Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Okoslabort adott át Hatvanban a Bosch, a BGE és Hatvan városa

2023.04.20

Forrás: Bosch, Sajtóközlemény
A jövő munkahelyeire készít fel az Ipar 4.0-s oktatóközpont
• A versenyképest tudás megszerzését segíti a Bosch, a BGE és Hatvan városa együttműködésében létrehozott laboratórium


• Mesterséges intelligencia, digitális iker és okosgyár-megoldások segítik a hallgatók kompetenciáinak fejlesztését
• A Bosch elkötelezetten támogatja a jövő szakembereinek képzését 

A legmodernebb, Ipar 4.0-s eszközökkel felszerelt labort adtak át a Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban. A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft., a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a Hatvani Önkormányzat együttműködésében kialakított labor lehetőséget ad a hallgatóknak, hogy megismerjenek ipari környezetben alkalmazott technológiákat és fejlesszék a digitális kompetenciáikat. Az így szerzett tudás és gyakorlati tapasztalat javítja az elhelyezkedési esélyeiket, valamint arra készíti fel őket, hogy helyt tudjanak állni a jövő munkahelyein. 

„A Bosch hatvani autóipari gyára, a Budapesti Gazdasági Egyetem és az önkormányzat együttműködése példaértékű, egyaránt előnyös minhárom félnek, valamint a Hatvanban tanuló diákoknak is. A most átadott Ipar 4.0-s labor hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatókat a legmodernebb technológiák segítségével képezzük és versenyképes tudást adjunk nekik” – mondta Arne Ziegenbein, a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója.

A jövő munkahelyeire készít fel a hatvani labor
A laborban Ipar 4.0-s technológiákkal – például mesterséges intelligenciával, digitális ikerrel, azaz a valós folyamatok virtuális, digitálisan nyomon követhető másával, és az okosgyártásnál használt technológiákkal – szemléltetik a gyártási és az anyagáramlási folyamatokat, kiemelten a nyomon követés, az adatgyűjtés és -kiértékelés, azaz az adatbányászat területén. Elsősorban olyan eszközöket telepítettek, amelyeket a Bosch hatvani gyárában is alkalmaznak, többek között RTLS-szenzorokat, PLC-programozásra alkalmas szimulációs készletet, RFID-olvasókat, illetve különböző szoftveres megoldásokat. Ezeknek a megismerése és használatának begyakorlása nagyban segíti a mesterséges intelligenciát használó algoritmusok elsajátítását, a hibakeresések és az öntanulás folyamatát.

A Hatvani Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ fontos szerepet tölt be a hatvani Bosch gyár dolgozóinak továbbképzésében, valamint az utánpótlás-nevelésben. 2016 óta már száz munkatárs vett részt Hatvanban villamosmérnöki vagy gazdálkodási, logisztikai fókuszú továbbképzésben.

A Robert Bosch Elektronika Kft.-ről
Az idén 25 éves hatvani gyár a Bosch csoport gépjármű-elektronika részlegének legnagyobb gyártó központja a világon, ahol ötezer munkavállaló vesz részt a jövő autózásának alakításában. A vállalat fő profilja a cégcsoport mobilitási megoldások üzletágának termékei közül a vezérlő elektronikák, szenzorok, radarok és kamerarendszerek sorozatgyártása, emellett a telephely egyre meghatározóbb szerepet tölt be az elektromobilitáshoz köthető alkatrészek gyártásában. A Hatvanban készült elektronikai berendezések jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a vezetés biztonságos, energiahatékony és hálózatba kapcsolt legyen. Munkavállalói szakértelmének, valamint csúcstechnológiát képviselő gyártási megoldásainak folyamatos fejlesztésével a hatvani telephely aktív szerepet játszik a Bosch kibocsátás-, baleset- és stresszmentes mobilitással kapcsolatos jövőképének megvalósításában.

Címkék: Bosch, Hatvan, Robert Bosch Elektronika, járműipar, felsőoktatás

Háttér információ 

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója. A 2021-es pénzügyi évben 1.711 milliárd forint teljes nettó árbevételt ért el, ebből a magyar piacra való csoporton kívüli értékesítésből származó árbevétele 273 milliárd forint volt. A magyarországi Bosch csoport több mint 17.000 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én). A 2022-es magyarországi adatok 2023. május 25-től lesznek elérhetők. Az egyes gyártó, kereskedelmi és fejlesztési egységekhez tartozó kereskedői és szervizhálózat a teljes országot lefedi.

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Az előzetes számok alapján világszerte mintegy 420.000 munkatársat foglalkoztat (2022. december 31-én) és 2022-ben 88,4 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét.

Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A Bosch csoport világszerte több mint 400 telephelye 2020 első negyedéve óta karbonsemleges. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch világszerte 128 telephelyen mintegy 85.000 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén, többek között 44.000 szoftvermérnököt.

További információért látogasson el honlapunkra:
www.bosch.hu, iot.boschblog.hu, www.bosch.com, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse  


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; Robot, automatika, automata ; AI, MI, Mesterséges intelligencia ; Kiterjesztett-Virtuális valóság (AR-VR), virtuális ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; CNC-PLC ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; - Bosch

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: