Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A borkészítés automatizálása a Freixenetnél

Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
Ismerje meg, hogy a piacvezető spanyol borkészítő, a Freixenet egy „őrült ötletből” hogyan valósított meg teljesen automatizált folyamatot a palackozás, a tárolás, a raklapozás és a csomagolás terén, amely mintegy 185 millió palack kezelésével jár.


A bortermelő FANUC ROBOTok segítségével termékeny valósággá változtatja az "őrült ötletet"

Feladat:

1996-ban a vezető spanyol bortermelőnek, a Freixenet cégnek támadt egy ‘őrült ötlete’ –, hogy ipari robotok segítségével automatizálják a termelési folyamatokat, beleértve a palackozást, a tárolást, a raklapozást és a csomagolást. – Ahol más robotgyártók nehézségeket láttak, ott a FANUC lehetőségeket, és bátorított bennünket a projekt folytatására – mondja Pere Gibert Guasch, a Freixenet karbantartási osztályvezetője.

Megoldás:
A munka két 410 sorozatú FANUC ROBOTtal kezdődött, amelyeket a borászat dolgozói Zipi és Zape névre kereszteltek. Jelenleg a Freixenet 36 ROBOTot használ az évi 185 millió palack bort és cava habzóbort előállító folyamataiba beépítve. A FANUC évente tartja karban a robotokat, és a gyáron belüli közvetlen elérésű ügyfélszolgálatot biztosít a kritikusabb műveletekhez.

Eredmény:
A már 18 éve tartó kapcsolat után a Freixenet jelenlegi gépparkja bővítését tervezi a FANUC céggel való gyümölcsöző kapcsolat bizonyítékaként. A FANUC ROBOTok „mindig igazodtak minden különleges igényünkhöz. A köztünk lévő gyártó–ügyfél kapcsolatban figyelembe vesszük, hogy a FANUC-csapat mindig készségesen és szorosan működik velünk együtt, segítve bennünket, hogy a legjobb megoldást találjuk meg a felmerülő kihívásokra” – mondja Guasch.

www.fanuc.eu  


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Élelmiszer ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: