Ön egy túl régi böngészőt használ, ami nem kérpes megjeleníteni megfelelően ezt a weboldalt. Kérjük frissítse böngészőjét!

GR SPORT kivitellel gazdagodik a Toyota RAV4

2023.02.08

Forrás: Toyota Central Europe Kft., Hírek
Az immáron évek óta a világ kedvenc SUV-jának számító RAV4 a legújabb Toyota modell, amely a japán autógyártó motorsport sikerei által ihlette GR SPORT kivitelt kap.


Látványos GR SPORT kivitellel gazdagodik a világ kedvenc SUV-ja, a Toyota RAV4  

Az immáron évek óta a világ kedvenc SUV-jának számító RAV4 a legújabb Toyota modell, amely a japán autógyártó motorsport sikerei által ihlette GR SPORT kivitelt kap. A TOYOTA GAZOO Racing, a Toyota többszörös világbajnoki győztes versenyrészlege a RAV4 GR SPORT futóművét a kezelhetőségre összpontosítva hangolta újra, külön figyelmet fordítva a sportos és kifinomult stílusra és felszereltségre is. A teljesen digitális műszeregységet és még fejlettebb multimédiás rendszert kínáló új Toyota RAV4 GR SPORT kétféle erőteljes és hatékony hajtáslánccal érhető el a 2,5 literes öntöltő hibrid és plug-in hibrid variánsok révén.

A közel 30 évvel ezelőtt, könnyű vezethetőséget és rendkívüli sokoldalúságot célul kitűző koncepció alapján megalkotott szabadidő-SUV, a Toyota RAV4 mindig is élen járt az autópiacon. Mára nem csak a világ legkelendőbb SUV modelljeként tartják számon, hanem minden típust és kategóriát latba véve is az egyik legkelendőbb autó lett: a Toyota RAV4 évek óta a világ második legnagyobb darabszánban értékesített autója, közvetlenül a Toyota Corolla után.

A Toyota évről évre gondoskodott arról, hogy a RAV4 az ügyfelek igényeit és preferenciáit figyelembe véve az élen maradjon. Ennek érdekében új technológiákat és koncepcionális megközelítést alkalmaztak, így az autó vonzerejét és képességeit mindig frissen tartsa. A RAV4 történetének legújabb fejezete az új RAV4 GR SPORT, amelyet a TOYOTA GAZOO Racing – a Toyota motorsportokon keresztül fejlesztett, egyre jobb autók gyártására irányuló küldetésének bölcsője – ihlette sportosságot kifejező kifinomult stílust és felszereltséget biztosít a vásárlók számára. A GR SPORT kivitelt már számos más Toyota modellnél sikeresen vezették be, a Yaristól a Yaris Crosson, a C-HR-en és a Corollán át a hatalmas Hilux pick-upig. A RAV4 most a maga utánozhatatlan stílusában áll be a fent említett sikermodellek sorába.

Az új RAV4 GR SPORT sportos karakterét számos külsőrészlet emeli ki 

Az autó eleje az exkluzív, mélyebb háromdimenziós hatást keltő GR G-mintás hűtőráccsal lett rögtön felismerhető. Ugyanez a mintázat jelenik meg a ködfényszórók megnövekedett kereténél is, amelyek jellegzetes, bumeráng alakot vettek fel, ezzel tovább erősítve az autó magabiztos kiállását. Ezt a hatást erősíti meg az újdonság első lökhárítójának sötétszürke metál fényezése is, amely a többi RAV4 modell esetében látható ezüst színt váltotta fel. Hátul egy a fényszórók között húzódó fényes fekete betéttel tették még látványosabbá az autót, kiemelve annak szélességét és élesebb hatást biztosítva a szélvédőnek. A G-mintázatú hűtőrács a hátsó lökhárítón szintén feltűnik, amely légterelő elemeket is kapott, ezzel javítva az aerodinamikát. Tovább erősítve a RAV4 magabiztos kiállását, a lökhárítók alsó részén, az alvázvédő elemen hátul is feltűnik a sötétszürke metálfényezés. A diszkrét GR logók az első hűtőrácson és a csomagtérajtón jelzik, hogy a sportos modellváltozatról van szó.

Egyedi GR SPORT keréktárcsák 

Az exkluzív GR SPORT 19” könnyűfém keréktárcsák tervezésekor a tömegcsökkentés és a merevség fokozása voltak a legfontosabb szempontok. Robusztus, öt dupla küllős kialakításuk kirívó, köszönhetően többek között a fényes fekete felületüknek és az első alkalommal használt finom vágási technikának, amely szemet gyönyörködtető csíkos részleteket hoz létre a küllők széle körül.

Markáns, azonnal felismerhető színválaszték

A RAV4 GR SPORT fényezéseinek kiemelt választékát a TOYOTA GAZOO Racing versenyistállójának híres fehér, piros és fekete színei adják. Ennél a sorozatgyártású modellnél a Platinum White Pearl, a Flame Red és az Attitude Black opciók közül választhatnak a vásárlók, de elérhető ezüst és szürke metál és sötétkék gyöngyház fényezés is. Ugyanezek a színek – leszámítva az Attitude Black árnyalatot – elérhetők kéttónusú kivitelben is, amelynek köszönhetően fényes fekete tetőt, első és hátsó oszlopokat és hátsó légterelőt kap az autó.

A RAV4 GR SPORT változat utasterét is különleges stílusjegyek teszik egyedivé

A kárpitozás színvilágát a fekete árnyalat uralja, amelynek köszönhetően kifejezetten a vezetésre összpontosító hangulatot áraszt az utastér. Az ülések a válltámasz, a háttámla és a párnás részeken a csúszkálást megakadályozó, velúrszerű anyaggal vannak borítva, míg az oldalsó támaszok szintetikus bőrből készültek. Az üléseken, a kormányon és a váltókaron feltűnő ezüstszürke varrások mutatós kontrasztot biztosítanak. Az első ülések fejtámláira dombornyomott formában, fekete alapon feketében kertült fel a GR logó. Az utastér kifinomult megjelenését a kormánykeréken, valamint a szellőzőnyílások és a váltókar körüli keret sötétszürke fém díszítőelemei fokozzák. A GR logó a kormányon és a szőnyegeken is megtalálható.

A GR SPORT magas felszereltségi szintje magában foglalja az első ülések elektromos állítását és a Toyota panoráma monitor új verzióját, amely padló alatti nézetet is tartalmaz, segítve ezzel a vezetőnek ellenőrizni a terepkörülményeket, és kis tempójú manőverezéskor pontosan meghatározni a kerekek helyzetét. További támogatást nyújt az új digitális tolatókamera, amely a korábbi analóg rendszerhez képest jobb minőségű valós idejű képeket biztosít.

Digitális műszeregység

A 12,3” műszeregység teljesen digitális, és tűéles grafikát, valamint a tartalom vezető hangulatához igazodó testreszabását kínálja. Utóbbit négy különböző téma segítségével teheti meg a felhasználó: Casual, Smart, Tough és Sporty lehetőségek állnak rendelkezésre.

A beállítások három különböző elrendezést tartalmaznak a fő mérőórák tekintetében, de mindegyik változatban központi helyen jeleni meg a sebességmérő és a váltásjelző. A háttérvilágítás automatikusan változik a kiválasztott vezetési móddal. A kijelző három különálló multiinformációs zónával rendelkezik. A központi rész a leggyakrabban használt információkat mutatja, például az autó fejlett biztonsági rendszereinek visszajelzéseit. A bal és jobb oldali adatok az üzemanyag-fogyasztásról, a hangrendszerről és egyéb adatokról adnak tájékoztatást, de a vezető szinte teljes mértékben személyre szabhatja a kijelzőt a kívánt információkat kiemelő widgetek segítségével.

Fejlett multimédia

A RAV4 GR SPORT a legújabb Toyota Smart Connect multimédiás rendszerrel van felszerelve, amelyet egy 10,5” érintőképernyőn keresztül lehet irányítani. A műszerfal közepére helyezve és az autó belső kialakításának szögeihez igazodó formájával a monitor mély fekete színekkel rendelkezik, és nagyfelbontású grafikát kapott, hogy bármilyen fényviszonyok között éles és tiszta képet biztosítson. Egy állandó, ikon alapú menü található a kijelző vezető felőli oldalán. A felhasználók okostelefonjukat vagy táblagépüket is csatlakoztathatják a rendszerhez – akár vezetéken keresztül, akár vezeték nélkül az Apple CarPlay, vagy kábelen keresztül az Android Auto segítségével.

A multimédiás csomag hozzáférést biztosít a felhő alapú navigációhoz, amely folyamatosan frissített, valós idejű közlekedési információkat használ a pontos és hatékony útvonaltervezés érdekében. Van egy beépített navigációs rendszer is, amely akkor használható, ha nincs online kapcsolat a felhővel. Ez további funkciókkal rendelkezik, beleértve a táblák felismerését, a helyi időjárási információkat és a figyelmeztetéseket, ha a jármű a korlátozott, alacsony károsanyag-kibocsátású zónák (LEZ) felé közeledik. A hangutasítások használatát egyszerűbbé tette az új „Szia Toyota!” hangvezérlés. Ez képes reagálni a klíma beállítására, a multimédiás opciók kiválasztására, a telefonhívásra vagy az ablakok kinyitására és bezárására vonatkozó, szóban elhangzott kérésekre. A „Szia Toyota!” úgy lett kialakítva, hogy megértse a társalgási beszédet, így ha azt mondja, hogy „fázom”, akkor az ablakok becsukásával vagy az utastér hőmérsékletének emelésével reagál.

A műszerfalba szerelt két mikrofonnal a rendszer felismeri és reagál a vezető és az első ülésen ülő utas parancsaira. A háttérzaj közepette is felismeri a parancsokat, így nem kell kikapcsolni az audiorendszert. Tovább fokozza a kényelmet, hogy a jövőbeli frissítéseket zökkenőmentesen, vezeték nélkül, az autó adatkommunikációs modulján (DCM) keresztül lehet telepíteni. Ez azt jelenti, hogy nem kell az autót szervizbe vinni rendszerfrissítés céljából. Hasonlóképpen, a rendszer a Toyota T-Mate/Toyota Safety Sense szoftverének frissítésére is használható.

Távvezérlési szolgáltatások a MyT alkalmazáson keresztül

A vezető számos hasznos funkciót érhet el távolról, a MyT okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az ismerős, aggodalmakat keltő bizonytalanságok, hogy nyitva hagyta-e az ablakot, nyitva hagyta-e az ajtókat, vagy felkapcsolva hagyta-e a lámpákat, miután leparkolt, távoli értesítések segítségével előzi meg a rendszer, amelyek megerősítik a jármű biztonságát. Ez a funkció minden RAV4 modell esetén alapfelszereltség.

Az ajtókat is bezárhatja és kinyithatja – ez egy praktikus funkció, ha valakinek kulcs nélkül kell bejutnia, például csomag feladása vagy az autó tisztítása érdekében. A vészvillogók is aktiválhatók, így könnyebben észrevehető a jármű egy nagy vagy forgalmas parkolóban. Ezek a funkciók immár az alapfelszereltség részét képezik a közepes felszereltségű modellek esetén, akárcsak a klímaberendezés távvezérlése, amivel már beszállás előtt felmelegíthető, vagy éppen lehűthető az utastér. A jármű állapota ugyancsak ellenőrizhető, beleértve az üzemanyagszintet és a hatótávolságot, vagy éppen az szervizzel kapcsolatos figyelmeztetéseket és a jármű legutóbbi állapotfelmérésének részleteit.

www.toyota.hu    


NEWS ; Ipari hírek ; Business ; Autó, jármű, közlekedés, utazás ; - Toyota ; Robot, automatika, automata ; Radar, szenzor, ultrahang, érzékelő ; IT, informatika, digitális, elektronikus ; Internet, IoT, felhő ; Fém, gépipar ; Műanyag, gumi, üveg, szénszál ; Energia, közmű, akkumulátor, motor, meghajtás, környezetvédelem

Eladó ipari cégek ajánlatainkból:

Legújabb  Ipari hírek a több mint 12.000 ipari hírből:

Legújabb Cégfelvásárlás hírek: