Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Több, mint háromszáz bor versengett a Budapest Airport bora címért

2023.05.12

Forrás: Budapest Airport, Hírek
Áprilisban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport exkluzív este keretében borversenyt tartott az impozáns 1. Terminálon, ahol legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki azt a négy bort, amely a jövőben méltó képviselője lesz Magyarország kapujának.


A repülőtér-üzemeltető idén tavasszal először rendezte meg a Budapest Airport borversenyét, mely során két borszakértő, a Budapest Airport vezetősége, munkatársai és üzleti partnerei vakkóstolással választották ki a BUD Wine címet elnyerő borokat, melyek nemcsak az ország kulturális értékeit, hanem a régió legjobb repülőterét is képviselik 2023-ban és a 2024-es év első felében.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az ország legfontosabb légikikötője, Magyarország kapuja, hisz az innen elutazó magyarok számára a világot nyitja ki és teszi elérhetővé, az ide látogató turisták pedig itt szerzik első benyomásukat hazánkról. Az üzemeltető Budapest Airport minden tekintetben magas minőséget nyújt, így a verseny célja is az volt, hogy a vállalat megtalálja azokat a kiváló borokat, amelyek jelképezik a Budapest Airporthoz illő színvonalat, kifinomult ízlést, és egyben reprezentálják a magyar borkultúrát.

A versenyre négy kategóriában várták a borászatok jelentkezését - prémium vörösbor, prémium fehérbor, gasztro vörösbor és gasztro fehérbor -, a pályázat pedig páratlan népszerűségnek örvendett: összesen nyolcvanhét magyar borászat 321 bora versengett a címért. Az est közel nyolcvan zsűritagja a kóstolás során olyan szempontokat vett figyelembe, mint például a bor színe, tisztasága, illat- és ízintenzitása, illetve karaktere.

A vezetőség és a partnerek döntése alapján a BUD bora cím győztesei:

• Prémium fehérbor
- 2017 Béres Tokaji Lőcse Furmint - Béres Szőlőbirtok és Pincészet
• Prémium vörösbor
- 2019 Szekszárdi "Golden" Prémium Házasítás - Szekretár Borbirtok
• Gasztro fehérbor
- 2022 Angyal Tokaji AURA - Angyal Borászat
• Gasztro vörösbor
- 2019 Bolyki és Bolyki Superior Bikavér – Bolyki Pincészet

Fenntartható borászat kategóriában különdíjat kapott a minősítetten organikus gazdálkodásként működő Zelna Borászat, amely kizárólag megelőző jelleggel, bio szabályozás szerint engedélyezett, nem felszívódó permetszert használ, talajműveléshez pedig természetes anyagokat alkalmaz. Szintén fenntartható borászatként működik a Budapest Airport prémium vörösborát készítő Szekretár Borbirtok.

„A Budapest Airport borának kiválasztása megtisztelő feladat volt, hiszen a következő egy évben a nyertes borok reprezentálják majd a magyar borkultúrát a repülőtéri eseményeken és partnereink körében egyaránt. Több száz bor versengett a címért, ez is azt mutatja, hogy a repülőtér borának lenni komoly presztízs, hiszen a kiválasztott italok Európa legjobb légikikötőjének legfontosabb értékeit, a minőséget és a kiváló ízlést is jelképezik majd” - mondta Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese.

www.bud.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BUD ; Agrár ; Élelmiszer ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: