Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A DAF új generációs tehergépkocsik teljes sorozatát vezeti be a speciális alkalmazásokra

2023.04.05

Forrás: DAF Trucks Sajtóközlemény
Már itt van az Alkalmazások jövője
A DAF a sikeres új generációs XD, XF, XG és XG⁺ kínálatát duplahúzós vontatókkal és tehergépkocsi-alvázakkal egészíti ki terep- és közúti alkalmazásokhoz.


Ezek közé tartoznak az új XDC és XFC építőipari járművek, amelyek mostantól 4x2 tengelyes változatban is elérhetők. Azoknál az alkalmazásoknál, amelyek a legkisebb sebezhetőséget megkövetelik, terepjáró képességek nélkül, a DAF bemutatja az XD és XF új, rendkívül robusztus változatát. Röviden, minden alkalmazáshoz létezik új generációs DAF jármű.

Az új generációs XD, XF, XG és XG⁺ tehergépkocsik megváltoztatták a szállítmányozási iparágat, új mércét állítva fel a hatékonyság, a biztonság és a járművezető kényelme terén. Az XF, XG és XG⁺ elnyerte a „2022-es év nemzetközi tehergépkocsija” díjat, míg az XD 2023-ben nyerte el ezt a rangos elismerést. A többszörösen díjnyertes járművek egyedi kialakítását mostantól az építőipari és a specializált ágazatok is élvezhetik az új generációs tehergépkocsi programban bevezetett modellek következő csoportján keresztül.

XDC és XFC építőipari tehergépkocsik 

Az új generációs XDC és XFC építőipari járműveket a domináns fekete hűtőrács és a robusztus acél lökhárító, az acél hűtővédő lemez és – a maximális védelem érdekében a lökhárítóba mélyen besüllyesztett – két karbantartásmentes LED ködlámpa teszi egyedivé. Opcionálisan egy rugalmas alsó fellépő is kapható. 
Az új generációs XDC és XFC nagy, akár 40 centiméteres hasmagassággal és 25 fokos terepszöggel rendelkezik, ami ideálissá teszi ezeket a járműveket olyan alkalmazásokhoz, amelyek terepen történő rendszeres vezetést igényelnek. Az XDC és XFC 8x4, 6x4 és – most első alkalommal – 4x2 tengelykonfigurációkban kapható. 

Ikertengelyek széles választéka 

A nehéz körülmények között is kiváló tapadás érdekében a DAF az XDC és XFC tehergépkocsijait kettős meghajtású, alacsony karbantartási igényű ikertengelyek nagy választékával kínálja: az egyfokozatú lassító áttétellel (SR1132T), laprugós felfüggesztéssel és tárcsa- vagy dobfékkel rendelkező 19 tonnás könnyű ikertengelytől kezdve, az egyfokozatú lassító áttétellel, tárcsafékkel és légrugós felfüggesztéssel rendelkező 21 és 26 tonnás változatig (SR1360T). Nagy igénybevételt jelentő és terepalkalmazásokhoz a 21 és 26 tonnás ikertengely kerékagy-áttétellel is kapható (HR1670T). Az ikertengelyek 3,46:1 és 7,21:1 közötti áttételi arányú hátsótengely-opciók széles választékával kaphatók, hogy a műszaki jellemzőket tökéletesen az adott feladathoz lehessen igazítani.

6x4 és 8x4 közúti alkalmazásokhoz

A DAF ikertengely-készletek teljes választéka elérhető az új közúti 6x4 és 8x4 új generációs DAF járművekhez, amelyek esetében kiváló tapadásra és nagy hasznos terhelhetőségre van szükség. A 6x4 és 8x4 tehergépkocsi-alvázak XD és XF kivitelben kaphatók. A 6x4 vontató XG és XG⁺ változatban is kapható, csakúgy, mint a kormányzott emelőtengellyel rendelkező 8x4 tehergépkocsi-alvázak. A 8x4 nagy teherbírású, kormányzott tolótengellyel rendelkező, kivételes szállítási alkalmazásokhoz kínált vontató XF, XG és XG⁺ változatban kapható.  

Hidraulikus PXP elsőkerék-meghajtás opcióként

Azokhoz az alkalmazásokhoz, amelyek alkalmanként extra vonóerőt igényelnek, a DAF első osztályú hidraulikus elsőkerék-meghajtási opciót kínál az XD, XDC, XF és XFC 4x2 vontatóváltozataihoz. Ez a robusztus és karbantartásmentes „PXP” rendszer a műszerfalon lévő kapcsolóval aktiválható. 

Ideális keresztezés: XD és XF Extra Robust változat

Teljesen új az „XD Extra Robust” és az „XF Extra Robust”. A sorozat az XDC és XFC robusztus fülkéit közúti alvázzal kombinálja. Ez a tökéletes megoldás az építőipari és a közműszolgáltatási szegmens azon szereplői számára, akik számára fontos a legkisebb sérülékenység, de nem igényelnek teljes körű terepképességeket. A robusztus első kivitel és a kiemelkedő, magasan elhelyezett lökhárító mellett mindig ott van a szépen beépített, első aláfutásvédelem, és ez a tehergépkocsi-alvázak és vontatók minden XD és XF konfigurációjához elérhető.

Új 4 tengelyes XD és XF járművek egyszeres hajtással

Az új generációs DAF-tehergépkocsik program kibővült, és mostantól a közúti alkalmazásokhoz kínált, egyszeres hajtással rendelkező 4 tengelyes változatok teljes sorozatára kiterjed. Ezek a kormányzott tolótengellyel és/vagy (nem)kormányzott emelőtengelyekkel rendelkező alvázváltozatok ideálisak olyan alkalmazásokhoz, mint például nehéz konténerek szállítása, csatornatisztítás és nagy mennyiségű hulladék begyűjtése.

Rendkívül hatékony hajtásláncok 

A kiváló üzemanyag-hatékonyság – amely a legalacsonyabb károsanyag-kibocsátást eredményezi – többek között a rendkívül aerodinamikus kialakításnak és a legújabb PACCAR MX-11 és MX-13 hajtásláncok és a TraXon sebességváltó alkalmazásának köszönhető. Ez az automatizált sebességváltó külön kérésre speciális terepi szoftvert és „ASR kikapcsolása” funkciót, valamint az elindulást segítő funkciót („Rock-Free”) kínál a csúszós körülmények közötti elinduláshoz és a gyors hintáztatás megkönnyítéséhez, hogy a jármű rendkívül nehéz körülmények között is kiszabadítható legyen.

A megfelelő mellékhajtás minden alkalmazáshoz 

A DAF természetesen a mellékhajtások (PTO-k) széles választékát kínálja, hogy tökéletesen megfeleljen az ügyfelek igényeinek az építőipari és specializált ágazatban. A program része a motormellékhajtások 1 óránál elhelyezett helyzete a nagy igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz, valamint egy 11 óránál elhelyezett változat a könnyebb alkalmazásokhoz, továbbá a közvetett TLT-opciók, amelyek a motor elejére szerelhetők fel emelőhorgos rakodórendszerekhez vagy billenőplatókhoz. Sebességváltó-mellékhajtások teljes választéka is rendelkezésre áll. 

Könnyű felépítményezhetőség alapfelszereltségként

A DAF vezető európai felépítményezőkkel való szoros együttműködése révén piacvezető felépítményező-barát kialakításokat kínál, köztük előre meghatározott „Plug and Play” opciókat. Továbbá a szoftverintegráció révén megvalósítható az egyszerűsített adatmegosztás és kommunikáció a jármű és a felépítmény között, lehetővé téve a vezérlők, jelzések és figyelmeztetések tökéletes integrációját. 

A biztonság és járművezetői kényelem szintet lép

Az építőipari, közműszolgáltatási és egyéb specializált felhasználásra szánt valamennyi új változat tartalmazza az új generációs XD, XF, XG és XG⁺ által a biztonság és a vezetői kényelem terén bevezetett új színvonal előnyeit. 

Minden tehergépkocsi nagyméretű szélvédővel és rendkívül alacsony övvonalakkal rendelkezik a kivételes közvetlen és közvetett látótér érdekében, amelyet az opcionális járdára néző ablak és a legmodernebb technológiák, például a DAF Digital Vision System és az egyedi DAF Corner View funkció is elősegít. A vezetéstámogató rendszerek széles választéka és a kategóriaelső ergonómia szintén hozzájárul a kategóriában legkiválóbb biztonságához. Emellett az új generációs DAF tehergépkocsik tökéletes hozzáférhetőséget, páratlan belső teret, valamint a lehető legjobb munka- és életkörnyezetet biztosítják a járművezető kiemelkedő kényelme érdekében. 

A DAF a sikeres új generációs XD, XF, XG és XG⁺ termékcsaládját 2, 3 és 4 tengelyes vontatók és tehergépkocsi-alvázak teljes választékával egészíti ki az építőipari, közműszolgáltatási és egyéb specializált alkalmazásokhoz, amelyek mindegyike testre szabott megoldásokat igényel a legnagyobb hatékonyság, az optimális biztonság és az egyedülálló járművezetői kényelem érdekében. A DAF minden szállítási feladathoz a legjobb tehergépkocsit kínálja.

www.daftrucks.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - DAF Trucks ; Robot, automatika, automata ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: