Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks közúti tesztelés alá vetette hidrogénüzemű elektromos teherautóját

2023.05.08

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
A kizárólag vízgőzt kibocsátó, hidrogénnel működő, üzemanyagcellás elektromos tehergépjárművek kiemelt helyet töltenek be a Volvo Trucks károsanyagkibocsátás-mentes termékportfóliójában. A technológia most újabb mérföldkövet lépett át,


ugyanis már közúti teszteken is bizonyítottak a Volvo Trucks hidrogénnel működő járművei. 

A göteborgi gyártó 2022-ben mutatta be először az üzemanyagcellás elektromos termékét. Ezek a nulla károsanyagkibocsátású tehergépjárművek hidrogén felhasználásával, saját maguknak állítják elő az elektromos áramot, és képesek a hosszútávú fuvarfeladatok teljesítésére is.

A Volvo Trucks most először közúti teszt alá is vetette ezen hajtáslánccal ellátott járműveit, méghozzá nem is akármilyen körülmények között. Hogy igazán kihívásokkal teli legyen az út, a teszteket Svédország északi sarkkörön túli részén, extrém hideg körülmények között végezték.
 
“A tehergépjárművek a hét minden napján, a legkülönbözőbb időjárási körülmények között dolgoznak. Az észak-svédországi kemény körülmények – jég, szél, hó – ideális környezetet biztosítanak a közúti tesztekhez” – mondja Helena Alsiö, a Volvo Trucks Hajtáslánc Termékmenedzser elnökhelyettese. “Örömmel jelenthetem be, hogy a tesztek sikeresen zajlanak, és megerősítik azokat az eredményeket, amelyeket a korábbi, digitális, illetve Göteborg melletti zárt tesztpályán történő próbák alatt tapasztaltunk.”

A hidrogénüzemű üzemanyagcellás elektromos tehergépjárművek kiváló megoldást nyújtanak majd a jövőben a hosszabb távú fuvarfeladatokra, illetve azokban az esetekben, amikor az akkumulátoros elektromos megoldás nem jöhet számításba, mert például nincs kiépítve a töltőhálózat.
 
Kereskedelmi forgalomba az évtized második felében kerül
A Volvo jelenleg az iparág legszélesebb elektromos termékpalettáját kínálja a maga hat, sorozatgyártásban álló, akkumulátoros elektromos termékével, amelyek a városokban és azok körül nyújtanak megoldást a károsanyagkibocsátástól mentes közúti árufuvarozásra.
 
Az üzemanyagcellás elektromos tehergépjárművek kereskedelmi forgalomba kerülését az évtized második felére várják. Az ügyfelek bevonásával történő tesztek a piacra kerülést megelőző néhány évben várhatóak.
 
Az új technológia tökéletesítésének felgyorsítása érdekében a Volvo Trucks a Daimler csoporttal együttműködve fejleszti a kifejezetten nehézgépjárművekre szabott üzemanyagcellás rendszereket.
 
Már ma is lehetséges a CO2-kibocsátás csökkentése
Azon fuvarozó cégek számára, akik már ma átállnának a károsanyagkibocsátás-mentes közúti közlekedésre, a Volvo Trucks hatféle, sorozatban gyártott akkumulátoros elektromos tehergépjármű modellt, valamint megújuló üzemanyagokkal, mint például biogázzal működő modelleket is kínál. 
 
“A globális felmelegedés megállításáért cselekednünk kell – már ma. Az, hogy várakozunk, nem megoldás – legyen szó bármely fuvarfeladatról és bármely földrajzi lokációról. Néhány éven belül ügyfeleink teljes mértékben lokális CO2-kibocsátástól mentes flottákat fognak tudni üzemeltetni” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.
 
Adatok

A Volvo Trucks hidrogén-üzemanyagcellás elektromos tehergépjárműve kettő üzemanyagcellával fog működni, amelyek 300 kW elektromos energia előállítására képesek.

A zöld hidrogén egy kifogyhatatlan energiaforrás, amelyet kizárólag megújuló erőforrások - mint a szél-, a víz- és a napenergia – felhasználásával állítanak elő.

LINK a nagy felbontású fényképekhez: 
https://images.volvotrucks.com/search?querylabel=PRJS0503&querystring=(%22%7Baf4b2e0c-5f6a-11d2-8f20-0000c0e166dc%7D:Categories%22%20?%20%22:13342:%22)   

LINK a közúti tesztelést bemutató filmhez: 
https://youtu.be/IrmFZKkReN4   

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.300 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2022-ben körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: