Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

200 Credobus Econell-el folytatódik az országos buszcsere

2023.04.12

Forrás: Credobus, Hírek
200 elővárosi autóbuszra vonatkozó adásvételi keretmegállapodást írt alá a VOLÁNBUSZ Zrt. és a Credobus. Az elmúlt évek egyik legnagyobb volumenű beszerzésének köszönhetően rövid időn belül országszerte új buszokkal találkozhatnak az utasok.


A nyertes típus, az Econell 12 a győri-mosonmagyaróvári Kravtex-Kühne Csoport legsikeresebb terméke. A megállapodás révén az üzemelő alacsony belépésű Credobus modellek darabszáma meghaladja majd az 1.500 darabot. Ezzel az Econell az egyik legnagyobb volumenben készülő, 19,5” kerékrendszerű buszcsalád Európában.

A buszok vázszerkezeteit és fém alkatrészeit Mosonmagyaróváron gyártják, az összeszerelés a cégcsoport győri autóbuszgyárában történik. A járművek vételár-arányos magyar értékhányada eléri a 70 - 75 %-ot. Az önhordó vázszerkezet mellett magyar terméknek számítanak a futóművek, egyes sebességváltók, a szélvédők és oldalüvegek, műanyag burkolati elemek, a műpadló, és több száz egyéb alkatrész. A buszgyártás a cégcsoportnál mintegy 500 magyar munkahely megőrzését biztosítja.

Az Econell típusú buszok 19,5” kerékrendszerrel, valamint optimalizált vázszerkezettel és főegységekkel készülnek. Az ultrakönnyű konstrukciónak köszönhetően saját tömegük minimum 1,5 tonnával alacsonyabb a piaci átlagnál. A tömegcsökkentéssel buszonként évente 4.000 literrel mérséklődik az üzemanyag-felhasználás. A 200 darabos flottával a busztársaság éves szinten megközelítőleg 500 millió forintot fog megtakarítani és 2.000 tonnával mérsékli szén-dioxid-kibocsátását.

A korszerű, 43 utasüléssel szerelt buszok akadálymentesek a kerekesszékkel közlekedők és a babakocsival utazók számára. Felszereltségükhöz tartozik a hűtő- és fűtő funkciókkal is rendelkező, nagy teljesítményű klímaberendezés, valamint az audio-vizuális utasinformációs rendszer. A fedélzeti komfortot USB-töltőpontok, valamint az ülések háttámláján kialakított telefontartók növelik. A biztonságról és a vandalizmus megelőzéséről gyárilag telepített kamerarendszer gondoskodik.

A járműveket várhatóan 2023 végéig, több ütemben fogja átvenni a közlekedési társaság, amelynek hatezer darabos flottájában a Credobus-ok részaránya már meghaladja a 40 %-ot.

www.credobus.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Kühne ; - Credobus ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: