Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Hankook iON evo gumiabroncsa nyerte az Auto Bild tesztjét

2023.05.03

Forrás: Hankook Tire Sajtóközlemény
A Hankook elektromos járművekhez tervezett prémium gumiabroncsai a biztonság, a gördülési ellenállás és a kényelem terén is lenyűgözőek


Neu-Isenburg, Németország, 2023. május 3. – „Nagyon jó” minősítést kapott a Hankook iON evo: A kifejezetten elektromos járművekhez tervezett prémium gumiabroncsok a legjobbnak bizonyultak az Auto Bild gumiabroncs-tesztjén (április 5-i, 14. szám). A szaklap három, 245/45 R 19 102 Y méretű nyári gumiabroncsot hasonlított össze. Azt vizsgálták, hogy vajon a csúcsteljesítmény és a kiváló biztonsági tulajdonságok összeegyeztethetők-e a lehetséges legalacsonyabb gördülési ellenállással maximális hatótávolság mellett. Az Auto Bild az alábbi következtetésre jutott: „A Hankook kifejezetten elektromos járművekre tervezett iON evo termékei használatakor nem kell választani a biztonság és a vezetési élmény, valamint a hatótávolság és a környezet között. A különböző követelmények mindegyikében kiegyensúlyozottan teljesítenek.”

Az új „Reifencheck” tesztelési forma használatával az Auto Bild csapata különböző szempontok szerint megvizsgálta az elektromos járművekhez készült gumiabroncsokat. Az elektromos járművek másként reagálnak a vezetési parancsokra és dinamikákra, mint robbanómotoros társaik. Ennek oka az azonnal elérhető forgatónyomaték és a nagyobb holtsúly. A közvetlen összehasonlításban az iON evo prémium gumiabroncs különösen meggyőzőnek bizonyult a fékezési teszteken - száraz és nedves úton egyaránt -, mindkét kategóriában rekordot döntve. A Hankook gumiabroncsa kiemelkedően jól teljesített nedves felületen, ahol átvette a vezetést, és majdnem négy méterrel hamarabb megállította a tesztjárművet, mint a második helyezett. Az iON evo emellett a dobogó tetejére állhatott a nedves felületen való kormányzás, valamint - a „Hankook Sound Absorber™” használatának köszönhetően - a legalacsonyabb menetzaj terén is. Végül, de nem utolsósorban a Hankook iON evo kombinálja a biztonsági minőséget a jelentősen kisebb gördülési ellenállással (alig 6,21 kg/t). Ez volt a teszt legalacsonyabb értéke, majdnem 1,5 kg/t-vel volt alacsonyabb a második helyezettnél. Összehasonlításképpen: A gördülési ellenállás egyetlen kg/t-vel való csökkentése körülbelül négy százalékkal növeli a hatótávot - a specifikus Auto Bild teszten ez nagyjából 30 kilométerrel hosszabb vezetési távolságot jelent.

Az új iON gumiabroncs család kifejlesztésével a Hankook a mobilitás fejlesztésére fókuszál a karbonmentes járműveknél. Az iON kombinálja a csökkentett gördülési ellenállást, a kifejezetten halk menetzajt, valamint a kiváló vezetésdinamikai minőséget. Ha összehasonlítjuk a hagyományos gumiabroncsokkal, ez egy töltéssel nagyobb megtehető távolságot, maximális biztonságot, illetve jobb vezetési élményt jelent az elektronikus járműve sofőrjeinek.

„A Hankook iON a mi válaszunk a rohamosan növekvő igényekre az elektromos járművek, valamint a rájuk szabott gumiabroncsok iránt,” mondta Klaus Krause, a Hankook Europe Technical Centre (ETC) vezetője. „Ez a nagyszerű eredmény az Auto Bild tesztjén bizonyítja, hogy a termékeink jelentős előnyt biztosítanak az elektromos járművek vezetőinek a hagyományos gumiabroncsokkal szemben.”

A Hankook Tire vállalatról 

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 34 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3.000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

www.hankooktire.com/hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Hankook Tire

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: