Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Országossá bővült a Lidl élelmiszermentő akciója

2023.03.09

Forrás: Lidl Sajtóközlemény
A Lidl Magyarország „Mentsük meg!” élelmiszermentő csomagjai már mind a 197 áruházban elérhetőek. Az intézkedésnek köszönhetően a külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsök és zöldségek egységcsomagban, kedvezményes áron vásárolhatóak meg,


mellyel a vállalat további lépést tesz az élelmiszer-felesleg mérséklésére, miközben hozzájárul a magyar családok egészséges táplálkozásához.

A Lidl Magyarország tavaly novemberben indította útjára a „Mentsük meg!” élelmiszermentő akcióját, annak érdekében, hogy minél többek számára elérhető legyen az egészségtudatos táplálkozásba jól beilleszthető zöldség-gyümölcs. Az áruházlánc a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak, akik a 3,5 kg-os zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokhoz rendkívül kedvező áron, mindösszesen 399 Ft-ért juthatnak hozzá. A csomagok már minden magyarországi áruházban, a pénztáraknál kihelyezett displayeken érhető el.

„Piacvezető kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kínálatban megmaradó élelmiszerek ne végezzék hulladékként. A Mentsük meg! csomagokkal a még fogyasztható, de a külsőleg kevésbé tökéletes zöldségeket és gyümölcsöket szeretnénk megmenteni vásárlóinkkal együtt és támogatni őket az egészséges és fenntartható táplálkozásban. Az intézkedéssel tovább kívánjuk bővíteni a fenntarthatóság melletti elköteleződésünket - hiszen minden egyes élelmiszer, amit nem dobunk ki, közös siker, siker nekünk és előrelépés egy fenntarthatóbb jövő felé vezető közös úton is” – mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

A Lidl folyamatosan azon dolgozik, hogy minimálisra csökkentse az élelmiszerhulladék-képződést. Ennek érdekében a diszkontlánc folyamatosan optimalizálja rendelési folyamatait és számos intézkedést hajt végre, melynek részét képezi az optimális, testreszabott megrendelések, a fogyaszthatósági idő folyamatos nyomon követése vagy a termékek árcsökkentett értékesítése is. A legnagyobb igyekezet ellenére is azonban előfordul, hogy marad meg a termékből. Így az emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszereket a vállalat a törvényi szabályozással összhangban önkéntes felajánlás keretében adja át karitatív partnerei számára. Az országos szinten zajló élelmiszermentési programjának keretében ma már több tízezer embert segít havi szinten. Mindezek mellett az emberi fogyasztásra már nem alkalmas élelmiszerek többek között állatmenhelyekre kerülnek állati takarmányként, illetve biogáz üzemekben hasznosítják azokat.

www.lidl.hu  


NEWS ; Ipari hírek ; Agrár ; Élelmiszer ; - Lidl ; FMCG, kereskedelem ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: