Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

14 ezren az IPAR NAPJAI és az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállításon!

2023.05.23

Forrás: HUNGEXPO, Sajtóanyag
Véget ért a 10. IPAR NAPJAI és vele egy időben rendezett 11. AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Magyarország legnagyobb üzleti és szakmai találkozójának központi témái idén a zöld energia,


az alternatív hajtások, az energiatárolás új formái, valamint az energiahatékonyság új megoldásai voltak. 

Csaknem 14 ezren látogattak ki idén az IPAR NAPJAI és az AUTMOTIVE HUNGARY kiállításokra. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ három pavilonjában 18 ország 370 kiállítója mutatta be az ipar és a járműgyártás legújabb fejlesztéseit, trendjeit. 

A kiállításokkal egy időben rendezett szakmai programok szép számú érdeklődőt vonzottak. A Kulturális és Innovációs Minisztérium egésznapos rendezvénye, a „Kutatás és innováció a zöld átállás szolgálatában” című szakmai fórum telt házas volt, csakúgy, mint a Portfolio-MAGE Járműipar 2023 konferenciája, az E-mobilitási kerekasztal, valamint az akkumulátorgyártással és hidrogénmeghajtással kapcsolatos előadások. 

Sokan vettek részt a DigiLean Egyesület előadás sorozatán, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség szakmai fórumán, de rengeteg érdeklődőt vonzottak a műanyagipari és munkavédelmi beszélgetések, konferenciák, valamint a Profittermelő Ipari 3D nyomtatás-előadás, amelyen számos alapanyag 3D nyomtatása szóba került a polimertől az acélig. 
 
A hagyományosan minden évben meghirdetett Nagydíj-pályázat célja a hazai forgalmazású, innovatív termékek, eljárások, műszaki szolgáltatások közül a legjobbak díjazása. Ezen díjak átadására a kiállítás megnyitóján került sor.
Ezúttal a következők vehették át a NAGYDÍJ elismerést: a B Consulting Kft., a DMG MORI HEITEC Digital Kft., a Fath Kft., a FANUC Hungary Kft., az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft., az Oxyma Systems Víz- és Légkezelés Technológiai Kft. és a Werth Magyarország Kft. KÜLÖNDÍJ elismerésben pedig a Filamania Kft. és a Jouleing Kft. részesült.

A díjazottakról itt olvashat bővebben:  
https://iparnapjai.hu/nagydij-palyazat/  

Az AUTOMOTIVE HUNGARY egyik legfontosabb eleme ezúttal is a B2B beszállítói fórum volt. A zártkörű, regisztrációhoz kötött fórum célja, hogy a beszerzők számára lehetővé tegye az előzetes minőségi szűrőn már átesett, de kevésbé ismert beszállító cégek megismerését, személyes tárgyalást és az esetleges későbbi üzletkötést. Idén 65 magyarországi beszállító és 16 integrátor (beszerző), több mint 200 tárgyalást bonyolított le, ami jelentős üzleti és szakmai sikernek számít.
 
Ezúttal is, ahogy 2014 óta minden alkalommal, az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítással egy időben rendezte a HUNGEXPO és az autopro.hu a Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyt, amelyen az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkező járműépítő mérnökhallgatók mérték össze tudásukat. Idén a BME Motorsport csapata győzött, és vitte haza a 400 ezer forintos díjat. Második a szombathelyi StudentTecLab ELTE csapata, a harmadik az Electric Racing Miskolc lett. A verseny egyébként – ahogy minden évben -, ezúttal is lehetőséget teremtett a képzett munkaerőt kereső cégeknek új munkatársak felkutatásában a tehetséges fiatalok között.

www.hungexpo.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BME ; - MAGE ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; D nyomtatás ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: