Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A KUKA a tettnangi elektrotechnikai iskolát támogatja

2016.09.02

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A fiatalok különösen nyitottak a robotok felé. A KUKA az tettnangi eletrotechnikai iskolával együttműködve lehetővé teszi a diákok számára, hogy a robotok kezelése terén tapasztalatokat szerezzenek.


A robotokat a gyártáson kívül is újabb és újabb területeken alkalmazzák. A „digitális bennszülöttek“ generációja számára, akik internettel, okostelefonnal és táblagéppel nőnek fel, a hétköznapi élet növekvő digitalizálása természetes jelenség. A KUKA a KUKA College tanfolyamaival segíti elő, hogy a fiatalok megismerkedjenek a robotok kezelésével. A Baden-Württermberg tartományban található tettnangi elektrotechnikai iskola (Elektrotechnikschule Tettnang, est) ehhez a KUKA-tól szerzi be a robotokat, amelyekkel a diákok tapasztalatokat szerezhetnek a programozás és az együttműködés terén.
 
A tettnangi elektrotechnikai iskola jelzésértkű projektje
A csak „est“-ként emlegetett iskola kiváló hírnévvel bír a Boden-tavi régióban nyújtott elektro¬technikai képzés és továbbképzés területén, különösen az automatizálást, valamint az információs és kommunikációs¬ technikákat illetően. Jelenleg mintegy 900 diákot oktatnak ott. Az iskola és a KUKA között 2008 óta áll fenn az együttműködés. A KUKA egy év elteltével szállította le az „est“ számára az első olyan oktatócellát, amelyben a KUKA robot GRIP párhuzamos megfogóval rendelkezett.
 
Az ipari robotikával kapcsolatos tanfolyamok kínálata folyamatosan bővül
Az első tanfolyamot a 2009/2010-es tanévben indították el tizenkét diákkal. A tanév végén a KUKA College valamennyiüknek tanúsítványt állított ki. Az azt követő évben egy következő robotcella beszerzésére került sor; így már 24 diák vehetett részt a tanfolyamon. A program, elindítása óta, igen népszerű a diákok körében, és ezért folyamatosan bővül. A „Programozás haladóknak“ kötelezően választható tantárgy 2010 szeptembere óta képezi a tanterv részét. Az iskola 2014 óta vesz részt a KUKA College Educationbundle programban a  KR AGILUS sorozatú KUKA robottal. Az „est“ ma már négy oktatóközponttal rendelkezik.
 
KUKA robotok a tanteremben
A diákok nagy igyekezettel és elhivatottsággal vesznek részt a tanfolyamokon. A vizsgát, amelyen a tanév végén a tanfolyam valamennyi résztvevőjének részt kell vennie ahhoz, hogy KUKA-tanúsítványt kaphasson, eddig mindenki sikeresen letette. Eddig már összesen 300 diák kapott tanúsítványt a KUKA College-tól. „A College és a Support részéről is nagyszerű támogatásban részesülünk“ – számol be Jochen Würstle, a tettnangi elektrotechnikai iskola igazgatója.
 
Az iskola és a KUKA is jól jár
A diákok számára különleges élmény, hogy KUKA robottal dolgozhatnak. Gyakran hangzik el tőlük, hogy „ez a tantárgy nem olyan száraz, mint a többi“ vagy „csúcs, hogy a megtanultakat egy roboton is ki lehet próbálni“. Ezt Christian Schick, az energia-/automatizálási technika tanára, is megerősítheti: „A College a diákok számára kimagasló élmény“. A projektből a KUKA is profitál: időközben egy volt tettnangi diák már az augsburgi KUKA College-nál dolgozik. Így jön létre az R generáció, amely egészen magától értetődően robotokkal nő fel.   

www.kuka-robotics.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - KUKA

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: