Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Sikerrel zárult a Lidl Edukációs kampánya

2023.05.24

Forrás: Lidl Sajtóközlemény
Sikerrel zárult a Lidl Magyarország Egészségesen az iskolapadban tudatosságnövelő kampánya. Az általános iskolai osztályoknak meghirdetett verseny keretében országszerte 71 iskolából több mint 130 pályamunka érkezett.


A Felelős Gasztrohős Alapítvány szakmai közreműködésével meghirdetett pályázat célja a tudatos és fenntarthatóbb táplálkozás előmozdítása volt a gyermekek körében a közös alkotás élményén keresztül.

A Lidl Magyarország immáron 8. alkalommal indította útjára Egészségesen az iskolapadban kezdeményezését. Idén olyan kreatív alkotásokat várt az általános iskolai osztályoktól a vállalat, melyek minél egészségesebb és fenntarthatóbb alapanyagból készülnek el. A kompozíciókat a kiegyensúlyozott étrend minél több összetevőjének felhasználásával kellett elkészíteni, hangsúlyt helyezve a körkörös gazdaság előmozdítása érdekében arra is, hogy az összetevők minél nagyobb arányban újrafelhasználásra, újrahasznosításra kerüljenek. A verseny célja az volt, hogy minél többen játékos formában ismerkedjenek meg az egészséges és fenntarthatóbb táplálkozás szempontjaival. A téma iránti nagyfokú érdeklődést mutatja, hogy országszerte 71 általános iskolából több mint 130 pályamunka érkezett az osztályoktól.

„Felelős élelmiszer-kiskereskedelmi láncként kiemelten fontos számunkra az egészségesebb és fenntarthatóbb táplálkozás előmozdítása, melynek kulcsszereplői a gyermekek. A fiatal generáció tudatosságnöveléséhez szerettünk volna hozzájárulni ezzel a versennyel is. Nagy öröm volt olvasni a pályamunkákban arról, hogy miként jelenik meg és kerül előtérbe szempontként többek között a szezonalitás vagy a növényi alapú élelmiszerek az alapanyagok választása során” – mondta el a pályázattal kapcsolatban Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője. A szakmai zsűri által legjobbnak értékelt alkotásokat készítő osztályok értékes nyereményekkel, 200.000 Ft értékű Lidl Utalványkártyával, kerti eszközökkel és vetőmagokkal, illetve a Gasztrohős Padtárs Program keretében megvalósuló rendhagyó tanórával is gazdagodnak.  

„A pályázat szakmai partnereként nagyon jó volt látni, hogy a pályázók mennyi figyelmet fordítottak az alkotások fenntartható kivitelezésére és a hulladékmentes megvalósításra. A verseny jó alkalom volt arra, hogy a diákok játékos formában még többet tanulhassanak és tapasztaljanak a fenntartható és egészséges étkezés témakörében. A klímaváltozás problémájának megoldásában nagyon fontos a közösségi összefogás, mely szintén megjelent a pályázatokban: a diákok, tanárok mellett a szülők, nagyszülők, helyi termelők is hozzájárultak egy-egy dologgal az alkotásokhoz. Hisszük, hogy ezek a közös élmények beépülnek és motivációt nyújtanak a következő generációnak egy fenntarthatóbb és egészségesebb életmód kialakítására” - mondta Lehel Zsuzsanna, a Felelős Gasztrohős Alapítvány ügyvezetője.

Az Egészségesen az iskolapadban kampány keretében a Lidl Magyarország social média követői számára egy nyereményjátékot is indított, melynek keretében arra volt kíváncsi, hogy otthon, a gyermekek tudatos táplálkozása kapcsán mely szempont a legfontosabb a szülők számára. A játékhoz több mint 5500-an csatlakoztak, a válaszadók többsége a felsorolt minél több zöldség-gyümölcs, minél több teljes értékű gabona és a minél kevesebb hozzáadott só és cukor közül az elsőt jelölték meg elsődleges szempontnak.

Az Egészségesen az iskolapadban versenyről és a nyertesekről további részletek a lidl.hu/iskolapad oldalon találhatóak.

www.lidl.hu  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer ; - Lidl ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: