Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Schneider célja, hogy minél több fiatal tehetségnek biztosítson vonzó munkahelyet

2023.03.13

Forrás: Schneider Electric Sajtóközlemény
Déri Eszter és Bor Mihály egy leadership program keretében dolgoznak együtt, mely során a senior tanácsadó mentorként segíti Eszter szakmai fejlődését.


Elmondták, hogy mi az a legfontosabb érték, amit egy pályakezdő megtanulhat egy ilyen program segítségével, valamint elmesélték személyes tapasztalataikat és jövőbeli céljaikat is.

Déri Eszter szeptemberben csatlakozott a Schneider Electrichez, szinte rögtön azután, hogy elvégezte dániai mesterképzését. Elmondása szerint hazaköltözésében nagy szerepe volt a Schneidernek, ugyanis tanulmányai elvégzése után sokat gondolkozott azon, mivel is szeretne foglalkozni. Abban biztos volt, hogy a magánszektor és a fenntarthatóság irányába szeretne elindulni, azonban az álláskeresés során sokszor kevésnek bizonyult tapasztalata. Amikor meglátta a Schneider Electric nemzetközi vezetőképző programját, rögtön tudta, hogy ez megoldást nyújthat dilemmáira.

„Amióta itt vagyok, csak pozitív dolgokat tudok mesélni. Minden nap tanulok valami újat.”  

Bor Mihály már 16 éve a cég munkatársa, noha amikor ő kezdett, még nem Schneidernek hívták a vállalatot. Egy 15-20 fős angol cég csapataként foglalkoztak piaci tanácsadással, majd két felvásárlás után kerültek a Schneiderhez 2012-ben. ,,A karrierem kezdetén viszonylag gyorsan váltam csoportvezetővé, majd ezt követően a felsővezetésbe is bekerültem. 2014-től egészen 2021-ig vezettem a budapesti irodánkat, ez idő alatt 70-80-ról 180-ra nőtt munkavállalóink létszáma. Lényegében áramot és gázt szereztünk be nagyvállalati ügyfeleinknek, ezzel foglalkozott az európai kockázatbeszerzés és trading csapata velem az élen. Majd 2020-ban váltottam a fenntarthatóság és klímaváltozással kapcsolatos tanácsadói szolgáltatások irányába, ekkor kerültem egy senior tanácsadói pozícióba” – emlékezett vissza Mihály. Döntésében közrejátszott, hogy mindig is fontos volt számára, hogy hatással legyen környezetére. A Schneider olyan elvek mellett áll ki, amelyekkel teljes mértékben azonosulni tud, és amikért mindennapjaiban is tenni tud. Napjainkban két jelentős területért felelős a szakember: az egyik a nagyobb cégek kibocsátáscsökkentési stratégiája, a másik pedig a klímakockázat-kezelés. Ezekben a projektekben segít Eszter is.  

Lehetőség a pályakezdőknek 

A Schneider Electric több platformon is lehetőséget próbál adni a fiataloknak. Eszter egy leadership program keretében érkezett, ahol háromszor 8 hónapos rotációban ismerhetnek meg három különböző üzletágat és három feladatkört a pályakezdők. Ezekben a pozíciókban vannak mentoraik, akik vagy a mindennapi munkában segítik a fiatalokat, vagy - egyet hátralépve - általános tanácsadást nyújtanak nekik. A program segítségévek a Schneider szeretne minél több tehetséges fiatalnak lehetőséget biztosítani és megmutatni nekik a különböző területek működését. Persze nem titkolt cél az sem, hogy ezek a tehetségek utána hosszú ideig a cég munkavállalói maradjanak.  

„Nekem az első terület, amit kipróbálhatok, az a Fenntarthatósági tanácsadás üzletág, ahol az itt dolgozók munkáját támogatom, emellett pedig folyamatosan tanulok is tőlük. Az első pár hónap intenzív képzés volt, majd szépen fokozatosan elkezdtem kisebb önálló feladatokat is kapni. Nagyon nagy előnye ennek a programnak, hogy annak ellenére, hogy kezdő vagyok, nem érzem azt, hogy így is kezelnének. A feladataimnak súlya van és valós felelősséget tapasztalhatok meg” – mondta Eszter.  

Mihály meglátása szerint az egyik legnehezebb feladat a pályakezdőknek, amikor rengeteg információból kell egy ügyfélnek egy olyan megfogható és érthető operatív tervet vagy jelentést készíteni, amivel kellő tudást ad át, ugyanakkor cselekvésre is bírja őket. „Egy másik fontos képesség, hogy bele tudjuk magunkat képzelni a másik helyzetébe. Mi egy szolgáltatást nyújtunk, az emberek meghatározott célokkal fordulnak hozzánk, és ezért segítséget kérnek tőlünk. Erre nekünk sokkal könnyebb úgy reagálni, ha empatikusak vagyunk és megértjük a másik fél motivációját, kétségeit, napi kihívásait” – fejtette ki véleményét Mihály.  

Hogyan tovább? 

Eszter számára jelenleg a Schneider nem más, mint A LEHETŐSÉG – így, csupa nagybetűvel. A pályakezdő legfontosabb szakmai célja jelenleg, hogy befejezze a programot és a lehető legtöbbet tanuljon belőle. Ezt követően az sem kizárt, hogy hosszú távon is a cég csapatát fogja erősíteni.  

Mihály az itt töltött 16 év alatt olyan sikereket ért el, mint például a budapesti iroda létszámának közel megháromszorozása, valamint egy olyan tér megteremtése, ahol mindenki komfortosan tud létezni és dolgozni. „Sikerként éltem meg, ahogy átalakult, kibővült tanácsadói szoláltatásaink köre, és számos különböző, de összefüggő területen tudunk segíteni nemzetközi, nagyvállalati ügyfeleinknek, mindezt innen, a budapesti irodából. Ezek sokszor nagyon fontos, stratégiai kérdések, amiken keresztül valódi hatásunk lehet üzleti tevékenységükre és a világ dolgaira. Napi szinten persze sikernek érzem azt is, ahogyan ügyfeleinkkel kommunikálunk, de ide tartozik egy-egy konkrét stratégia és egy jól összerakott prezentáció is”. A szakember szerint nagyon érdekes végignézni azt az utat, ahogyan egy ilyen nagyvállalat azzá pozícionálja magát, amit ma kidob a Google, ha rákeresünk. 

„A jövőben is olyan dolgokkal szeretnék foglalkozni, amiknek hatása van. Azért szeretek itt dolgozni már 16 éve, mert még nem telt el úgy nap, hogy ugyanazt csináltam volna, mint előző nap. Remélem ez a jövőben is így marad és továbbra is közösen tehetünk majd azért, hogy egy szebb jövőnk legyen”.  

Ha te is szívesen csatlakoznál a Schneider Electric csapatához, nézd meg nyitott pozícióinkat az alábbi linken: https://www.se.com/hu/hu/about-us/careers/overview.jsp   

https://www.se.com/hu/hu/   


NEWS ; Ipari hírek ; - Schneider Electric ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: