Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A sikert gátló tényezők kiküszöbölésére: A KUKA robot és az ember kéz a kézben dolgozik

2016.08.10

Forrás: KUKA Robotics, Hírek
A KUKA LBR iiwa robotja a Ford Motor Company kölni gyárában a gyártósor digitális ipari forradalomhoz ("Industrie 4.0") illő modernizálásban segít – ezt a digitális ipari forradalom teszi lehetővé: Az ember és a robot kéz a kézben dolgozik együtt, és ezzel párhuzamosan a gyártórendszerek is egyre intelligensebbek lesznek.


Az LBR iiwa a klni Ford gyárban egyetértését jelzi.

A jövő robotüzeme Kölnben található
A Ford gyártósorának LBR iiwa  robotjai segítenek a nagy teljesítményű lengéscsillapítók Ford Fiesta járművekbe történő beszerelésénél – ez olyan feladat, ami szokásos automatizálási megoldásokkal csak nagyon nehezen megvalósítható. Így a gyártósori munkásoknak az ismétlődő, ergonómiailag nehéz és technikailag igényes tevékenységeket egy gyors ütemű munkakörnyezetben egyedül kellett végrehajtaniuk.
A kölni Ford gyár dolgozója átadja az LBR iiwa robotnak a nehéz futóműalkatrészt, a robot pedig beszereli azt a Ford Fiestába.
 
Az ember és a robot kölcsönösen erősítik egymást
Az LBR iiwa robotnak köszönhetően a munkásoknak csak a termelés zökkenőmentes folyamatára kell koncentrálniuk, mialatt a robotok átveszik a nehéz, megerőltető munkákat. Ennek során mindkét fél hatékonyabban dolgozik és kiegészíti a másik speciális képességeit: ez a digitális ipari forradalom ("Industrie 4.0") egyik fontos alapelve. Egyedülálló, integrált érzékelőrendszere révén az LBR iiwa rendkívül érintésérzékeny és ügyes – a tökéletes robot a fenti elv biztonságos és rugalmas megvalósításához. Eltekintve ettől természetesen egyben nagyon szórakoztató az LBR iiwa robottal kávézni, vagy hátmasszírozást kapni tőle. Ez már a jövő munkahelye! Tekintsék meg erről készült videónkat.
 
Video megtekintése:
https://www.youtube.com/watch?v=I8nMKH3y_1I&feature=youtu.be  

www.kuka-robotics.com  


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - KUKA

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: