Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namíbia

2023.02.27

Forrás: BMW Sajtóközlemény
Off-road kaland Afrikában
Eldőlt a BMW Motorrad International GS Trophy 2024 helyszíne: ezúttal Namíbiában kerül sor az off-road kalandra.


Miután a világ minden kontinensén megrendezésre került már, az International GS Trophy 2024-ben visszatér oda, ahol 2008-ban minden kezdődött: Afrikába.

Namíbia lenyűgöző látványosságai közé tartoznak a csodálatos tájak, valamint az egyedülálló növény- és állatvilág. Egy forró napot követően mélyvörös naplementével kezdődik az éjszaka, amikor a látványos, csillagos égbolt ragyog az Atlanti-óceán partján fekvő délnyugat-afrikai paradicsom felett. Egy szó, mint száz, a lenyűgöző Namíbiába tett utazás sok szempontból teljesen egyedülálló élmény lesz – jól megfűszerezve egy adag SpiritOfGS-sel.

Nemzeti kvalifikációs fordulók és az első nemzetközi selejtező egy nemzetközi csapat számára. Ez utóbbi a 2023-as BMW Motorrad Days-en kerül megrendezésre.

A BMW Motorrad International GS Trophy 2024 hivatalos rajtjáig azonban még van egy kis idő. Addig is a nemzeti selejtezők ízelítőt adnak abból, hogy mi vár ránk. Világszerte 15 nemzeti kvalifikációs verseny és egy nemzetközi kvalifikációs forduló lesz, amelyeken a gyakorlott enduró-specialisták megmutathatják képességeiket.

A BMW Motorrad International GS Trophy 2024 kvalifikációs fordulóinak megrendezése a következő országokban és régiókban került megerősítésre:

- Brazília
- Benelux államok
- Kína
- Németország
- Franciaország
- Olaszország
- India
- Japán 
- Latin-Amerika: Chile, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Kolumbia, Panama, Paraguay, Peru 
- Mexikó 
- Közel-Kelet: Egyesült Arab Emírségek (Abu Dhabi, Dubai), Bahrein, Jordánia, Kuvait, Libanon, Omán, Pakisztán, Katar, Szaúd-Arábia 
- Dél-afrikai Köztársaság
-- Dél-Korea
- Egyesült Királyság 
- USA

Azoknak, akik nem látják hazájukat az országos vagy regionális selejtezők listáján, nincs okuk kétségbeesni: a 2023. július 7-9. között Berlinben megrendezésre kerülő BMW Motorrad Days keretében a BMW Motorrad 2023. július 6-8. között első alkalommal indít nemzetközi kvalifikációs futamot, hogy még több lelkes enduró versenyzőnek biztosítson megmérettetési lehetőséget az International GS Trophy 2024-es futamán, az úgynevezett Nemzetközi csapatban. A jelentkezési oldalra vezető link 2023 márciusától lesz elérhető a gstrophy.com oldalon. 

BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namíbia.

Zord sziklák, mély hasadékok, hömpölygő folyók és egy gyönyörű mediterrán tengerpart szolgáltatta a kihívást jelentő terepet a BMW Motorrad International GS Trophy számára 2022. szeptember 4-10. között Albániában, komoly kihívást jelentve az összesen 57 résztvevő számára.

Namíbia egészen más körülményekkel várja majd a GS-versenyzőket, ahogy azt Dr. Ralf Rodepeter, a BMW Motorrad márkamenedzsmentjének vezetője elmondta: „Tunézia, Dél-Afrika, Patagónia, Kanada, Thaiföld, Mongólia, Új-Zéland és legutóbb Albánia után a BMW Motorrad ismét tökéletes GS-terep után kutatott – és a gyönyörű Namíbiában meg is találta. A kihívásokkal teli útvonalon, csodálatos tájakon, lenyűgöző növény- és állatvilágon átvezető off-road kilométerek ismét izgalmas GS Trophy-t garantálnak.

Néhány szó Namíbiáról:

Namíbia az Atlanti-óceán partján fekszik, délen és délkeleten Dél-Afrikával, keleten Botswanával, északon Angolával határos. Az állam 1990 óta félelnöki köztársaság, és stabil politikai viszonyok jellemzik. Az igen ritkán lakott országban az átlagosan 1700 méteres tengerszint feletti magasságú szárazföldi felföld a két sivatag, a keleti Kalahári és a nyugati Namib között húzódik – ez utóbbit a világ legősibb sivatagjának tartják. A mintegy 300 000 lakosú főváros, Windhoek környékén a környező hegyek 2000 méternél is magasabbra emelkednek.

Namíbia éghajlata szubtrópusi kontinentális, túlnyomórészt forró és száraz. Az ország egyes régiói között azonban jelentős különbségek vannak. A Namib és a Kalahári sivatagok területein jellemzően ritkán esik az eső, míg az Atlanti-óceán partvidékén egész évben erős meleg szél fúj. A nyári hónapokban, decemberben és januárban a hőmérséklet akár 30 Celsius-fokig is emelkedhet, és még a téli hónapokban, júliusban és augusztusban is 25 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála. Télen fagyra, sőt néha havazásra is lehet számítani a belső hegyvidéken.

Namíbia számos nemzeti parkkal, vadasparkkal és természetvédelmi területtel rendelkezik, amelyek közül néhány az UNESCO Világörökség része, köztük a Sossusvlei Nemzeti Park, amelynek narancssárga homokja több mint ötmillió éves. A nemzeti parkok közé tartozik a Skeleton Coast, a Namib-Naukluft Nemzeti Park és az Etosha Nemzeti Park. Ezenkívül a Namib-sivatag és az Atlanti-óceán közötti régió az egyik olyan terület, ahol a világon a legjobb éghajlati viszonyok uralkodnak az asztronómiai megfigyelésekhez. Itt a lelkes csillagászok a különlegesen tiszta éjszakákon a csillagos égbolt megfigyelésének szentelik figyelmüket a kifejezetten erre a célra épített „asztrotáborokban”.

Namíbiában az autók az út bal oldalán közlekednek, a jól kiépített namíbiai úthálózat összesen mintegy 45.000 km hosszú. Azonban csak a főutak, néhány főútvonal és a főbb belvárosi utak aszfaltozottak, míg az úthálózat mintegy 80 százalékát kavicsos alappal rendelkező földutak teszik ki – ideális terep tehát a BMW Motorrad International GS Trophy 2024 számára..

Főváros: Windhoek
Népesség: ~ 2,3 millió
Terület: 824.116 km²
Pénznem: Namíbiai dollár (NAD)
Beszélt nyelvek: Angol (hivatalos nyelv), valamint afrikaans, német és számos egyéb

Néhány szó a BMW Motorrad International GS Trophy-ról.

A BMW Motorrad International GS Trophy egy olyan esemény, amely a legendás BMW Motorrad GS modellek szellemiségét ünnepli. Magába foglal mindent, amit a BMW GS képvisel: a motorozás élményét, a kalandot és a kihívásokat. A BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namíbia a kilencedik alkalom a sorozatban. A korábbi futamokat 2022-ben Délkelet-Európában (Albánia), 2020-ban Óceániában (Új-Zéland), 2018-ban Közép-Ázsiában (Mongólia), 2016-ban Délkelet-Ázsiában (Thaiföld), 2014-ben Észak-Amerikában (Kanada), 2012-ben Dél-Amerikában (Chile, Argentína), 2010-ben Dél-Afrikában (Dél-Afrika, Szváziföld, Mozambik) és 2008-ban Észak-Afrikában (Tunézia) rendezték meg. A mostani versenyen 22 csapat vesz részt a világ minden tájáról, összesen 60 versenyzővel. A többi résztvevő a GS Trophy rendezői, a média képviselői, orvosok, szponzorok, valamint egy fotó- és filmes stáb munkatársai közül kerül ki.

A BMW Motorrad International GS Trophy nem verseny, inkább egy olyan csapatbajnokság, amelyben off-road rajongók válogatott nemzetközi képviselői mérkőzhetnek meg egymással különböző speciális teszteken. Ezek közül nem mindegyik szól kizárólag a motorozásról: az ügyesség és a csapatmunka is elengedhetetlen. Mivel a versenyzők az idő nagy részében együtt vannak, és az éjszakát is a bivakokban töltik – ez egy olyan kaland, amelyben az összetartozás érzése is erős hangsúlyt kap. A világ minden tájáról érkező emberek, kultúrák és motorosok találkoznak, és nem ritka, hogy életre szóló barátságok szövődnek.

A korábbi GS Trophy-versenyek tapasztalatai alapján a legsikeresebb csapatok végül azok, amelyek komoly felkészültségükről, kiváló csapatmunkájukról és kiemelkedő motorozási képességeikről tesznek tanúbizonyságot, miközben persze jól szórakoznak és a felemelő érzést nyújtó nemzetközi bajtársiasságot van lehetőségük átélni.

Nem maradsz le semmiről!

A BMW Motorrad a későbbi sajtóközleményekben részletesen tájékoztatást fog adni a résztvevő GS-motorokról és a kihíváshoz szükséges felszerelésekről, valamint további információkat közöl majd a résztvevő országokról és a kiválasztott csapatokról. A BMW Motorrad az esemény során többcsatornás médiaélményt kínál: az ezzel kapcsolatos részleteket a későbbiekben teszik közzé. A skála az élő közvetítésektől és a naprakész közösségi média posztoktól kezdve a rendszeres írásbeli kommunikáción át a napról-napra közzétett, professzionálisan rögzített és szerkesztett videóösszefoglalókig terjed.

További részletek az eseményről és a csapatokról az erre a célra létrehozott weboldalon találhatók: gstrophy.com

Közvetlenül a BMW Motorrad International GS Trophy 2024 Namíbia után a BMW Motorrad ismét „Follow the Trails” („Kövesd a nyomvonalat”) motoros túrákat kínál majd: az ezeken résztvevő ügyfelek a verseny nyomába eredhetnek az eredeti GS Trophy motorkerékpárokkal.

www.bmw.hu   


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - BMW, MINI, Rolls-Royce ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: