Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Egy kiegészítő KUKA omniMove szállítja az A350 XWB felső szárnyhéját

2016.11.09

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
Az Airbus stadei gyárában egyre nőnek a gyártási folyamatokkal szemben támasztott követelmények. Hogy a fokozódó igényeknek megfelelhessen, az Airbus újabb nagy teherbírású KUKA omniMove szállítójárművet rendelt, amely most kerül kiszállításra.


Az Airbus stadei üzemében a rugalmasan alakítható speciális jármű szállítja majd az A350 XWB felső szárnyhéját tartó szerszámformákat.

Repülőalkatrészek szerszámainak szállítása akár 75 tonnáig

Az óriásrepülőgép felső szárnyhéjának szállítására az Airbus stadei gyárában hamarosan egyszerre két KUKA omniMove  járművet alkalmaznak. A nagy teherbírású, távirányítású jármű 34 méter hosszú, négy méter széles, 56 kereke van és akár 100 tonna rakományt képes szállítani. Moduláris felépítésének köszönhetően kifejezetten a konkrét feladatnak és a helyi térbeli adottságoknak megfelelően lehetett méretezni. A KUKA továbbra is kizárólag elektromos meghajtást alkalmaz, még a speciálisan erre a járműre szerkesztett emelőplatformok esetében is, amelyek a terhet az ügyfél igényeinek megfelelően 2,5 méter magasra emelik. A járművet kamerarendszerek segítségével milliméteres pontossággal lehet irányítani és pozicionálni.
 
Az Airbus stadei üzemében már a harmadik KUKA omniMove dolgozik

Omnidirekcionális hajtástechnika az omniMove kerékrendszernek köszönhetően, önálló, ütközésmentes navigáció és hatalmas teherbírás – a KUKA omniMove nagy teherbírású mobil platformként jó szolgálatot tesz ott, ahol nehéz alkatrészek pontos, megbízható szállítása a feladat. Az Airbus 2010 óta használja a KUKA omniMove járművét a repülőgépek gyártásában. A technika bevált, így további megbízásra is sor került. 2016-ban az Airbus további omniMove járműveket rendelt az A350 XWB európai üzemeiben zajló gyártásának kibővítéséhez. Ezek egyike a stadei gyárban alkalmazott jármű, amely méreteiben és teherbírásában a KUKA termékei között is egyedülálló. – A KUKA omniMove járműve azért is válik be, mert méretében szabadon bővíthető moduláris rendszerével hajszálpontosan a mindenkori igényekre szabható. A kiváló tapasztalatokból kiindulva az Airbus jelezte, hogy automatizált gyártófolyamataiban továbbra is KUKA robotokat kíván alkalmazni – nyilatkozta Robert Witte, a KUKA Roboter GmbH mobil robotikai fejlesztésének vezetője.
 
Tekintse meg itt, hogyan manőverezik a KUKA omniMove az Airbus hamburgi gyárában az A380 repülőgép óriási alkatrészeivel.
https://www.kuka.com/en-de/press/news/2016/06/arospace-kuka-omnimove-liefert-riesige-flugzeug-teile-millimetergenau-an 
https://www.youtube.com/watch?v=RZ_8xhCi72w   

www.kuka-robotics.com 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - KUKA

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: