Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Hamarosan nyit a CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás

2023.03.28

Forrás: HUNGEXPO, Hírek
Idén március 29-április 2. között rendezik a 41. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítást a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.


A CONSTRUMA, valamint a vele egy időben rendezett 11. HUNGAROTHERM épületgépészeti szakkiállítás és a 11. OTTHONDesign kiállítás a hazai építőipar csúcsrendezvénye, amelyen csaknem 500 magyar és külföldi kiállító mutatja be termékeit, szolgálatatásait, újdonságait.

A CONSTRUMA kiállítási csokrot ezúttal három pavilonban (A, D és G) rendezik, ahová többszáz magyar cég mellett számos országból érkeznek kiállítók. Az építőipari szakembereket, építkezőket és felújítókat az iparág újdonságai mellett konferenciák, workshopok, előadások és bemutatók várják. 

Szakmai programok

A szakmai programok és a kiállítás fókuszában a jövő építőipari kihívásai – az energiahatékonyság, az energiatakarékos otthonok és a fenntarthatóság – állnak. Kiemelt téma a minőség és az új generációk érdeklődésének felkeltése az építőipari szakmák iránt.

„A 2020-21-es Covid-járvány okozta recesszió elfedte, az azt követő élénkülés pedig felerősítette az ágazat régóta meglévő szakmunkaerő problémáit. Bár az építőipar összesen körülbelül 380 ezer főt foglalkoztat, ami majd’35 ezer fővel több a járvány előtti számnál, valamennyi építőipari alapszakma hiányszakmának minősíthető az egész ország területén. Az építőipar legnagyobb nehézsége a szakemberhiány (mind a mérnöki, mind a szakmunka terén) és a modern gépi eszközök, technológiák hiánya.” (Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke a hungexpo.hu-nak)

Az idei CONSTRUMA -a szervezők szándékai szerint – jó alkalmat teremt az építőiparral ismerkedő fiataloknak; a kőfaragó szakmai bemutató, a SolarRace 2023, a napelem-kivitelezők legnagyobb hazai versenye, a Tetős Szakemberek Találkozója és a számos szakmai továbbképzés is segíti a munkaerőhiánnyal küzdő ágazat fejlődését. A kiállítás idején rendezik meg a Kongresszusi Központban A magyaroroszági lakáshelyzet című konferenciát, az ÉVOSZ szervezésében.

Immár hatodik alkalommal szervez vezetett szakmai túrákat a Construma az építési szakemberek számára. Ezeknek célja, hogy a kiállítók olyan újdonságaikat is megmutathassák felépített installációik segítségével, amire egyébként egy konferencián nincs mód, a szakemberek pedig a másfél órás szakmai séta során koncentráltan jussanak értékes információkhoz az építkezés legkülönbözőbb szakterületeiről. Idén is 4, egyenként másfél órás szakmai túrából lehet választani. A tavalyi év kedvező tapasztalatai alapján a túrák nem egy-egy téma köré csoportosulnak, hanem mindegyik túrába öt különböző témakört illesztettünk, így bármelyik túrát választja, egyszerre juthat változatos és hasznos szakmai információkhoz!

A túrákon előzetes regisztrációval lehet részt venni, jelentkezni a www.construma.hu oldalon lehet.

www.hungexpo.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Fa, bútor, papír, nyomdaipar ; Ingatlan, építőipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Solar, napenergia ; Kiállítás, konferencia ; - Hungexpo

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: