Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Új szoftverrel támogatja a szén-dioxid-mentesítést a Schneider Electric

2023.05.04

Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Az energiafogyasztás és a károsanyag-kibocsátás csökkentése, hozzáférés energiapiaci információkhoz, kapcsolat építése klímabarát működést segítő szolgáltatókkal – többek között ezt kínálja a Schneider Electric új szoftver ökoszisztémája, a Zeigo.


A mérettől függetlenül minden vállalkozás számára számos előnyt kínáló új rendszer kiegészíti a társaság meglévő fenntarthatósági tanácsadási szolgáltatásait, és bővíti a digitális megoldások növekvő portfólióját.

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat meglévő, a fenntarthatósági törekvéseket támogató digitális eszközeit egyesítette egy új, SaaS (Software-as-a-Service – szoftver, mint szolgáltatás) alkalmazásban, a Zeigo Activate-ben. A megoldást a kis- és középvállalkozások (kkv) szén-dioxid-mentesítésének elősegítésére tervezték. A Schneider Electric fenntarthatósági szakértői által kifejlesztett új alkalmazás túlmutat a piacon már létező rendszereken, mivel az egyszerű kibocsátás-számítások mellett személyre szabott dekarbonizációs ütemtervvel és regionális megoldásszállítói piactérrel is segíti a felhasználókat.  

A kkv-kra egyre nagyobb nyomás nehezedik a dekarbonizáció kapcsán, részben az ügyfelek elvárásai, részben pedig az új globális szabályozások és kötelezettségek miatt. A Zeigo Activate segít ezeknek a cégeknek a kibocsátásuk mérésében, a karbonlábnyomuk csökkentésére vonatkozó célok meghatározásában és a dekarbonizációs erőfeszítések felgyorsításában azáltal, hogy biztosítja a szükséges eszközöket és tudást ahhoz, hogy az elképzeléseik megfogalmazása után gyorsan eljuthassanak a cselekvésig.

„A kkv-kat számos akadály tartja vissza a szén-dioxid-mentesítéstől, többek között a tudatosság hiánya, a jól használható eszközök elérhetősége és az erőforrásokhoz való korlátozott hozzáférés. A Zeigo Activate egyszerű, megvalósítható megoldások biztosításával kiegyenlíti az esélyeket ezen vállalatok számára. Az alkalmazás forradalmasíthatja a kkv-k szén-dioxid-mentesítésének módját, miközben jelentős értéket teremt a teljes értékláncuk kibocsátásának kezelésére törekvő cégeknek, mérettől függetlenül. A Zeigo-val minden szervezet saját kezébe veheti a dekarbonizációt és izgatottan várjuk, hogy ez az ökoszisztéma hogyan fogja felgyorsítani ügyfeleink útját a nettó zéró kibocsátás elérése felé” – jelezte az új megoldás kapcsán Steve Wilhite, a Schneider Electric fenntarthatósági üzletágának elnöke. 

A Zeigo által kínált eszközöket többek között az energiafogyasztásuk és kibocsátásuk csökkentésére, az energiapiaci információkhoz való hozzáférésre és az energiahatékonysági megoldásokat vagy éppen zöld energiát kínáló szolgáltatók könnyebb elérésére is használhatják a vállalkozások.

A Zeigo Activate a Schneider Electric két meglévő, Zeigo névre átkeresztelt digitális megoldása mellé érkezik, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek bármilyen méretű szervezet szén-dioxid-csökkentési igényeinek. A korábban Zeigo néven ismert Zeigo Power lehetővé teszi Európában a felhasználók számára a megújuló forrásból származó energia kapcsán villamos áram vásárlási szerződésekre (Power Purchase Agreements - PPA) vonatkozó tenderek digitális kiírását, így lényegesen egyszerűbbé válik a tiszta energia beszerzése. A korábban NEO Network néven ismert Zeigo Network - melynek már több mint 600 vállalat a tagja -, összeköti a hasonlóan gondolkodó cégeket a szén-dioxid-mentesítés felé vezető úton. A szoftverplatform hozzáférést biztosít a szükséges tudáshoz, a közösségi kapcsolatokhoz és egy robusztus megoldásszállítói piactérhez.

Nézze meg a Zeigo-ról szóló videót! 
https://www.youtube.com/watch?v=7smoVwe0QFg  

További információk a Zeigo-ról itt:
https://zeigo.com/   

https://www.se.com/hu/hu/   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - Schneider Electric ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; YouTube ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: