Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Concorso d’Eleganza Villa d*Este 2023

2023.03.21

Forrás: BMW Sajtóközlemény
+++ A Concorso d'Eleganza Villa d'Este idén nyolc kategóriában állítja egymás mellé a történelmi autócsodákat +++ A Villa Erba területén megrendezett közönségnapok igazi fesztiválhangulatot árasztanak +++


A BMW Group egy elegánsan sportos, egyetlen példányban elkészülő exkluzivitás vilápremierjét ünnepli +++ A BMW Group megannyi aspektusban lesz jelen +++ Az Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht esemény hamisítatlan bajor ízt ad a hétvégének +++ A BMW Group Classic az esemény programsorozatát gondos odafigyeléssel és a történelmi sajátosság megőrzésével fejleszti tovább +++

A BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este a 2023. május 19-21. közötti hétvégén ismét reflektorfénybe gurítja a legendás autócsodákat. Az idei felvonás nyolc kategóriát foglal magába:

A - A CENTURY OF THE 24 HOURS OF LE MANS: HEROES OF THE MOST FAMOUS RACE IN THE WORLD

B - THE FAST AND THE FORMAL: PRE-WAR HIGH SPEED LUXURY

C - GRANDE VITESSE: PRE-WAR WEEKEND RACERS

D - INCREDIBLE INDIA: THE DAZZLING MOTORING INDULGENCES OF THE MIGHTY MAHARAJAS

E - PORSCHE AT 75: DELVING INTO THE STUTTGART LEGEND’S ICONIC AND ECCENTRIC BACK CATALOGUE

F - GRANTURISMO: EXPERIMENTING WITH THE POST-WAR EUROPEAN GT

G - THAT ‘MADE IN ITALY’ LOOK: STYLES WHICH CONQUERED NEW WORLDS

H - HERE COMES THE SUN: ’TOPLESS’ DONE DIFFERENTLY!

A különböző autógyártók látványos koncepcióit egy speciális kategóriában díjazzák.

A Concorso d'Eleganza az esemény szombati napján a megszokott stílusban zajlik majd a Grand Hotel Villa d'Este parkjában. A hétvége legszebbjének megválasztott autót a zsűri tünteti ki vasárnap a „BMW Group Trophy - Best of Show” trófeával. A fődíj mellett az esemény résztvevői és járműveik az egyes kategóriák győzelméért, a közönségszavazás útján odaítélt „Coppa d'Oro” díjért és számos más elismerésért is versenyeznek. Ilyen többek között a „Trofeo del Presidente” díj is, amelyet Helmut Käs, a BMW Group Classic igazgatója és a Concorso d'Eleganza Villa d'Este elnöke ad át.

A hétvégén a BMW Group Classic márkanagyköveteként is tevékenykedő sztártenor, Jonas Kaufmann különleges feladatot lát el: ő adja majd át a zsűri által kiválasztott legjobb motorhangért járó „Trofeo Il Canto del Motore” díjat. Az eseményen a BMW Group Classic márkanagykövete és Bruno Spengler autóversenyző is tiszteletét teszi.

2023. május 21-én, vasárnap a teljes nyilvánosságnak lehetősége nyílik testközelből megcsodálni a Concorso d’Eleganza Villa d’Este magával ragadó különlegességeit. A vasárnap ráadásul egy minden érzékszervet megmozgató fesztiválnapnak (Public Day – II Festival) ígérkezik, a múlt, a jelen és a jövő autóival, illetve mobilitásával a főszerepben. A szervezők erre a napra az egész család számára izgalmas programokkal készülnek. A Concorso d'Eleganza Villa d'Este szépségversenyére nevezett járműkülönlegességek itt kivétel nélkül megjelennek majd és testközelből lesznek megcsodálhatók.

Vasárnap aztán a BMW Group látványos, csúcstechnológiával dolgozó újdonságokról is lerántja a leplet, egy rendkívül különleges BMW M modelltől kezdve, a MINI Cooper SE Cabrio modellen keresztül (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 17,2 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km), egészen a BMW Motorrad elektromos kétkerekűjéig. A BMW 7-es sorozat új, tisztán elektromos meghajtású M Performance modellváltozata exkluzív, kéttónusú köntösben gurul majd ki a nagyközönség elé.

Az esemény csúcspontjaként a BMW Group egy elegánsan sportos, kétüléses, egyetlen példányban elkészülő exkluzivitás vilápremierjét is megünnepli.

A BMW M GmbH egy vadonatúj különlegességet is megmutat a Comói-tó partján: a legendás BMW 3.0 CSL új kiadását (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 11,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 249 gramm / km). Az 1973-as előd előtt tisztelgő különkiadás a Concorso d’Eleganza Villa d’Este szombati és vasárnapi napján is tiszteletét teszi az eseményen.

A hétvége vendégei a Grand Hotel Villa d'Este parkjában a Rolls-Royce első tisztán elektromos meghajtású luxusautóját is megcsodálhatják majd. A Rolls-Royce Spectre (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 21,5 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 520 kilométer; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km; az adatok előzetes értékek – a modell még homologizáció alatt áll) átvezeti a legendás brit autógyártót az elektromos mobilitás korszakába, amelynek égisze alatt a Rolls-Royce 2030-ra teljes egészében zéró emissziójú autógyártóvá érik.

Az Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht esemény neve minden, müncheni gyökerekkel rendelkező autórajongó számára ismerősen cseng, a találkozót pedig a szervezők 2023-ban most először a Concordo d’Eleganza Villa d’Este programsorozatához igazítják. Az autórajongók eme ikonikus találkozója május 20-án, szombaton tér vissza a Comói-tó partjára, szívesen látva a világ bármely pontjáról érkező autóklubok és közösségek négykerekű kedvenceit.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 ismét néhány résztvevő exkluzív utazásával, a Villa d’Este Prelude Tour felvezető kirándulással veszi kezdetét. A konvoj idén a monzai versenypályán is megáll majd. Az autók május 18-án, csütörtökön a késő délutáni órákban érkeznek meg Cernobbio kikötőjébe, ahol a nagyközönség számára is megtekinthetők lesznek.

Ezen elemekkel a BMW Group Classic az esemény egyik főszervezőjeként nyomatékosítja tovább azon elköteleződését, hogy a Concorso d’Eleganza Villa d’Este programsorozatát gondos odafigyeléssel és a történelmi sajátosság megőrzésével fejlessze tovább. Ez tökéletesen megegyezik azzal a céllal is, hogy az eseményt a különböző tematikus fókuszpontok integrálásával a szélesebb közönség számára is elérhetőbbé tegye, és az autókat kulturális értékekként ünnepelje.

A Grand Hotel Villa d'Este, a Comói-tó és a festői környezet tökéletes helyszínt biztosít a világ legexkluzívabb, történelmi járműkülönlegességeket felvonultató ünnepségének. A hamisítatlan esemény semmihez nem fogható hangulata, a kiállított remekművek felbecsülhetetlen értéke és az ikonikus szálloda tökéletessége olyan fenséges szimbiózist alkot, amely minden év májusában egyesíti a hagyományt a kortárs technológiákkal. Ez az, ami 1929 óta garantálja a Concorso d'Eleganza Villa d'Este különleges hangulatát.

A „BMW Group Trophy - Best of Show” trófea győztese az A. Lange & Söhne óramanufaktúra egyedi, 18 karátos fehéraranyból készült 1815 CHRONOGRAPH modelljét is megkapja, amelyet rózsaarany számlappal és a Concorso d'Eleganza Villa d'Este kézzel gravírozott címerével láttak el. Az egyedülálló órával az A. Lange & Söhne a motorsport és az időmérés történelmi kapcsolatának állít emléket: a német óramanufaktúra és a történelmi autócsodák ikonikus szépségversenye 2012-ben lépett partnerségre, amelyet a hagyományok iránti tisztelet, a kézművesség melletti elköteleződés és a mechanikus innovációk határoznak meg.

A BMW Group Classic hivatalos aukciós partnere idén az RM Sotheby's. A május 20-án, szombaton árverésre bocsátott különlegességek között egy magángyűjtő több BMW M modellje is megtalálható lesz.

A Concorso d'Eleganza Villa d'Este szervezői őszinte köszönetüket fejezik ki régi partnereiknek, az A. Lange & Söhne óramanufaktúrának, a Vranken-Pommery Monopole vállalatnak és a wwwe GmbH szolgáltatónak az évek óta gyümölcsöző, kiváló együttműködésért.

A Concorso d'Eleganza Villa d'Este május 20-i, szombati napjára az alábbi weboldalon biztosíthatják be maguknak a jegyeket az érdeklődők: https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/packages-tickets/   

A szombati Amici & Automobili – Wheels & Weisswürscht eseményre és a vasárnapi nyílt napra az alábbi weboldalon érhetők el a jegyek:
https://www.ticketone.it/en/artist/concorso-eleganza/  

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2023 további információi megtalálhatók az esemény iOS és Android operációs rendszerekre fejlesztett okostelefon-alkalmazásában, a https://www.concorsodeleganzavilladeste.com/ weboldalon és a https://www.instagram.com/concorsodeleganza_vde/ Instagram-oldalon is.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Múzeum, ipartörténet, veterán ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem ; Kiállítás, konferencia

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: