Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Vezérlő szoftver KUKA.PLC mxAutomation 2.1 tanúsítása a PLCopen szervezet részéről

2016.09.13

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A robotmozgások vezérlése egyszerű, nyitott PLC-vezérlés keretében, az ügyfelek számára ismerős környezetben: mindezt lehetővé teszi a KUKA.PLC mxAutomation 2.1. szoftver új verziója.


Tovább növeltük a szoftver alkalmazhatóságát, új funkciókkal bővítve például a Motion Control opciót. Az új szoftverelemek tették lehetővé a PLCopen szerinti tanúsítást.

A tanúsítvány átadásán jelen voltak: Eelco van der Wal, a PLCopen vezérigazgatója és Philipp Kremer, a KUKA Roboter GmbH Manager Plastics piaci szegmensének képviselője.

A KUKA robotok egyszerű kezelhetősége
A robotokkal való munka egyszerűsítése érdekében a KUKA kifejlesztette a robotok és gépvezérlések összekapcsolására szolgáló KUKA.PLC mxAutomation szoftvert. Ezáltal a robot programozása és diagnosztizálása egyszerűen, a vezérlés és a gép kezelőfelülete révén végezhető, akár speciális robotprogramozási ismeretek nélkül is.
 
KUKA.PLC mxAutomation 2.1 – Új verzió, több funkció
Az új verzióval vezérelt KUKA robotok most már mozgó munkadarabokat is képesek megfogni. Ez a KUKA.ConveyorTech. révén vált lehetségessé. Az alkalmazásszoftver a robot mozgását hozzáigazítja a futó- és szállítószalagok mozgásához. Emellett a KUKA.VectorMove szoftverfunkciót is csatlakoztattuk a KUKA.PLC mxAutomation új verziójához. Ezzel a robotok külső erőkre is reagálhatnak, rugalmasan váltva mozgásirányt.
 
A robotgyártók között elsőként a KUKA cég kapott PLCopen szerinti tanúsítványt
A KUKA.PLC mxAutomation 2.1 verzióban kibővítettük a funkcióelemcsoportokat a szoftveren belül. A szoftver ezáltal megfelel a programozható logikai vezérlők (PLC) szabványának. A PLCopen a szoftvert a „PLCopen Motion Control Part 4” szerint tanúsította. Eelco van der Wal, a PLCopen vezérigazgatója így nyilatkozott a KUKA.PLC mxAutomation 2.1 tanúsításáról: – Nagyon örülünk, hogy a KUKA az első robotgyártó, akinek tanúsítványt adhatunk át. Ez világszerte emeli a szabvány elfogadottságát.
 
A robotrendszerek üzemeltetéséhez az alapfunkciók számos kiegészítő funkcióval bővíthetők.

www.kuka-robotics.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - KUKA ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; CNC-PLC

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: