Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

A Volvo Hungária Kft. átadta Magyarország első tisztán elektromos meghajtású Volvo nyergesvontatóját, egy elektromos Volvo FH modellt

2023.02.02

Forrás: Volvo Trucks Sajtóközlemény
2023. február 2-án a Waberer’s International Nyrt. ünnepélyes sajtótájékoztató keretében vette át az ország legújabb környezetbarát tehergépjárművét, a lokálisan nulla károsanyag-kibocsátású elektromos Volvo FH-t.


Ez újabb fontos mérföldkő a két vállalat történetében, hiszen nem csak a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Waberer’s és a Volvo Hungária Kft. régóta tartó együttműködésének egy újabb közös pontja ez a járműátadás, de fontos lépés a mindkét vállalat számára kiemelt jelentőséggel bíró tisztább és fenntarthatóbb közúti áruszállítás felé. 

Az első magyarországi elektromos Volvo nyergesvontató extra magas felszereltséggel büszkélkedhet.

A Volvo Hungária Kft. 2021 szeptemberében adta át a Waberer’s cégcsoportnak az ország első szériában gyártott, és egyben a cégcsoport flottájának első elektromos tehergépjárművét, egy elektromos Volvo FL modellt. Ezt követte 2022 novemberében egy újabb elektromos Volvo FL típusú középkategóriás elektromos tehergépjármű átadása. A Waberer’s flottájában a most átadott, elektromos hajtáslánccal ellátott Volvo FH modell tehát már a harmadik a svéd gyártó tisztán elektromos termékei közül.
 
A most átadott elektromos Volvo FH egy 4x2-es tengelyképlettel ellátott nyergesvontató, amelyen Globetrotter XL extramagas hálófülke szolgálja a járművezető kényelmét. Az akár 300 kilométeres hatótávért a 6 akkumulátorból álló, összesen 540 kWh kapacitású akkumulátorcsomag felel. A jármű hajtásláncát 3 darab villanymotor és a Volvo Trucks egyedi fejlesztésű I-Shift automatizált sebességváltója alkotja, amely 490 kW folyamatos teljesítményt biztosít, nulla kipufogógáz-kibocsátás mellett. Váltóáramú töltővel az akkumulátorok teljes feltöltése 10 órát vesz igénybe, egyenáramú töltővel ugyanez mindössze 2 órát igényel.
 
Az elektromos Volvo FH-t a logisztikai csomópontok és a nagyvárosok között történő gyors és kényelmes áruszállításra tervezték – és ebből a célból használják majd a Waberer’s szolgálatában is.
 
“Amikor másféle éve átvettük a régióban elsőként, az első szériában gyártott elektromos Volvo tehergépjárművet,  akkor vált igazán nyilvánvalóvá, hogy az elektromobilizáció a közúti fuvarozás része lett. Büszkék vagyunk rá, hogy a Waberer’s csoport élen jár nemcsak az új technológiák kipróbálásában, hanem ezekenek az alternatív járműveknek a napi operációba történő implementálásában is. Folyamatosan és tudatosan léptünk a fenntarthatóbb működés útjára, hogy nemcsak a saját, de ügyfeleink zöld célkitűzéseit is megvalósíthassuk. Ezen zöld igények maximális kielégítésére hoztuk létre a Waberer’s Green Division egységet, amelynek többek között az a feladata, hogy olyan új és már bevethető technológiákat kutasson fel, mint amit a Volvo ma bemutatott és átadott nekünk. Megtiszteltetés számunka, hogy az első elektromos FH Volvo vontató is a Waberer’s Csoport alternatív meghajtású flottáját erősíti, ami immáron 8 darabosra bővült”- mondta Erdélyi Barna, a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Waberer’s International Nyrt. Igazgatósági tagja.
 
“A Volvo Trucks elkötelezett a párizsi egyezmény környezetvédelmi célkitűzéseinek teljesítése iránt. Ennek megfelelően a Volvo Trucks azt az ambiciózus célt tűzte ki maga elé, hogy 2030-ra 50%-kal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását. Tehát az a célkitűzésünk, hogy mostantól 7 év múlva minden második új Volvo tehergépjármű alternatív hajtáslánccal guruljon le a gyártósorról. Nagy örömmel tölt el minket, hogy a Volvo Hungária Kft. a most átadott elektromos Volvo FH modellel is aktívan hozzájárult e cél megvalósulásához. Hiszünk abban, hogy alternatív hajtásláncú járműveinkkel mind közelebb kerülünk ahhoz, hogy szebb legyen a világ, amelyben élni fogunk” – mondta Illés Dávid, a Volvo Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.
 
“Büszkék vagyunk arra, hogy a Volvo minőséghez méltó módon elektromos járműveinket is teljeskörű, a hasznos üzemidőt támogató szolgáltatáscsomaggal értékesítjük” – tette hozzá Illés Dávid. 

A Volvo Trucks teljes szállítási megoldásokat kínál professzionális és üzleti szemléletű ügyfeleinek, közép- és nehézkategóriás tehergépjárművek teljes skáláját kínálva. Az ügyfelek támogatását mintegy 130 ország 2.300 kereskedéséből és szervizéből álló globális hálózat biztosítja. A Volvo tehergépjárművek összeszerelését világszerte 12 országban végzik. 2022-ben körülbelül 145.000 Volvo teherautót adtak át a világon. A Volvo Trucks a Volvo Csoport része, amely a világ egyik vezető gyártója a tehergépjárművek, az autóbuszok, az építőipari gépek, valamint a hajózási és ipari alkalmazású meghajtórendszerek területén. A Volvo Csoport finanszírozási és szervizelési megoldásokat is kínál. A Volvo Trucks munkája a vállalat alapértékein – minőség, biztonság és környezetvédelem – alapul. 

www.volvotrucks.hu     


NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; Munkagép, haszongép ; - Volvo Trucks ; Robot, automatika, automata ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: