Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

240 milliárd forint értékű beruházás, több mint 6.000 munkahely: 15. jubileumát ünnepli az ALDI

2023.04.18

Forrás: Aldi Közlemények
Biatorbágy, 2023.04.18. – Jubileumot ünnepel az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. Az ALDI SÜD csoport leányvállalataként 15 évvel ezelőtt nyitotta meg a cég első öt magyarországi üzletét Debrecenben, Gyulán, Nyíregyházán, Pécsett és Piliscsabán.


Az ALDI hazai hálózata mára országszerte 19 vármegye 87 településén összesen 164 áruházból áll, az áruházlánc ezzel biztosítja a magyar lakosság ellátását kiváló minőségű és folyamatosan kedvező árú élelmiszerekkel és nem-élelmiszer jellegű termékekkel.

20 milliárd forint beruházás 2022-ben, 240 milliárd forint másfél évtized alatt

A vállalat 2022-ben 20 milliárd forint beruházást hajtott végre Magyarországon, míg a 15 év alatt több mint 240 milliárd forint ez az érték. Ebből az összegből mintegy 188 milliárd forint volt az ingatlanokra fordított beruházás volumene. A hazai invesztíció jelentős részét teszi ki a biatorbágyi logisztikai központ kialakítása és azóta is zajló folyamatos fejlesztése. A 255.000 négyzetméteres telken elhelyezkedő, immár 63.800 négyzetméteres, mintegy 700 főt foglalkoztató raktár biztosítja az ellátási lánc zavartalan működését. Ide érkeznek be az áruházlánc valamennyi beszállítójától a termékek, illetve innen indulnak áruval felölteni a magyarországi ALDI-üzleteket a teherautók. A vállalat másfél évvel ezelőtt itt adta át a 6 milliárd forintból megvalósított, 8.800 négyzetméteres hűtő-, illetve mélyhűtő raktárát, amelynek köszönhetően négy százalékkal – több mint 70 különböző tejtermékkel, felvágottal, hűtött kényelmi termékkel, hústermékekkel, pékáruval és zöldséggel, illetve gyümölccsel – bővült az áruházlánc szortimentje. A nagyobb választék biztosítása érdekében az ALDI 4,6 milliárd forintból bővítette országszerte valamennyi üzletének látványpékségét, további közel 3 milliárd forintból pedig új, modern frisshús-hűtőket vezet be, amelyeknek köszönhetően 20%-kal nagyobb lesz az ALDI-nál egész évben kapható frisshús-kínálat, a nyári grillszezonban pedig kétszer annyi grilltermék lesz elérhető, mint korábban.

Az ország egyik legnagyobb munkaadója

Az elmúlt 15 év során a vállalat dinamikusan fejlődött a magyar piacon, így a kezdeti mintegy 600 fős létszám után 2023-ra tízszeresére, több mint 6000 főre bővült az ALDI cégcsoport által Magyarországon foglalkoztatottak száma. A vállalat csak az elmúlt évben több mint 1300 új munkahelyet hozott létre a kereskedelem, a logisztika és az informatika területén, így 2022-ben a magyar gazdaság egyik legnagyobb munkahelyteremtő vállalkozása lett, és mára az ország 15. legnagyobb[1] foglalkoztatójává vált. Az informatikai szolgáltatásokat és szoftverfejlesztést nyújtó ALDI International IT Services Kft. például 2018-as megalakulása óta közel tízszeresére növelte munkatársai számát, és országszerte immár több mint 600 főt foglalkoztat budapesti és pécsi szolgáltató központjaiban, illetve távmunkában.

Magyar lánc – magyar beszállítókkal, hazai kínálattal

Az ALDI Magyarország beszerzési politikája a vállalat piacra lépése óta változatlanul az alábbi értékeken alapul: a vásárlók igényeinek kiszolgálása a legmagasabb minőségű termékekkel, a legkedvezőbb áron, lehetőségek szerint magyar forrásból való beszerzéssel. Ennek köszönhetően az ALDI 2008-as magyarországi indulása óta számos hazai zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket és tőkehúst vásárol magyar termelőktől és feldolgozóktól, és kínálja azokat az áruházlánc polcain. A hazai beszerzésnek köszönhetően a fogyasztók olyan termékeket választhatnak, amelyek megfelelnek a magyar ízlésvilágnak, ismert ízzel és kiváló minőséggel rendelkeznek, a beszállítók pedig az ALDI által biztosított stabil és kiszámítható kereslet alapján tervezhetik termelésüket. A 15 év alatt kiépített magyar beszállítói hálózat immár több mint 260 partnercégből áll, amelyek a vállalat kínálatának mintegy 60%-át adják. Az ALDI a magyar kiskereskedelmi láncok között elsőként vállalta, hogy a friss, feldolgozatlan szárnyas, sertés- és marhahús-termékeket csak magyar beszállítóktól szerzi be, akik 100%-ban magyar tartású, vágású és feldolgozású húsokat szállítanak az áruházlánc számára – ennek is köszönhetően 2022-ben 7 milliárd forinttal nőtt az ALDI magyar húsiparnak adott rendelési állománya. Az áruházlánc továbbá vállalta, hogy 65 alapvető tejtermékét is kizárólag magyar forrásból szerzi be. 3 millió literrel több magyar tejet, 1,2 millió darabbal több magyar tejfölt, közel 1,2 millió darabbal több magyar joghurtot és 200.000-rel több magyar kefirt értékesített magyarországi hálózatában. Az ALDI 2021-ben átadott új biatorbágyi hűtőraktára növeli az ellátásbiztonságot, nagyobb áruforgalmat és szélesebb választékot tesz lehetővé, az üzletekben található Coolbox hűtők pedig márka- és saját márkás termékek megjelenítésére is lehetőséget biztosítanak.

15. születésnap – a vásárlókkal ünnepel az ALDI

Az ALDI számos akcióval és nyereményjátékkal ünnepli 15. magyarországi jubileumát. A vásárlók négy héten keresztül sorsoláson vehetnek részt, amelyen 600 nyertes 25.000 forint értékű ALDI-utalvánnyal gazdagodhat, egy szerencsés pedig elviheti az 1 millió forint értékű fődíjat. Érdemes követni az ALDI közösségimédia-platformjait is, ahol szintén értékes nyeremények várják a márka rajongóit.

[1]  https://www.hrportal.hu/hr/tobb-mint-1000-fos-bovules-az-aldinal-a-postanal-kozel-2000-fos-csokkenes:-letszamtrendek-20230323.html   

Az ALDI-ról

Az ALDI a diszkontfilozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg 164 áruházzal áll a vásárlók rendelkezésére és több mint 6.000 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakkal várja a vásárlókat. Az ALDI mind biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig saját tulajdonú boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja. A vállalat környezetvédelmi tevékenységével 2021-ben és 2022-ben is elnyerte Az Év Környezettudatos Kereskedője díjat, látványpékségeinek fejlesztésével pedig Az Év Friss Pékáru Kereskedője 2022-es elismerést. Az ALDI Magyarország lett a PwC 2021 Legvonzóbb Munkahelye Díj első helyezettje a kiskereskedelem kategóriában. Az ALDI az országos láncok közül elsőként használ elektromos teherautókat, amelyek a fővárosi és a Pest vármegyei üzleteit szolgálják ki.  A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.   

Sajtófotók az alábbi oldalról tölthetők le:
https://www.aldi.hu/hu/az-aldirol/sajtoszoba/fotogaleria.html   

www.aldi.hu    


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Élelmiszer ; - Aldi ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: