Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schaeffler a DTM hivatalos innovációs partnere

2023.05.23

Forrás: Schaeffler Sajtóközlemény
• A Schaeffler továbbra is részt vesz a DTM sorozat fejlesztésében
• A Schaeffler steer-by-wire technológiáját alkalmazó „innovatív taxit” minden jövőbeli DTM-versenyen láthatjuk majd.


A DTM zöld utat kapott, hogy tovább száguldjon a jövő felé, a Schaeffler pedig elkötelezte magát amellett, hogy továbbra is a német túraautó-sorozat partnere legyen, amely immár az ADAC égisze alá tartozik. Hivatalos innovációs partnerként a vállalat együttműködik az ADAC-kal a DTM műszaki és stratégiai fejlesztésében. „Az innováció a Schaeffler DNS-ének alapja. Ez a hatékony és fenntartható mobilitás jövője, és ebben kulcsszerepet játszunk” – mondja Matthias Zink, az Autóipari Technológiák üzletág vezérigazgatója. „Ezért folytatjuk a DTM támogatását. Szeretnénk a mobilitás úttörőjeként működni, és az ADAC-kal együttműködve továbbra is előmozdítani a versenysorozat technikai és stratégiai fejlődését.” Marco Wittmann a Project 1-es sorozatban fog versenyezni egy BMW M4 GT3 volánjánál, amelyen a Schaeffler-logó is látható. A 33 éves pilóta 2019 óta a Schaeffler márkanagykövete.

A DTM kiváló platformot biztosít a Schaeffler számára a kulcsfontosságú jövőbeli technológiák fejlesztéséhez és bemutatásához. Az olyan technológiák, mint a Space Drive steer-by-wire rendszer, a Schaeffler úttörő innovációja, amelyben a jármű kormányzását, fékjeit és sebességváltóját elektronikusan vezérlik. Ennek a figyelemre méltó teljesítménynek a bemutatására a Schaeffler egy különleges járművet, az új Schaeffler „innovációs taxit” bocsátja rendelkezésre, amelyet idén minden DTM eseményen használni fognak. A Schaeffler emellett hajtórendszereket fejleszt és gyárt a motorsportok elektromosítására. Ide tartozina a nagy teljesítményű és megbízható alkatrészek és rendszerek mind a részleges, mind a teljes villamosításhoz, valamint az üzemanyagcellás hajtásláncok is.

Schaeffler évek óta aktív szerepet tölt be a DTM sorozatban. „A Schaeffler régóta kapcsolatban áll a DTM-mel, és nagyon örülünk, hogy a cég a hivatalos innovációs partnerünk. Együtt alakítjuk a versenysorozat jövőjét” – mondja Thomas Voss, az ADAC Motorsport vezetője. „Szakértelmével és ismereteivel a Schaeffler az innováció kulcsa a motorsportban. Bízunk benne, hogy a DTM továbbra is egy izgalmas projekt marad, amely elősegítheti a forradalmi változásokat a mozgás világában.”

A Schaeffler innovációi a technológia jövőjét mozdítják elő, és előkészítik az utat az emberek számára, hogy biztonságosan, hatékonyan és fenntarthatóan utazhassanak most és a jövőben egyaránt. A technológiai vállalat komponenseket és rendszereket fejleszt az elektromobilitáshoz, CO₂-hatékony hajtásrendszerekhez, futóműmegoldásokhoz és nagy pontosságú csapágyakhoz. 2022-ben több mint 1300 szabadalmi bejelentésével a Schaeffler Németország negyedik leginnovatívabb vállalata a DPMA (Német Szabadalmi és Védjegyhivatal) szerint. A Schaeffler számos technológiát és rendszert tesztel a versenypályán extrém körülmények között. Az eredményeket felhasználják a vállalat kutatási és fejlesztési tevékenységéhez a sorozatgyártás előmozdítása érdekében.

DTM naptár 2023

• Május 26 – 28, Motorsport Arena Oschersleben
• Június 23 – 25, Zandvoort Circuit / Hollandia
• Július 7 – 9, 2023 Norisring
• Augusztus 4 – 6, Nürburgring
• Augusztus 18 – 20, DEKRA Lausitzring
• Szeptember 8 – 10, Sachsenring
• Szeptember 22 – 24, Red Bull Ring / Ausztria
• Október 20 – 22, Hockenheimring Baden-Württemberg

www.schaeffler.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Schaeffler

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: