Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

1.000 elektromos teherautóra vonatkozó megrendelést kapott a Volvo Trucks

2023.05.21

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A Volvo Trucks a svájci Holcimmal írta alá az 1.000 darab elektromos teherautó leszállítására vonatkozó megrendelést, amelyet a svéd gyártó 2030-ig kíván a világ egyik vezető építőanyagipari vállalata felé teljesíteni.


A Holcim a világ egy vezető építőanyag-gyártó vállalata, svájci központtal, amely most arra kötött megállapodást a Volvo Trucks-szal, hogy az alvállalkozóival közösen 2030-ra összesen 1.000 darab elektromos Volvo teherautót állítanak forgalomba az európai tevékenységükben.
 
Az első 130 darab leszállított elektromos Volvo FH és FM modell javarészt Franciaországba, Németországba, Svájcba és az Egyesült Királyságba kerül majd, és várhatóan 2023 negyedik negyedévében, valamint a 2024-es évben adják majd át őket.
 
Ez a megállapodás a Volvo Csoport és a Holcim Csoport közötti széleskörű együttműködés eredményeként jött létre.
 
“A hosszútávú együttműködés és a változások iránti komoly elköteleződés a kulcsa annak, hogy valódi CO2-csökkentést lehessen realizálni. Nagyon büszke vagyok arra a partnerségre, ami a két cég között kialakult, és az eredményekre is, amelyek ennek gyümölcseként születnek” – mondja Martin Lundstedt, a Volvo Csoport elnök-vezérigazgatója.
 
“A nettó zéró kibocsátás elérése komoly együttműködéseket igényel az értéklánc teljes hosszán. Izgatottan várjuk, hogy a Volvo Trucks elektromos eszközeivel valósíthassuk meg az európai logisztikai műveleteink karbonsemlegesítését, és ezzel elősegítsük célunkat, hogy 2030-ra nehézgépjármű flottánk 30%-a lokálisan nulla károsanyag-kibocsátással közlekedjen” – mondja Jan Jenisch, a Holcim elnök-vezérigazgatója.
 
1.000 darab, meglévő dízelüzemű Volvo FH modell zöld árammal működő elektromos termékre történő cseréjével akár 50.000 tonna CO2-kibocsátás is megspórolható évente.
 
Mindkét vállalat elkötelezett a Science Based Targets initiative (SBTi – Tudományon Alapuló Célkitűzések) iránt, ami egy nemzetközi kezdeményezés, amely ambiciózus éghajlat-változási intézkedéseket ösztönöz a magánszektorban. Ezen kívül mindkét Csoport alapító tagja a “First Movers” koalíciónak (First Movers Coalition – FMC).
 
Az FMC-ről

Az FMC (First Movers Coalition) a Világgazdasági Fórum és John Kerry klímaügyi elnöki különmegbízott együttműködése abból a célból, hogy a vállalatok olyan beszerzési kötelezettségeket vállaljanak, amelyek piaci keresletet teremtenek az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák iránt.
 
Az SBTi-ről

A Science-based Targets initiative (SBTi – Tudományon Alapuló Célkitűzések) egy nemzetközi kezdeményezés, amely ambiciózus éghajlat-változási intézkedéseket ösztönöz a magánszektorban azáltal, hogy lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy tudományos alapú kibocsátáscsökkentési célokat határozzanak meg. A célok akkor minősülnek "tudományosan megalapozottnak", ha összhangban vannak azzal, ami a legfrissebb, tudományos éghajlati eredmények szerint szükséges a Párizsi Megállapodás céljainak eléréséhez - a globális felmelegedés 1,5°C-ra való korlátozása az iparosodás előtti szinthez képest.
 
A Holcimről

A Holcim az építőipari megoldások globális szolgáltatója, svájci központtal. Jelenleg a világ több mint 60 országában jelen van és kb. 60.000 embert foglalkoztat.
 
Megjegyzés:

A CO2-megtakarítás a Volvo Trucks Környezeti Lábnyom Kalkulátorának számításán alapul (összehasonlítva a CO2-kibocsátást egy 44 tonna össztömegű teherautó 80.000 km-es éves futásteljesítménye során, feltételezve, hogy az összehasonlítás alapjául szolgáló dízel modell 7% biodízellel működik és átlagosan 23 l/100 km-es fogyasztással üzemel). 

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.300 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2022-ben körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: