Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Scania töltőhálózat teherautók és buszok számára: Jóval könnyebbé válhat az elektromos haszonjárművek töltése

2023.05.15

Forrás: Scania, Sajtóközlemény
A Scania zökkenőmentes hozzáférést biztosít a vegyes típusokból álló busz- és teherautó flották számára egy európai töltőhálózathoz annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegye az elektromos hajtásláncra történő átállást, illetve, hogy teljesítse az üzemeltetők nagyobb számú töltőállomásra vonatkozó igényét.


A Scania Töltőpont Hozzáférés (Scania Charing Access) meghatározott, előre látható költségeket kínál rejtett díjak nélkül egy kényelmes, számlázó rendszeren keresztül. Az ügyfelek mindössze egy szolgáltatás igénybevételével tervezhetik, menedzselhetik, illetve fizethetik a nyilvános töltéseiket. A Scania Töltőpont Hozzáférés  több Európai országban indul idén októberben, és később kiterjesztik a teherautók számára épített töltőpontokra is.

•  A Scania Töltőpont Hozzáférés piacvezető lefedettséget nyújt az elektromos teherautó töltőállomások terén
•  Kiszámítható árképzés, nincsenek rejtett költségek, és mindössze egyetlen összevont számla
•  Ez az első ilyen jellegű szolgáltatás, amely vegyes flották számára is elérhető
•  Különös figyelmet fordít a rendelkezésre állásra, az egyszerűségre és az üzemidőre
•  Lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy megtalálják az igényeiknek legjobban megfelelő töltőállomást
•  A Scania Charging Access nyugalmat kínál a járművezetők és a flottakezelők számára

“A Scania Töltőpont Hozzáférés segít elhárítani az útközbeni töltés megvalósításával kapcsolatos akadályokat és stresszt a kiterjedt hálózat révén” – mondja Fredrik Allard a Scania E-Mobilitási részlegérét felelős alelnöke és vezetője. „Kétségtelen, hogy ez a szolgáltatás hasznára fog válni a most még hezitáló fuvarozóknak, és az ő ügyfeleiknek. Ez segíteni fogja, hogy a buszok és a teherautók elektrifikációja tovább haladhasson a maga útján a különféle felhasználási területeken Európában” – teszi hozzá a szakember.

A kezdeti ügyfél interfész a My Scania (áttekintés, tervezés és adminisztráció), valamint a nemrég bemutatott Scania Driver Applikáció lesz, amely biztosítja a sofőrök számára, hogy meghatározzák a töltőállomások pontos helyét, azok távolságát, illetve, hogy nyomon követhessék a járművek töltését. A Scania Töltőpont Hozzáférés azon üzemeltetők számára is elérhető, akik vegyes flottákkal rendelkeznek. 

“Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk egy olyan töltési megoldást kínálni, amely előnyben részesíti a valódi ügyfélértékeket, mint például az egyszerűséget és a rendelkezésre állást”- mondja Allard. „A töltőszolgáltatásunk igénybevételével a vásárlók megbízható, és releváns információkat kaphatnak arról, hol találhatják meg a legközelebbi elektromos töltőpontokat a teherautóik számára, és biztosak lehetnek abban, hogy korrekt, helyi tarifák alapján végzik el a töltést. Eddig az ügyfelek különböző alkalmazásokkal, feltételekkel, és számlákkal küszködtek, ami nem különbözik attól a zűrzavartól, amit a felhasználók a személygépkocsi oldalon tapasztaltak.” – világít rá a szakember.

A Scania Töltőpont Hozzáférés különböző töltőhálózatokhoz biztosít elérést mindössze egyetlen egy szolgáltatáson keresztül, ily módon lehetővé teszi a fuvarozók számára, hogy Európa teljes területén fair árak mellett, korlátlanul férjenek hozzá az elektromos töltőpontokhoz. 

Az üzemidő, és a megbízhatóság kulcsfontosságú a közlekedési iparág minden szereplőjének, és a Scania jelenleg valódi igényt lát arra, hogy könnyebbé és tervezhetőbbé tegye az elektromos járművek töltését. A Scania egyelőre nem teheti közzé az elektromos töltőhálózatokkal kapcsolatos partnereit, de a svéd gyártó úgy látja, hogy a helyi márkakereskedői mellett egyre több, eredetileg személyautókra szakosodott üzleti szereplő lát fantáziát abban, hogy csatlakozzon a Scania töltőhálózatához.

“Az egész közlekedési ágazat már várja, hogy történjen végre valami ehhez hasonló” – mondja Allard. “A Scania Töltőpont Hozzáférés az első olyan kezdeményezés, ami végre megfelelő környezetet teremhet az e-mobilitás terjedéséhez, valamint az iparágunkban végbemenő elektromos átalakuláshoz. Nem állítom azt, hogy filantrópok vagyunk, de a legfontosabb célunk, hogy megteremtődjön a szükséges infrastruktúra a fenntartható fejlődés érdekében. Bízom benne, hogy más OEM-gyártók szintén támogatni fogják ezt, a vegyes flottákra vonatkozó kezdeményezést és lehetővé teszik a lehető legsűrűbb töltőhálózat kialakítását Európában” – hangsúlyozza Allard.

A Scania Töltőpont Hozzáférést októberben fogják bemutatni, egyszerűbbé téve ezáltal a teherautók elektromos töltését Európa-szerte.

“Ez egy nagyon egyedi kezdeményezés. Ebben az iparágban eddig még senki sem tudott mindössze egyetlen egy okos megoldást kínálni, amivel mindegyik ügyfél megtalálhatja a számára legmegfelelőbb töltőpont operátort a buszok és teherautók töltéséhez. És amivel mindössze egyetlen egy számlát kell havonta lekönyvelnie a fuvarozóknak” – mondja Allard. “A lényeg, hogy egyesítsük a különféle töltőállomásokat, és olyan ügyfélértéket hozzunk létre, amely lehetővé teszi, hogy azokat az üzemeltetőket is meggyőzzük, akik eddig féltek az e-mobilitásmezsgyéjére lépni” – teszi hozzá a szakember. 

A Scania a szállítási megoldások világszinten is vezető gyártója. Partnereinkkel és ügyfeleinkkel közösen haladunk a hosszú távon fenntartható szállítási rendszerek felé vezető átalakulás útján. 2021-ben 88.930 tehergépkocsit, 4436 autóbuszt, valamint 11.786 ipari és vízi hajtásrendszert szállítottunk ki ügyfeleinknek. A nettó árbevétel meghaladta a 146 milliárd svéd koronát, aminek több mint 20 százaléka a szolgáltatásokhoz köthető. Az 1891-ben alapított Scania mára több mint 100 országban működik, és mintegy 54 ezer főt foglalkoztat. A kutatás és fejlesztés főként Svédországban összpontosul, míg a gyártás Európában és Latin-Amerikában zajlik, regionális termékközpontokkal Afrikában, Ázsiában és Eurázsiában. A Scania a TRATON GROUP tagja. 
További információ: www.scania.com 
 


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Scania ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: