Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Trucks az egyre virágzó elektromos piac élén

2023.02.23

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
Eddig soha nem látott mértékben nőtt az elektromos tehergépjárművek száma az utakon a tavalyi év alatt Európában és az Egyesült Államokban. A Volvo Trucks mára a világ több mint 38 országában összesen 4.300-nál is több elektromos modellt értékesített.


Európában a göteborgi gyártó 32%-os részesedéssel vezeti az elektromos nehézgépjárművek piacát, Észak-Amerikában pedig a 2022-ben forgalomba helyezett nehézkategóriás e-tehergépkocsik fele Volvo gyártmány volt.

A 2022-es év során a nehézkategóriás (16 tonna feletti) haszongépjárművek piaca Európában 200%-os növekedést produkált, összesen 1.041 darab járművet helyeztek forgalomba, amelyek közül a legtöbbett a Volvo Trucks regisztrálta.

“Elhivatottak vagyunk aziránt, hogy az elektromos tehergépjárművek térnyerésében is vezető szerepet töltsünk be, és a jelenlegi, igen előkelő piaci helyezésünk bizonyítja, hogy ebben sikeresek is vagyunk. Habár az elektromos termékek piaca még mindig nagyon kicsi a hagyományos dízel modellekéhez képest, az irány világosan látszik: egyre több ügyfelünk tér a villamosítás útjára. Célunk, hogy ebben a folyamatban egyfajta katalizátor-szerepet töltsünk be, és hogy 2030-ra az új értékesítéseink felét elektromos modelleink tegyék ki globálisan” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

2019 óta, amikor a Volvo Trucks megkezdte a tisztán elektromos termékeinek sorozatgyártását, már összesen több mint 4.300 akkumulátoros elektromos tehergépjárművet értékesítettek a világ több mint 38 országában. A Volvo Trucks kínálja jelen pillanatban a globális tehergépjármű-gyártók közül a legszélesebb - hat modellből álló -, sorozatban gyártott termékpalettát, amellyel városokon belüli és városok közötti árutovábbítási megoldások nagyon széles választékát nyújtja.

"Termékportfóliónk már a legtöbb szállítási feladatot lefedi mindenféle ügyfél számára. Az áruszállítások adatait megvizsgálva látszik, hogy a fuvarfeladatok közel fele már ma megoldható elektromos modelljeink valamelyikével” – teszi hozzá Roger Alm. “Küldetésünknek tekintjük, hogy ennek tényleges megvalósításában támogassuk ügyfeleinket."
 
Megjegyzés:

• Minden „Európára” való hivatkozás az Európai Uniót jelenti, valamint beleértendő Norvégia és Svájc is.
• A Volvo elektromos nehézgépjárművekre vonatkozó piaci részesedési és általános piaci növekedési adatai alapjául az IHS Markit felmérési eredményei szolgálnak. 
• A cikkben Észak-Amerika alatt az Amerikai Egyesült Államok és Kanada értendő. Az erre vonatkozó piaci adatokat a Volvo Trucks Észak-Amerika szolgáltatta.
• A kijelentés, miszerint “a fuvarfeladatok fele villamosítható” az Eurostat adataira alapul, amelyek azt mutatják, hogy az európai utakon szállított áruk fele nem tesz meg többet 300 kilométernél.

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.300 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2022-ben körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul.  

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: