Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A gépkiszolgáló robot kezelői időt szabadít fel

Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
A gépi megmunkálás szakértője, a Nelissen gépkiszolgáló robotot telepít a növekvő termelési célkitűzések teljesítése érdekében


Feladat:
A szakképzett gépkezelők hiánya miatt a Fijn Mekaniek Nelissen vállalatnak új megoldást kellett keresnie, hogy teljesíteni tudja a növekvő megrendeléseket.

Megoldás:
A probléma megoldása érdekében a Nelissen automatizálta a gépkiszolgálást a Mazak Integrex 200-IV CNC-esztergapadon. A Robojob-rendszerintegrátor szakvéleményének kikérése után a gépi megmunkálás szakértője üzembe állított egy 6 tengelyű FANUC-robotot és egy „integrált robotrendszert a a munkadarabok befogásához”.

Eredmény:
A robotok napi 24 órán keresztül dolgoznak, nem lesznek betegek, nem fáradnak el, és ha a megrendelések szükségessé teszik, hétvégén sem pihennek. Így nem volt tovább szükség gépkezelőre a CNC-esztergapad programozásához és beállításához, illetve olyan további feladatokhoz, amelyekhez a Nelissen egyébként nehezen talált volna megfelelő szakembert.

www.fanuc.eu  


NEWS ; Ipari hírek ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Fém, gépipar ; CNC-PLC

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: