Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

KUKA robot táncol a 2016. évi paralimpiai játékok nyitórendezvényén

2016.09.02

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A 2016. évi olimpiai játékok nyitórendezvényén Timo Boll, a KUKA kínai márkanagykövete, vitte a német zászlót. Most pedig, a 2016. évi nyári paralimpiai játékok nyitórendezvényén, egy KUKA robot táncolt az USA-beli Amy Purdyvel a Sérgio Mendes által írt különleges zenére.


A 15. nyári paramlimpiai játékok nyitórendezvénye egy olyan pillanat volt, amely sokáig megmarad majd az emberek emlékezetében. Szeptember 7-én a Rio de Janeiro-i színpad fogyatékossággal élő emberek különleges előadásáé és egy táncoló KUKA KR 210 R2700 F típusú, nagy teherbírású KR QUANTEC roboté volt. Az előadás tele volt energiával, ami növelte a tévénézők és a stadionban lévők adrenalinszintjét.
 
Hogyan is került a KUKA robot a Rio de Janeiro-i színpadra
2015 májusában a KUKA Brazil részt vett az Anhembi kiállítóközpontban megrendezett FEIMAFE szakvásáron. „A második napon, szerdán, én voltam a standon, amikor is két ember jött oda, és elkezdte nézegetni a robotokat. Követtem őket egy ideig és észrevettem, hogy megálltak a 2,20 méter magasságban, egy karra felszerelt KR QUANTEC robot előtt” – meséli Edouard Mekhalian, a KUKA Roboter do Brasil Ltda vezérigazgatója. Majd így folytatja: „Miután beültünk a standunk egyik tárgyalóhelyiségébe, elmondták nekem, hogy melyik szervezet tagjai: »CC2016«, azaz Cerimônias Cariocas 2016 vagy 2016 Cariocas (Rio de Janeiro) Ceremonies. Ahhoz a brazil szervezethez tartoztak, amely a 2016. évi Rio de Janeiro-i olimpiai és paralimpiai játékok valamennyi nyitó- és zárórendezvényéért volt felelős.” Számos megbeszélés, kreatív ötlet és mély eszmecsere után megszületett a döntés, hogy a tizenötödik nyári paralimpiai játékok nyitórendezvényén a KUKA KR QUANTEC együtt fog táncolni a színpadon az USA-beli Amy Purdyvel.
 
A tizenötödik nyári paralimpiai játékokat a brazíliai Rio de Janeiro-ban tartják meg 2016. szeptember 7. és 18. között. A játékok eszmei háttere az, hogy az integráció fontosabb, mint a különbségek kiemelése.

www.kuka-robotics.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - KUKA

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: