Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Bulldog Racing idén is megméreti a MINI John Cooper Works versenyautókat a Nürburgring 24-órás futamán

2023.05.12

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A privát színekben induló istálló két MINI John Cooper Works versenyautót gurít fel a Zöld Pokol rajtrácsára. Az egyik volánja mögött John Cooper unokája, Charlie Cooper foglal majd helyet.


Tavaly óta tartó, rendkívül sikeres tesztidőszakát követően a Bulldog Racing idén ismét rajthoz áll a Nürburgring 24-órás futamán. A 2023. május 18-21. között megrendezendő hétvégére a privát színekben induló csapat két MINI John Cooper Works versenyautót nevezett be. A közönség kedvencévé avanzsált, piros-fehér karosszériafényezést és 112-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works versenyautó idén is az SP3T kategóriában, a hatfokozatú manuális váltóval szerelt, vadonatúj MINI John Cooper Works modell pedig a VT2-FWD kategóriában száll majd versenybe, 126-os rajtszámmal.

„A tisztán elektromos márkává fejlődés felé vezető úton a hálózatról tölthető MINI John Cooper Works modellek koncepcióin is gőzerővel dolgozunk. Nagy örömmel tölt el minket, hogy a Nürburgring idei 24-órás futamán a Bulldog Racing két MINI John Cooper Works versenyautóval is rajthoz áll” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Miután idén már két hosszútávú futamot is teljesített, a nürburgringi 24-órás versenyen Charlie Cooper, a klasszikus Mini Coopert 1961-ben feltaláló John Cooper unokája is bemutatkozik. A brit sportember sikeresen kvalifikálta magát a Zöld Pokolként is emlegetett Nürburgringre. A pilóták teljes névsorát és a versenyautók specifikációit egy későbbi időpontban jelenti be az istálló.

A menetteljesítményre, átlagos üzemanyag-fogyasztásra, valamint kombinált energiafogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok előzetes értékek. Az adatokat a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint számolták ki, majd a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) megegyező értékei szerint konvertálták át. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB) 

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: