Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

125 éves a Krefeldi vonatgyártás

2023.05.04

Forrás: Siemens Mobility Hírek
• A Siemens Mobility a krefeldi vasúti járműgyár fennállásának 125. évfordulóját ünnepli
• A Siemensnek 1989 óta van telephelye Krefeldben
• Átlagosan évente 600 vasúti járművet gyártanak Krefeldben


A krefeldi vasúti járműgyár idén ünnepli 125. születésnapját. 1898. március 16-án Waggon-Fabrik A.G. néven alapították, majd az üzemet 1989-ben átvette a Siemens.  A létesítmény azóta folyamatosan bővül, a legmodernebb vonatok és elektromos alkatrészek tervezésén, fejlesztésén és gyártásán dolgozó több mint 2.000 alkalmazottal napjainkban a világ egyik legmodernebb vasúti járműgyára.

„Az innovációra, a minőségre, a szállítási megbízhatóságra és a termelékenységre összpontosítva a krefeldi gyár jelentősen hozzájárul a Siemens Mobility és az ügyfeleink sikeréhez” — mondta Michael Peter, a Siemens Mobility globális CEO-ja. „Évente átlagosan mintegy 600 korszerű vasúti járművet építünk az üzemben. Ennek a fantasztikus teljesítménynek a megvalósítása a rendkívül motivált, speciálisan képzett csapatunknak, valamint a teljes gyártás és logisztika során a digitalizáció átfogó alkalmazásának köszönhető. Nagyon büszkék vagyunk ezekre az eredményekre!”   

A Krefeldi üzem mintegy 74.000 m2-es gyártási területén és 64.200 m2 logisztikai területén a Siemens Mobility Mireo, Desiro, Velaro és ICE4 vonatokat gyártják regionális és nagysebességű vasúti szállítmányozáshoz. A járműveket, melyeket a határokon túl is használják, elsősorban vasúttal vagy hajóval szállítják a vasúttársaságoknak szerte a világon.

Az ICE: Német sikertörténet Krefeldből

Az ICE4, az új ICE 3neo és más megrendelések sikerével a Siemens Mobility újra és újra bizonyítja, hogy összetett, nagyszabású, több milliárd eurós projekteket pontosan, megbízhatóan tud megvalósítani. A Velaro MS-t, amelyet a Deutsche Bahn ICE 3neo-nak nevez, rekordidő alatt tervezték és építették meg. Két és fél évvel a megrendelést követően már le tudták szállítani a szerelvényeket az ügyfélnek. Ezen felül az ICE sorozat tervezése és kivitelezése több ezer munkahelyet biztosít Németországban. A Siemens Mobility a német vasúti ágazat kulcsfontosságú ,,know-how"-jának megőrzését szimbolizálja, ezáltal globális szinten is meghatározó szerepet tölt be a vasútgyártás területén. Körülbelül 1.100 beszállító, főként kis- és középvállalkozás, valamint azok alkalmazottai profitálnak a krefeldi üzem sikeréből. Az olyan projektek, mint az ICE 3neo, hozzáadott értékük több mint 75% -át Németországban termelik. 

www.siemens.hu   


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Siemens

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: