Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A robotok bebizonyítják, hogy repülőgép-ipari kompozit anyagokkal is képesek dolgozni

Forrás: FANUC, Sikertörténetek az automatizálás világából
Az Aerotec FFT EDAG automatizált cellát fejleszt a repülőgéptörzs kompozit anyagú részeinek kialakításához


Feladat:
Az Airbus A350 XWB repülőgép kompozit anyagú törzshéja összeállításának automatizálása. Mivel a szénszálas műgyantákkal való tevékenység nagy kihívást jelent, ezt a munkát hagyományosan kézzel végezték.

Megoldás:
Olyan automatizált gyártócella fejlesztése, amelyben a törzs megerősítésére szolgáló hosszmerevítő szelvények elhelyezése és összekötése történik. Ehhez a munkához – a megerősíteni kívánt hét méter hosszú törzsszelvény méretei miatt – megnövelt munkavégzési távolságú és nagyobb terhelési kapacitású FANUC-robotokra volt szükség.

Eredmény:
A roppant nagy pontosságot igénylő folyamat automatizálása megmutatta, hogy a robotokkal a megkívánt szigorú pontosság is biztosítható. A cella megépítése bizonyította, hogy ez a folyamat technikailag és gazdasági szempontból egyaránt megvalósítható.

www.fanuc.eu 


NEWS ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Robot, automatika, automata ; - FANUC ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: