Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Első alkalommal szponzorálta a Continental a Tour de Hongrie kerékpárversenyt

2023.05.18

Forrás: Continental, Sajtóközlemény
Budapest, 2023. május 18. - A Continental technológiai vállalat idén első alkalommal vett részt szponzorként a Tour de Hongrie országúti kerékpárversenyen.


A vállalat a sportrendezvény keretében két teljesen elektromos Volkswagen modellel és újrahasznosított PET palackok felhasználásával készült gumiabroncsokkal mutatta be a biztonságos és fenntartható közlekedés érdekében fejlesztett csúcstechnológiás termékeit és megoldásait. 

A Continental elsődleges célja, hogy tevékenyen hozzájáruljon a balesetmentes és fenntartható közlekedés mihamarabbi megvalósításához. A technológiai vállalat ennek megfelelően a közlekedés számos területén, így a kerékpározás terén is tesz lépéseket víziója megvalósítása érdekében. 

Biciklisek számára gyártott termékeivel (például kerékpárabroncsok és kiegészítők) közvetlenül, az autóipar számára fejlesztett és gyártott megoldásaival pedig közvetve is hatást gyakorol a kerékpárosok biztonságára. A Continental a Tour de Hongrie szponzoráció keretében két teljesen elektromos Volkswagen modellel – egy ID. Buzz kisbusszal és ID.3 autóval – mutatta be a vállalat által fejlesztett és gyártott csúcstechnológiás autóipari komponenseket.

A balesetmentes közlekedés megvalósítása felé vezető úton a Continental számára kulcsfontosságú szempont a fenntarthatóság, ezért a vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy csökkentse a működése által a környezetre kifejtett hatást. Ennek szellemében, a Tour de Hongrie utolsó napján a Continental standjánál az érdeklődők az abroncsgyártásban használt fenntartható alapanyagokról és gyártási módszerekről tudhattak meg többet.

„A Continental millió szállal kötődik a kerékpározáshoz. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy mára nem csupán szabadidős tevékenységként, hanem többek között a Tour de Hongrie csapat munkájának köszönhetően versenysportként is egyre népszerűbb hazánkban a biciklizés. Vállalatunk célja, hogy megvalósítsa a balesetmentes és fenntartható közlekedést – nem csupán a kerékpározás, hanem a teljes mobilitás területén. Ehhez számos, hazánkban is fejlesztett és gyártott termékkel, szolgáltatással járulunk hozzá. A biztonságos és fenntartható közlekedés mindannyiunk érdeke, és mi elkötelezettek vagyunk ennek támogatása mellett” – mondta el Takács István, a Continental országos kommunikációs vezetője.

www.continental.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Volkswagen ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Continental

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: