Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A VIII. Balatonfüred Concours d*Elegance immár a motorkerékpárok történelmébe is betekintést ad

2023.05.05

Forrás: BMW Sajtóközlemény
A környező országok egyik legnagyobb klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléjévé avanzsált Balatonfüred Concours d’Elegance május 12-14. között immár nyolcadik alkalommal tér vissza a festői Tagore sétányra.


A várhatóan ötven gyönyörű veterán- és youngtimer járműritkaság között idén első alkalommal motorkerékpárok is feltűnnek majd. Az esemény főszponzora a hagyományoknak megfelelően idén is a BMW Group Magyarország. 

Évről-évre ötven különleges, gyönyörű veterán- és youngtimer jármű érkezik szerte Európából, hogy részt vehessen a Balatonfüred Concours d’Elegance-on. Az idén május 12–14. között szervezett eseményen négy kategóriában versenyeznek a járműcsodák, köztük az esemény legrangosabb Best of Show címért.

A Balatonfüred Concours d’Elegance legrégebben napvilágot látott járműve egy, az 1910-es években gyártott motorkerékpár lesz. A seregszemlére az idén százéves BMW Motorrad – a kék-fehér logó először az R32 modellen jelent meg 1923-ban – is számos különlegességgel készül. Az autók mezőnyének legidősebb tagja egy 1922-es évjáratú Citroën lesz, a legújabb kiállított modellek pedig a 1990-es évek képviselői lesznek. A két korszak között eltelt hetven esztendőből a német, az olasz és a francia mellett az Egyesült Államok autóipara képviselteti magát a legnagyobb számban a VIII. Balatonfüred Concours d’Elegance-on.

A BMW Group Magyarország az idén 100 éves BMW Motorrad márkáját állítja a középpontba, közel egy tucat új és klasszikus motorkerékpárt – többek között egy 100 éves R 32 modellt is – tekinthetnek majd meg Balatonfüreden az érdeklődők, akiket egy márkatörténelmi kvízzel is várnak. A MINI a BIG LOVE kampány elemeként egy MINI Cabrio Seaside Edition-nel, ami a márka első cabrio modelljének harmincadik évfordulójára készült el, valamint további meglepetésekkel várja az érdeklődőket. A BMW pedig itt állítja ki először a vadonatúj BMW XM modelljét, az i7 és az M3 Touring társaságában, de a bajor márkát számos klasszikus ikon is képviseli majd a Balatonfüred Concours d’Elegance autócsodái között.

A szabadon látogatható, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens/Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált Balatonfüred Concours d‘Elegance seregszemléhez a páratlan szépségű Balatonfüredi Tagore sétány biztosítja a különleges miliőt.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Fém, gépipar ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: