Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

Az ABB befektet az OKTO GRID-be az energiahálózat digitalizálása és a kulcsfontosságú részegységek élettartamának meghosszabbítása érdekében

2023.02.20

Forrás: Momentum Communications Kft., ABB Sajtóközlemény
• Az ABB és az OKTO GRID innovatív megoldást dolgoz ki az elöregedő elektromos rendszerek élettartamának meghosszabbítására.


•  A partnerséggel mindkét vállalat célja, hogy felgyorsítsák az energetikai átmenetet és garantálják a biztonságos, megbízható és fenntartható energiaellátást.

Az ABB a dán OKTO GRID startup vállalkozásba fektet be, hogy a megbízható és stabil energiaellátás iránti növekvő igény kielégítésére olyan technológia fejlesztését mozdítsa elő, amely digitalizálja és meghosszabbítja az elöregedő elektromos rendszerek élettartamát. 

Az OKTO GRID kifejlesztett egy kísérleti megoldást, amely digitalizálja az elektromos infrastruktúrát, így lehetővé teszi a valós idejű, távfelügyeleti állapot- és teljesítmény-ellenőrzést, hogy ezzel további 40 évvel meghosszabbítsa annak élettartamát. A régebbi berendezések biztonságának és hatékonyságának optimalizálása javítja a megbízható és stabil áramellátást és csökkenti a berendezések teljes széndioxid-kibocsátását. Az együttműködés részeként az ABB villamosítási, digitalizációs és iparági ismereteivel járul hozzá az OKTO GRID megoldásának fejlesztéséhez annak érdekében, hogy technológiai és kereskedelmi bevezetése felgyorsuljon.

„A világ egyre inkább a villamosítás felé halad, ami megköveteli a meglévő villamosenergia-infrastruktúránk korszerűsítését. Az OKTO GRID küldetése a transzformátorok digitalizálása az új energiaforrások és a növekvő energiafogyasztás kezelése érdekében” – mondta el Golam Sadeghnia, az OKTO GRID vezérigazgatója. „Megoldásunk, amely a transzformátor típusától, gyártmányától és korától függetlenül is alkalmazható,  a transzformátor lekapcsolása és szétszerelése nélkül történik. Legjobb tudomásunk szerint ezzel a technológiával egyedülállóak vagyunk a piacon. Az ABB-vel való partnerség kulcsfontosságú lesz a piaci bevezetés felgyorsításában, tekintettel az ABB globális jelenlétére, technológiai vezető szerepére és szakértelmére.”

„Biztos vagyok benne, hogy az ABB befektetése az OKTO GRID-be, kombinálva technológiánkkal és mélyreható iparági ismereteinkkel, segíteni fogja az iparágat abban, hogy az elöregedő elektromos hálózatok ugrásszerűen korszerűsödjenek és így megfeleljenek a nagyobb teljesítmény, megbízhatóság és rendelkezésre állás iránti igényeknek” – véli Stuart Thompson, az ABB Electrification szolgáltatási üzletágának elnöke. „Ez a partnerség az OKTO GRID-del kitűnően szemlélteti hozzáállásunkat az innovatív startup cégekkel való együttműködéshez, melyeknek közös célja az olyan technológiák kifejlesztése, amelyek intelligens, biztonságos és fenntartható megoldásokat biztosítanak ügyfeleink számára.”

Az ABB kockázati tőkealap-kezelője -ABB Technology Ventures (ATV)- által kezelt OKTO GRID-be történő kisebbségi befektetés a vállalat 11. kockázati tőkebefektetése 2022-ben. 2009-es megalakulása óta az ATV mintegy 300 millió dollárt fektetett be olyan startup vállalkozásokba, amelyek szinergiában állnak a villamosítási, robotikai, automatizálási és mobilitási portfóliójával.

Az OKTO GRID a villamosenergia-rendszerek digitalizálására szakosodott vállalat, célja az infrastruktúra megelőző karbantartásának fokozása. 2019-ben megkezdte egy olyan IoT-eszköz kifejlesztését, amely négy különböző típusú adatot rögzít beavatkozásmentes módon a villamosenergia-termelő vagy -elosztó berendezésekről, elsősorban a transzformátorokra összpontosítva. Az adatokat ezután az OKTO GRID saját fejlesztésű algoritmusai segítségével elemzik a rendellenességek és a berendezések működésével kapcsolatos meghatározott események észlelése céljából. A fizikai eszköz, az adatrögzítés és az elemzési módszerek kombinációja számos szabadalmi bejelentést eredményezett a módszer és technológia tekintetében is. Az OKTO GRID innovatív, könnyen telepíthető és felszerelhető megoldásával elsőként lépett a piacra. Az OKTO GRID-nek jelenleg öt európai országban vannak ügyfelei, akik kísérleti fázisban használják a megoldást.

Az ABB vezető technológiai szerepet tölt be a villamosítás és automatizálás területén, mely teret enged a fenntarthatóbb és erőforrás-hatékonyabb jövő számára. A vállalat megoldásai összekapcsolják a mérnöki szakértelmet és a szoftvereket a gyártás, mozgatás, működtetés és üzemeltetés optimalizálása érdekében. Az ABB több mint 130 éves kiválóságára építve mintegy 105.000 munkatársa elkötelezett az ipari átalakulást felgyorsító innovációk mellett. 
www.abb.com  

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energetikai szektorban. 

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu  
Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag  
Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/  
YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag   

www.abb.hu    


Cégfelvásárlás, cégeladás ; NEWS ; Ipari cégek ; Ipari hírek ; Business ; Robot, automatika, automata ; - ABB ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Logisztika, szállítmányozás, beszállítás ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: