Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az Alstom biztosítja az új villamosokat a strasbourgi Eurometropole-hoz

2023.05.10

Forrás: FleishmanHillard Café Kft., Alstom Sajtóközlemény
• A strasbourgi Eurometropole és a Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS) az Alstomot választotta az új villamosaik beszerzésére


•  Az Alstommal kötött keretmegállapodás 8 évre szól, maximális összege 250 millió euró*1 , amely legalább 22 villamos megrendelését foglalja magában
•  A Citadis villamosok a jelenlegi gördülőállományhoz képest legalább 20%-kal fogják csökkenteni az energiafogyasztást 

2023. május 10. – A strasbourgi Eurometropole és a CTS az Alstomot választotta a strasbourgi hálózat új villamosainak biztosítására. Az első megrendelés 12 Citadis villamost tartalmaz, melyet a második fázisban további 10 villamos követ. A keretmegállapodás 8 éves időtartama alatt további villamosok rendelésére is sor kerülhet, hogy az Eurometropole-lal való közlekedési megállapodás igényeit kielégítsék. Az első villamosok 2025 márciusában fognak megérkezni, és a szerelvények ugyanezen év végén már forgalomba is állnak.

"Az Alstom nagyon büszke arra, hogy az Eurometropole új villamosainak beszállítója lehet, ezáltal részt vehet a zöldebb és innovatívabb városi közlekedési hálózat fejlesztésében. Ezek az új, energiahatékony villamosok nagyobb kényelmet is biztosítanak majd az utasok számára. Szeretnénk megköszönni a strasbourgi Eurometropole-nak és a CTS-nek, hogy ismét bizalmat szavaznak a legújabb generációs Citadis villamosoknak" - mondta Jean-Baptiste Eyméoud, az Alstom franciaországi elnöke.

Fókuszban az utazók jóllétét szolgáló innovációk
A 45 méter hosszú és 2,40 m széles új Citadis villamosok 8 darab, oldalanként 1,30 m hosszú, dupla ajtóval rendelkeznek, még a villamos végeiben is, hogy megkönnyítsék az utasok számára a fel- és leszállást. A villamosok befogadóképessége 286 fő, és üvegezett ajtókkal vannak felszerelve, hogy növeljék az utasok kényelmét és biztonságérzetét.
A PMR (Persons with Reduced Mobility) jogszabályoknak megfelelően a vonatokat megfelelő magasságban elhelyezett ajtónyitó gombokkal, szélesebb ülésekkel és kerekesszékesek és babakocsik számára fenntartott területekkel látták el.

A kényelmes és biztonságos utazás érdekében a villamosok légkondicionáltak és dinamikus utastájékoztató rendszerrel, valamint videós védelmi rendszerrel vannak felszerelve. A villamosok számos ország szabályozásainak megfelelnek, hiszen a BOStrab, azaz a németországi villamosok építésére és üzemeltetésére vonatkozó német állami rendeletnek megfelelően kerülnek majd engedélyezésre.
___
*1  A megrendelés 100 millió eurót el nem érő összegű részletét a 23-24-es pénzügyi év első negyedévében könyvelik le.

Energiahatékony és környezetbarát villamosok
A Citadis villamosok az új motorizációnak, a klímaberendezések hatékony kezelésének és a 100%-ban LED-es világításnak köszönhetően a jelenlegi berendezésekhez képest legalább 20%-kal csökkentik az energiafogyasztást, miközben magasabb szintű szolgáltatást és kényelmet nyújtanak az utasoknak. Ezek a villamosok környezetbarát tervezésűek, 95%-ban újrahasznosíthatóak és 99%-ban újrafelhasználhatóak.

Optimális rendelkezésreállás
Az új Citadis villamosoknak a 30 éves kereskedelmi üzemidejük alatt 30%-kal csökken a karbantartás igénye. A karbantartási követelményeket már figyelembe vették a pótalkatrész készletek meghatározásakor, valamint az alkatrészek jobb hozzáférhetőségével és a villamoson belül elosztott szenzorokkal is ezt támogatták, melyek lehetővé teszik a berendezések távdiagnosztikáját - így előre jelezve és optimalizálva a használaton kívül töltött időt, és optimális rendelkezésre állást biztosítva a kereskedelmi forgalomban.

A francia telephelyek szerepe a strasbourgi villamosközlekedési szerződésben 
Kilenc franciaországi Alstom-üzem vesz részt a Citadis villamosok gyártásában:
•  La Rochelle, tervezés és összeszerelés,
•  Le Creusot, forgóvázak gyártása,
•  Ornans, motorok gyártása,
•  Villeurbanne, fedélzeti elektronika és kiberbiztonság,
•  Aix-en-Provence, tachometrikus egységek,
•  Sens, Gennevilliers és Saint-Florentin, féktárcsák és fékbetétek gyártása,
•  és Saint-Ouen, tervezés.

Eddig az Alstom több mint 3.000 járművet értékesített a Citadis termékcsaládból a világ 20 országának 70 városában (köztük 23 franciaországi városban). A Citadis villamosok több mint 1 milliárd kilométert tettek meg eddig, és 10 milliárd utast szállítottak az első villamos 2000-es forgalomba állítása óta.

Az Alstom™ és a Citadis™ az Alstom csoport védjegyei. 

Alstom 
Az Alstom olyan mobilitási megoldásokat fejleszt az alacsony szén-dioxid-kibocsátású jövő felé tartó társadalmak számára, melyek fenntartható alapokat biztosítanak a közlekedés jövőjének. Az Alstom sokféle ügyfelét változatos termékportfóliójával szolgálja ki, amely a nagysebességű vonatoktól, mozdonyoktól, metrókocsiktól, egysínű monorail vasúttól és villamosoktól az integrált rendszerekig, testreszabott szolgáltatásokig, infrastruktúráig, biztosítóberendezésekig és digitális mobilitási megoldásokig terjed. A világszerte üzemelő 150 000 Alstom gyártmányú vasúti jármű bizonyítja az Alstom szakrételmét a projektmenedzsment, innováció, tervezés és technika terén. 2022-ben a cég zsinórban tizenkettedszer szerepelt a Dow Jones fentarthatósági indexében. A franciaországi székhelyű Alstom jelenleg 70 országban van jelen, és több mint 74.000 munkavállalót foglalkoztat. A csoport 15.5 milliárd euró bevételt jelentett a 2022. március 31-én lezárult üzleti évre. 

www.alstom.com  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Alstom ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: