Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A fenntarthatóság a jövő: HIPA Járműipari Konferencia a globális és hazai autóipari trendekről

2023.05.09

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A környezettudatosság és fenntartható megközelítés a járműipar egyre több területén válik hangsúlyossá, és ez a tendencia a jövőben várhatóan még tovább erősödik, hangzott el a Nemzeti Befektetési Ügynökség által szervezett Járműipari Konferencián a Várkert Bazárban.


A Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) idén kilencedik alkalommal szervezte meg Járműipari Konferenciáját, amely a hazai járműipar kulcsszereplői, OEM-ek és TIER-1-2 beszállítók számára nyújt platformot a személyes találkozásra és tapasztalatcserére, egyúttal a közeljövő kihívásainak megvitatására. A rendezvény megvalósításában szakmai partnerként a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (DUIHK) is fontos részt vállalt.

A „Globális trendek helyi megközelítésben” című panelbeszélgetésben a magyarországi OEM-ek, köztük a BMW Group Gyár Debrecen képviselői beszélgettek a nemzetközi járműipari trendek hazai hatásairól, valamint arról, hogy az elektromos mobilitásra való átállás mellett a termelés és az ellátási lánc fenntarthatóbbá tétele is egyre fontosabbá válik – különös tekintettel a jelenlegi energiaár-környezetben.

A debreceni üzem a BMW Group válasza az autóipar legtöbb kihívására. Egy teljesen új gyár, ahol újgenerációs, tisztán elektromos meghajtású járműveket fogunk gyártani, mindezt egy, már a tervezőasztaltól az iFACTORY koncepció jegyében tervezet hatékony, zöld és digitális gyárban” – hangsúlyozta Eske Herrström, a BMW Group Gyár Debrecen pénzügyi vezetője.

A BMW Group debreceni üzeme rendkívül magas fenntarthatósági mércét állít fel. Ez többek között több ezer fa ültetését, saját napelempark telepítését jelenti, valamint egy hosszú távú, Debrecenre szabott, átfogó biodiverzitási stratégia kialakítása is folyamatban van. A lehető leginkább környezetbarát gyártási technológián túl a Debrecenben debütáló NEUE KLASSE modellek a körkörös gazdaság jegyében jelentős részben újrafelhasznált, illetve újrahasznosított anyagok felhasználásával (műanyagok és fémek) készülnek majd.

A BMW Group Gyár Debrecen fejlődése 2023-ban látványos szakaszába ért: nem csak a gyárkomplexum épületei öltenek formát napról-napra, de a munkavállalói létszám emelkedése is folyamatos, hiszen májusban már a 380. munkavállaló is csatlakozott a zöldmezős beruházás csapatához. A már most is rendkívül intenzív toborzási aktivitás a következő hónapokban várhatóan további lendületet vesz, hiszen az indirekt, irodai pozíciók mellett egyre nagyobb számban nyílnak meg a direkt, kékgalléros állások is. A jelenleg nyitott közel 100 pozíció folyamatosan frissülő listája, valamint a jelentkezési felület a https://www.bmwgroup.jobs/hu/hu.html oldalon érhető el.

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A Debrecen északnyugati térségében, több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint 1.500 munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású NEUE KLASSE első modellje is. 

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: