a választ. Ez óriási bátorságot és magabiztosságot ad. Emellett megtanultam, hogyan legyek úrrá a stresszes helyzeteken, hiszen ő ebben nagyon jó. Nem tudunk mindent kontrollálni, ezt Dani mindig a helyén tudja kezelni”– mondta Melinda mentoráról.

Dániel elmondta, hogy Melindára nem feltétlenül mentoráltként, sokkal inkább munkatársként tekint. Lényegre törő profizmussal jellemzi a pályakezdőt, aki tud jót és jókor kérdezni.

Ami a jövőt illeti, Melinda szeretne a fenntartható fejlődés területén doktori címet szerezni és reméli, hogy a Schneider Electric elkíséri majd ezen az úton. Ehhez szükség lesz némi rugalmasságra a vállalat részéről, ami jelenleg sem okoz problémát, hiszen Melinda kismamaként is gond nélkül menedzseli a munkáját és magánéletét az elmúlt időszakban. Dániel szintén a cégnél képzeli el a jövőjét, megszilárdítaná jelenlegi pozícióját és minél jobban elmélyedne benne, valamint új ismereteket is elsajátítana. Inspirálja a nemzetközi környezet, ami szerinte áthatja az egész vállalati kultúrát. Mindkét fiatal dinamikusnak és inspirálónak tartja a céget, ahol érdemes hosszú távra tervezni.

https://www.se.com/hu/hu/    


NEWS ; Ipari hírek ; - Schneider Electric ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: