Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

igm - Intelligens robot gyártás

2017.01.15

Forrás: igm Robotrendszerek, Hírek
Kötélpályák és felvonók gyártásánál a Doppelmayr már régóta alkalmazza az igm robotrendszereket. A gyártócsarnok átszervezésével és hatékony struktúrák bevezetésével a cégnek újra kellet gondolnia a szállító tartókonzolok hegesztőrobotos gyártását.


A projekt fókuszában a minőség növelése mellett a robotgyártáshoz optimalizált konstrukció kialakítása, a ciklusidő és manuális munkaerő jelentős csökkentése állt.

A hagyományos robotrendszereket eddig kizárólag alkatrészek hegesztésére használták. Az alkatrészek mozgatása, készülékbe helyezése, fűzése manuálisan történt. A folyamatot az Ipar 4.0 trend keretében egy kompakt gyártócellában, handling és hegesztőrobot alkalmazásával foglalták össze. A ciklusidő csökkentése és a minőség növeléséhez először át kellet tervezni a tartókonzolokat, és redukálni kellet a különböző konzoltípusok számát.  Ennek eredményeként a részalkatrészek száma csökkent, a varratok egyszerűbbé és folyamatosabbá váltak (kevesebb kezdő- és végpontokkal) és csökkent a robot keresőjáratainak száma.

Az új gyártócellával öt különböző konzoltípus teljesen automatikusan hegeszthető. A különböző geometriájú munkadarab részek mozgatásához a handling robot öt különböző megfogó készülékkel dolgozik.

A minőségellenőrzéshez automata mérőállomás integrált, amely minden munkadarabot a hegesztési folyamat után megmér. Utolsó lépésként eltávolításra kerülnek a fröcskölési nyomok, utána a handling a kész munkadarabokat raklapokra palettázza.

Doppelmayr a teljesen automatizált gyártás realizálásával évente 2.500 tartókonzolt gyárt. Munkadarabonként 2 óra manuális munkát takarítottak meg, amely évente összesen 5.000 munkaóra megtakarítást jelent.

igm smart robotic fabrication@Doppelmayr_EN
https://www.youtube.com/watch?v=TxhveN2gEGY 

www.igm-group.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - igm ; Fém, gépipar ; Hegesztés

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: